2 aranyszabály, amit a sikeres emberek jól csinálnak

2020. május 28. 09:54 - Life Advisor

golden_rules_success.jpgÉrezted már magad állóvízben, amikor a céljaid eléréséről volt szó? Bátor, erős és határozott meggyőződéssel vágtál bele az álmaid megvalósításába. Mindennap felébredtél és cselekedtél rendületlenül. Minden remekül alakult aztán valahol félúton vagy lehet,hogy rögtön a kezdés után a dolgok egyszer csak beragadtak,megálltak. Rengeteg különböző cél létezik és számtalan ember, aki megpróbálja elérni azokat. Sajnos azonban csak kevesen érnek be a célba. De mégis mi különbözteti meg azokat, akik elérik a céljukat és akik nem? Mutatom a 2 legfontosabb aranyszabályt.

Nem számít, hogy éppen fogyni szeretnél, új munkára vágy, újjá építenéd az életed, kiadnál egy könyvet vagy vállalkozást alapítanál. Mindannyiunknak más-más céljai vannak. A céloktól függetlenül viszont van bennünk egy közös pont. Eredményeket szeretnénk elérni. Az eredmények nélküli célok egyszerűen csak csalódást okoznak és káoszhoz vezetnek.

Létezik két aranyszabály, amit a sikeres emberek következetesen jól teljesítenek. Ha te is követed ezt a két szabályt, akkor ugyanolyan profi lehetsz a sikerek elérésében, mint ők.

1. Keresd meg a taposóaknákat, mielőtt rájuk lépsz

Furcsának és alapvetőnek tűnhet, azonban meglepődnél, ha tudnád, hogy hány ember hagyja ki ezt a kritikus lépést és emiatt nem is éri majd el a célját. Fontos emlékeznünk, hogy ez a lépés nagyon is fontos.

Coachként olyan emberekkel dolgozom, akik kitűztek maguk elé egy célt. Az első számú ok, ami visszatartotta őket nem az volt, hogy nem akarták volna a változást vagy, hogy nem volt meg hozzá a képességük, hogy változtassanak. Nem. Sokan vágytak a változásra, meg is tudták volna tenni, ha nem lett volna ott az az egy dolog, ami mindezt megakadályozza.

Ez a dolog, ami visszatartotta őket, a tudatalatti szinten történik. Itt található rengeteg olyan "taposóakna", amely azt akarja velünk elhitetni, hogy nem érdemeljük meg a jó egészséget, az új munkahelyet, a gazdagságot, az új autót, a nagyobb lakást vagy bármit, amin éppen dolgozunk. Mindez olyan üzenetet küld az agynak, hogy nem vagyunk elég fontosak önmagunk számára, így a céljainknak sem kell megvalósulniuk. Kétségtelen, hogy ez a fajta hit minden esélyünket megtorpedózza, ami valaha is volt, hogy elérjük azt, amire legtöbbet kétségbeesetten vágytak.

Mivel viszont úgy gondolták, hogy nekik ez nem jár, nem érdemlik meg, a csatát már azelőtt elvesztették, hogy a háború elkezdődött volna. A legkárosabb dolog, amit önmagunkkal tehetünk, amikor célokat tűzünk ki az, hogy elhisszük, nem érdemeljük meg a sikert. Mint mondtam, nagyrészt ez tudatalatti szinten történik anélkül, hogy felismernénk.

Alapvetően fontosnak tartom, hogy rendbe tegyük az elménket a hosszútávú sikereink érdekében, ezért is része a coaching programjaimnak a gondolat nagytakarítás, amelynek fontos része, hogy minden tudatalatti, korlátozó, negatív hiedelmet végleg megszüntessünk. Egyáltalán nem nehéz dologról van szó és ha azt hinnéd, hogy lehetetlen az összes negatív gondolatot kiirtani, akkor valószínűleg még azok közé tartozol, akik nem tartoznak a coaching programom résztvevői közé.

Nem számít, hogy hány diplomád van, mennyi pénzt költöttél karrierépítő szemináriumokra vagy mennyit fektettél a külső imázsodba. Ha nem hiszed el, hogy megérdemled a sikert, akkor nem fogsz erőfeszítéseket sem tenni, mert nem gondolod azt, hogy megérdemled. Mindez pedig egy tartós és abszolút önpusztító hit.

2. Ne várj jóváhagyásra, hogy sikeressé válj

A második aranyszabály, hogy a sikeres emberek nem kérnek engedélyt arra, hogy sikeresek legyenek. Se jóváhagyásra, se engedélyre nincs szükség. Fiatalon én is beleestem ebbe és úgy éreztem, hogy mások engedélye szükséges az én sikereim eléréséhez. (Még hülyén is hangzik...MÁSOK engedélye az ÉN sikereimhez?????)

Visszatekintve rájöttem, hogy milyen önpusztító és öngyilkos hitrendszer volt ez. Feleslegesen pazaroltam az időmet és hatalmas lehetőségeket hagytam ki.

Ha másoktól kérsz engedélyt vagy jóváhagyást a sikereid eléréséhez, az olyan, mintha átadnád a boldogságod és a jóléted kulcsát valaki másnak remélve, hogy a dolgok majd rendben mennek. Azok az emberek, akik az életedben vannak és támogatnak, boldogok lesznek, ha sikerrel jársz. Az egyetlen problémájuk az lehet majd, hogy vajon, hogy a fenébe tudtál ilyen sikereket elérni.

komment
süti beállítások módosítása