A kreativitásod növelése 3 egyszerű lépésben

2020. március 25. 16:44 - Life Advisor

boost_creativity.jpg"Nem vagyok kreatív." Hányszor mondtad már ezt magadnak vagy másoknak? Valószínűleg elég sokszor. Sokan úgy gondolják, hogy a kreativitás egy olyan ajándék, amely csak kivételes embereknek adatik meg. Szeretném eloszlatni ezt a mítoszt és bebizonyítani, hogy a kreativitás egy olyan ajándék, ami mindenkiben ott van már. A többség azért nem tartja magát kreatívnak, mert egyszerűen félnek ettől a tulajdonságtól. Mások azt gondolják, hogy a kreativitás bizonyos művészetekkel függ össze. Albert Einstein szerint pedig: "A kreativitás az, amikor az intelligencia jól szórakozik."

Tehát a bolygó minden egyes intelligens emberének lehet esélye a kreativitásra és mindannyian intelligensek vagyunk a saját kreatív módunkon.

Számomra a kreativitás olyan dolog, amivel kinyilváníthatod a véleményed. A szavak és a viselkedés szabadságáról is beszélek, amivel megmutathatod önmagad és azt, hogy mi az, amit igazán szeretsz. Sokszor azonban mindezt elnyomjuk magunkban. Tegyük fel, hogy már sokszor gondoltál arra, hogy felvegyél egy felsőt, amit a gardrób mélyén tárolsz, mert félsz, hogy ha felveszed az emberek azt gondolják, hogy megőrültél.

Ez egy jellemző példa arra, hogy a kreativitást elnyomjuk magunkban. Most viszont arra szeretnélek téged is motiválni, hogy találd meg és szabadítsd fel a kreativitásod, hogy valóban megélhesd az életed. A kreativitás megélése segíthet a vállalkozásodban, pozitív hatással lesz az életedre, segít elérni a vágyaid.

Íme 3 egyszerű lépés a kreativitásod növeléséhez:

1. Találd meg a belső gyermeked

Csukd be a szemed és gondolj vissza az összes játékra, tevékenységre, amelyet gyermekként csináltál. Menj vissza azokhoz a dolgokhoz, amelyeket igazán szerettél csinálni. Mindig is a repülésről álmodoztál? Imádtad a színeket? Szerettél bábokkal játszani?

Menj vissza a belső gyermekedhez és engedd, hogy teljes mértékben kifejezhesse magát. Amit pedig megtapasztalsz a visszatekintés során, azokat próbáld meg beépíteni a mindennapi életedbe, ötleteidbe, projektjeidbe. Az életed sokkal színesebb és örömtelibb lesz a kreatív képzeleted felhasználásával.

2. Fejezd be az önkritikát

Ha szeretnéd, hogy a kreativitásod szárnyaljon, akkor abba kell hagynod az állandó önkritikát. A kreativitástól azért ódzkodnak az emberek mert félnek a kritikától és ahelyett, hogy a saját életüket élnék, mindig másoknak akarnak megfelelni és be akarnak illeszkedni a tömegbe.

3. Ne rohanj, figyelj!

Kreativitást növelni nehéz, ha az elméd mindig el van foglalva valami mással és mindig a napi problémákkal foglalkozol. Ha időt szánsz a pihenésre, az elméd megnyugtatására, akkor észreveszed a körülötted lévő számtalan szépséget. Megláthatod azokat a dolgokat, amiket amúgy eddig a mindennapi rohanás miatt nem láttál és mindez rengeteg kreatív ötletet eredményezhet.

Menj ki a természetbe és figyeld meg a madarak repülését vagy az éppen arra haladó embereket anélkül, hogy a problémáidon rágódnál. Ezekben a pillanatokban az elméd nyugodt és könnyebben fogsz új ötleteket kitalálni és inspirációt meríteni a világból.

Az utolsó tanács pedig, hogy ne félj cselekedni. Minél több időt töltesz hezitálással, annál inkább a félelmeid fognak uralkodni és ha ez megtörténik, akkor visszatérsz a jelenlegi mintákhoz és ugyanúgy ezek az unalmas minták fognak dominálni az életedben.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása