4 egyszerű szokás, amivel azonnal javíthatsz az életeden

2020. április 23. 16:03 - Life Advisor

change_perspective.jpgAmikor azokról a szokásokról beszélünk, amelyek javíthatják az életünket, általában a meditációról, a korai felkelésről, egészséges táplálkozásról, edzésről és még sok másról beszélünk. Noha ezek a szokások rendkívül hatásosak, kezdetben sok motivációt és energiát igényelnek. Ezért egy ideig ezeket tegyük félre. Ebben a posztban 4 olyan szokásról szeretnék beszélni, amelyet bármikor elkezdhetsz. Nem kell hozzájuk semmit vásárolnod és nem is kell kínoznod magad. Olyan szokásokról lesz szó, amelyeket akár vezetés, zuhanyzás vagy alvás közben is megcsinálhatsz.

Ha fejleszteni szeretnéd önmagad, akkor eleinte kis cselekedeteket kell választanod, mert meg kell tapasztalnod, hogy mennyire vagy motivált és mennyire vagy képes arra, hogy valami eredményeset csinálj.

1. Beszélgess el önmagaddal

Legtöbbünknek az a problémája, hogy saját magunknak adjuk a legkevesebb figyelmet és prioritást. Ez a fajta életmód teljesen más világot hoz létre benned, ahol mindenki más nyer csak te vagy az áldozat.

Tinédzser éveinkben még saját identitásunk volt, amely meghatározta a cselekedeteinket és viselkedésünket. De aztán beszippantott minket a mítosz, miszerint a lányok nem dolgoznak, a fiúknak pedig még 26 éves koruk előtt meg kell nősülni. Valódi identitásunk elhalványult és fekete-fehéren látjuk a világot.

Ha időt szánsz arra, hogy beszélj önmagaddal, azzal megnyitod az ajtókat az önszeretethez. Beszéld meg magaddal, milyen napod volt, beszélj magaddal bizonyos tevékenységekről vagy bármiről, ami eszedbe jut. Ezzel lehetőséged lesz önmagadba nézni, értékelni az erősségeid és tisztában lenni a gyengeségeiddel.

2. Vizualizáció

Amikor elkezdtem foglalkozni az önfejlesztéssel, első dolog volt, hogy megértsem az élmém működését. Kiderült, hogy a gondolatink határozzák meg az életünket és a jövőnket. Képzeld el milyen jövőt szeretnél magadnak. Szánj időt rá, hogy ebben az érzésben legyél, érezd a légkört, hangulatot majd pedig váltsd valóra, amit elképzeltél.

A vizualizációban az a legjobb, hogy segít szembenézni a félelmeinkkel és segít legyőzni ezeket a korlátokat. Az elménk ugyanis nem ismeri a különbséget a valóság és a képzelet között, ezért van, hogy néha felriadunk az álmainkba, ha félünk, mert az agyunk nem tudja, hogy ez nem valódi dolog.

3. Írj

Az írás megtanítja nekünk, hogyan kell gondolkodnunk, de itt nem a mindennapos gondolkodásról, hanem a kritikai gondolkodásról beszélek. Arról a gondolkodásmódról, amelyre akkor van szükség, ha merész és kellemetlen döntéseket hozol. Szeretek olvasni is, de szerintem az olvasás inkább arról szól, hogy mit kell gondolnom, miközben az írás arról szól, hogyan kell gondolkodni.

Megértem, hogy sokan nem szeretik az írást, vagy nincs idejük írni, de csak annyit kérek, hogy heti 5-10 percet szánj rá. Ennyi. Írd le, hogy mit érzel most, fejezd ki az érzelmeid. Ha gondolod, akár írásban is kommunikálhatsz magaddal.

4. Légy hálás

Folyamatosan új dolgokra vágyunk. Új dolgokat szeretnénk az életünkbe. A tegnap vásárolt cipő 1 hónap múlva már nem nyújtják ugyanazt az élményt. Mindannyian új dolgokat akarunk az életünkben.

Ha felismered a tényt, hogy jobb életed van, mint az utcán élő embereknek, vagy akiknek csak napi egy étkezés jut, rájössz, hogy mennyire gazdag is vagy. A szegény emberek azt hiszik, hogy csak az emberiség 1%-a lehet gazdag.

Gyakorold a hálát az életedben. Légy hálás, ha új perspektívákat tapasztalsz meg az életedben. Amikor például felébredsz, nézz körbe. Van ágyad, ahol aludtál, van étel a hűtődben, van munkád, van bevételed stb.

Miután elkezded értékelni a meglévő dolgokat az életedben, akkor jobban fogod értékelni az életedet is, sőt óriási pozitív változásokat fogsz megtapasztalni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása