20 dolog, amely eltűnhet a koronavírus miatt

2020. június 09. 16:06 - Life Advisor

covid_habits_end.jpgA Covid-19 hatása szinte minden területen érezhető a mindennapi életünkben és valószínűleg sok változás a jövőben is megmarad. Például a kézfogás. Hosszú távon sok ember számára kockázatot jelent, hiszen baktériumokat és vírusokat terjeszthet. Íme 20 olyan dolog, amely eltűnhet a koronavírus után az életünkből.

 

 


1. Kézfogás

Anthony Fauci amerikai immunológus a kézfogás elkerülését szorgalmazza, mivel ez segítene elkerülni a légzőszervi megbetegedések terjesztését.

2-3. Büfék és saláta bárok

Az Egyesült Államokban is bezárták például a büféket és a saláta bárokat, a kérdés, hogy a teljesen nyitott büfék és salátabárok visszafognak-e tudni nyitni és újra nyereségessé tudnak-e válni.

4. Ételkóstolás

Sok multiban kóstolgathattunk eddig sajtokat, szalámikat, új termékeket. A koronavírus után kevesebb ilyen lehetőséggel számolnak a szakemberek.

5. Nyilvános érintőképernyők

Mint tudjuk, itt is megtelepedhetnek a bacik. Legyen szó a gyorséttermek érintőképernyőiről vagy akár a jegyautomatákról.

6. Újrahasznosítható bevásárló tasak

Ez két esélyes. Bár számos amerikai állam betiltotta az újrahasznosítható táskákat az alkalmazottaik védelme érdekében, a környezettudatosság lehet,hogy erősebb lesz és ez csak átmeneti szokás.

7-8. Ételek és italok megosztása

Bár egyértelmű bizonyíték nincs rá, hogy az ételekkel, italokkal is terjedne a vírus, mégsem javasolják szakemberek, hogy mások kóstolgassák az ételeinket, italainkat vagy, hogy mi kóstoljunk bele más ételébe, italába.

9. Pacsik

Hasonlóan a kézfogáshoz, ez a szokás is megszűnhet.

10. Kígyózó sorok

Örülnék neki, de már most ennek az ellenkezője látszik. Igaz ugyan, hogy mára már szinte mindenhol kijelölték a 1,5 méteres távolságokat, de sokan ezekre már nem figyelnek, ha nincs folyamatos ellenőrzés.

11. Koccintás

A kézfogás és a pacsizás után bizonyára ez a szokás is megszűnik egy kis időre.

12. Koncertek

A szabályozások sem teszik ezt lehetővé, de bizonyára kevesebb ember fog koncerteken tombolni a járvány hatása miatt.

13. Open Office

A nyitott terű irodák, hivatalok, ahol az alkalmazottak egymás közelében vannak, valószínűleg nem fognak ugyanúgy kinézni, mint a járvány előtt.

14-15. Ölelések, puszik

Bár az ölelések és a puszik sok kultúra fontos részei, ezek a betegségek magas kockázatát is jelentik.

16. Telefonfülkék

Már, ahol még vannak. Ezeket a fülkéket már eddig is a kihalás fenyegette, a világjárvány pedig csak felgyorsítja mindezt.

17. Nyilvános ivókutak

Ez bizonyára egyértelmű mindenkinek. Túl sok ember használta, használja ezeket a nyilvános kutakat.

18. Készpénz

A koronavírus hatására felgyorsult a készpénz nélküli világ kialakulása.

19. Rutin ellenőrzések az orvosnál

Amerikában már változtattak ezen a rendszeren és azt javasolják az orvosoknak, hogy a rutin ellenőrzéseket próbálják meg inkább online megvalósítani.

20. Üzleti utak

Biztonsági és egészségügyi aggályok miatt valószínűleg kevesebb üzleti utat fognak lebonyolítani az emberek. Pláne, hogy egyre több cégnél kiderült, hogy az online kapcsolattartás is remekül működik.

3 komment
süti beállítások módosítása