Miért kell neked is megszüntetned a toxicitás az életedben?

2020. június 06. 09:01 - Life Advisor

toxicity_cut_off.jpgA toxicitás alatt itt és most azt a fajta mérgezést értem, amikor valaki vagy valami beszivárog az életedbe és elviselhetetlenné teszi azt. Sok ilyen mérgező dolog vesz körül minket, amelyek képesek elrontani az életünket. Ezek a negatív dolgok beléd másznak és mindent, amit csinálsz, kicsit megnehezítik. A toxicitás egyik jelentős ismérve, hogy nehezen találod meg az elégedettséget az életben, sőt elfordulhat, hogy olyan szinten eluralkodott már az életedben, ahonnan szinte lehetetlen visszafordulni.

Ezt az érzést mindenki megtapasztalja. Mérgező dolgok lehetnek családtagok, közeli barátok, ismerősök sőt, te magad is. Nem feltétlen köthető azonban minden esetben személyhez, bizonytalanságként, rossz szokásként, negatív viselkedésként ugyanúgy megjelenhet a toxicitás az életedben.

Függetlenül attól, hogy a te életedben hogy van mindez jelen, a legfontosabb, hogy megtudd, hogyan vethetsz véget ezeknek, mielőtt ténylegesen átvennék az irányítást az életed felett. Ezekhez a mérgező dolgokhoz nem kell hosszútávon ragaszkodnod, mert tényleg képesek tönkretenni a jövődet és az életedet.

Meg kell tanulnod a naposabb oldalra fókuszálni, amely kiránt ebből a helyzetből és megszünteti a mérgezést az életedben. Nemcsak a jobb élet érdekében, hanem azért is, hogy megmentsd magad a pusztulástól.

Ha elszakadsz ezektől, akkor a magabiztosság lesz a legjobb barátod. Lehet,hogy elsőre ijesztő lesz, de idővel ezek a félelmek eltűnnek. Meglehet, hogy már hosszú ideje különböző mérgező dolgok csapdájában vagy, de ha ezeket megszünteted az életedben, akkor abbahagyod az önsajnálatot, a negatív gondolkodás és elkezded szeretni önmagad.

Az önszeretet a legfontosabb dolog, mert csak akkor következhet be a változás és a boldogság. Amint elkezded magad megszeretni a tökéletlenségeid ellenére, mint a görbe fogak, nagy has, széles homlok, makacs szeplők, túl világos bőrszín stb. a félelem eltűnik.

Nemcsak a félelem szűnik meg, de a halogatás is. Biztos vannak olyan dolgaid, amelyek mellett elmentél, elszalasztott lehetőségek vagy olyan emberek, akiket kizártál az életedből. Most, amikor újrakezded és elégedettséggel élsz, el fogod fogadni ezeket a változásokat és soha nem fogod korlátozni magad a saját boldogságodban.

Nem lesz többé olyan, hogy "Mi lenne,ha?" és "Kellett volna" gondolat, amely folyamatosan felbukkan a fejedben és újra és újra gondolkodásra késztet. Többé nem fogod az éjszakáid azzal tölteni, hogy sajnálod magad és azokat az elszalasztott lehetőségeket, amelyekre nemet mondtál. Ehelyett békésen fogsz aludni, tudván, hogy most bátrabb és felkészültebb vagy.

"Ha mindazt megtennénk, amire képesek vagyunk, szó szerint saját magunkat is elkápráztatnánk." /Thomas Edison/

Tényleg abba kell hagynod az olyan dolgok kergetését, amelyek nem javítanak az életeden és különösen azokat a dolgokat, amelyek csak káoszt és pusztítást okoznak. Összpontosíts mindig a jóra és ha azon kapod magad, hogy valami mérgezné az életedet, akkor igyekezz tőlük megszabadulni, mielőtt a fejedbe kerülnének. Nyisd ki a szemed és fogd fel végre, hogy CSODÁLATOS EMBER VAGY!

A toxicitás kis lyukakat hoz létre mind az elmédben, mind a lelkedben, de soha nem szabad elfelejtened, hogy te vagy a kapitány. Ne hagyd, hogy ez a méreg tovább terjedjen, szabadulj meg tőlük, hogy önmagad legjobb verziója lehess.

1 komment
süti beállítások módosítása