Fejezd be, hogy valaki más életét éled! Éld a sajátod!

2020. május 13. 12:10 - Life Advisor

live_your_own_life.jpgTúl sokan éljük valaki más életét. Olyan életet,amelyet valaki más szánt nekünk vagy olyan életet, amelyet valaki más vár el tőlünk. De lehet, hogy nem is egy személy határozza meg ezeket, hanem a kultúra, amiben felnőttünk, a vallás, amiben élünk vagy maga az egész családunk. Mindez nem tünteti fel rossz színben ezt a "valakit" vagy "valamit". Csupán tudatosítja bennünk, hogy mennyire könnyű követni a "normát" vagy ez "elvárásokat" szemben azzal, hogy az az életet éljük, amelyet mi szeretnénk. Hogyan lehet kiszakadni ezekből a "normákból", "szokásokból", "elvárásokból"? Hogyan élhetjük a saját életünket?

Háromféle módon tudhatod meg, hogy a saját életedet éled-e?

1. A gyerekkori álmod miértje

Azt csinálod, amiről gyerekként álmodtál? Emlékszel a gyerekkori álmaidra? Miért álmodtál azokról a dolgokról? Miért azokról a dolgokról álmodoztál? Nem azt kell kiderítened, hogy ezeknek az álmoknak élsz-e jelenleg, hanem azt kell megértened, hogy mi állt ezen álmok mögött.

Azt akarom, hogy elgondolkozz azon, miért akartál állatorvos, tűzoltó, balerina vagy művész lenni. Másokon akartál segíteni? Másoknak akartál örömöt okozni? Mi állt az álmaid hátterében?

Nem a munkahelyről van szó, hanem, hogy mi akartál lenni abban a munkakörben vagy pozícióban? Ha az a dolog, amit ma csinálsz, nem felel meg azoknak az okoknak, amelyek miatt tűzoltó, balerina vagy bármi más akartál lenni, akkor valószínűleg nem a saját életedet éled.

2. A kedvenc dolgaid

Megtudod mondani a kedvenc színed, zenéd, virágod stb? Kreatív lényként kreativitásra vágyunk, ha valóban élünk. Viszont nagyon gyakran eltemetjük a kreativitás iránti igényünket és sokszor erről fogalmunk sincs.

A kedvenc szín, zene, virág vagy bármilyen kedvenc dolgunk megléte azt jelzi, hogy még mindig van némi kreativitás az életünkben. Ha viszont csak egyetlen kedvenc dolgot tudsz megnevezni, vagy egyáltalán nem jut már eszedbe semmi, akkor úgy hiszem, hogy a kreativitás már nem része az életednek.

3. Mi visz téged előre?

A következő kérdés, amely az érzések és az érzelmek köré kapcsolódik. Mikor nevettél, sírtál vagy éreztél haragot utoljára? Ha nem érzel örömöt, szomorúságot és haragot sem, akkor valószínűleg autópilóta üzemmódban élsz.

Reggel felkelsz, zuhanyzol, felöltözöl, elmész dolgozni, hazajössz, együtt vagy a családdal (bár ezt minőségi időnek nem nevezném) majd lefekszel. Mindezt a következő, majd a következő és az azt követő napon is megismétled. A hétvége kissé változik, de még hétvégén sem érzed az örömöt vagy a szomorúságot.

Lehet, hogy nem is mindennap jársz munkába, de a napjaidban ugyanazt a monotonitást és rutint érzed. Ha mindezek illenek rád, akkor nem a saját életedet éled.

Hogyan kezd el megtervezni az életed?

Most, hogy megtudtuk, hogy a saját életünket éljük-e vagy sem, nézzük meg az az egyetlen dolgot, amely bárkinek segíthet abban, hogy megtervezze a saját életét.

Számomra és még sok ember számára ez az utazás a kreativitásunk visszaállításával kezdődik.

Amikor elkezdtem megnézni, hogy mit jelent a kreativitás számomra, meglepődtem, amit felfedeztem és amit kihozott belőlem. Rájöttem, hogy az életemben sok olyan választás történt, amely nem engem szolgál, sőt nem is én döntöttem a magam életéről. Nem tudtam megmondani, milyen ruhát szeretek, milyen frizurát képzelek el magamnak vagy épp, hogy milyen zene érintette meg a lelkem.

Számomra ez a fajta utazás sok dolgot megtanított. A legmeglepőbb az volt, hogy tudok írni. Mármint cikket, posztot, történeteket. De számodra nem feltétlenül kell, hogy ugyanez legyen az eredmény, a lényeg, hogy felfedezd a kreativitásod, mert az lesz, ami kihúz téged valaki más életéből.

Ezzel az utazással eljuthatsz oda, hogy a kreativitásod által megismerhesd és felfedezd önmagad. Ez pedig az első lépése annak, hogy a saját életed élhesd. Azt pedig szintén ne felejtsd el, hogy ez az utazás soha nem ér végez. A szépsége pont abban rejlik, hogy egyre több mindent felfedezz és megtudd mire is vagy képes.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása