Az elme hatalma: hogyan használd sikeresen?

2020. március 21. 14:48 - Life Advisor

power_mind.jpg"Előbb vagy utóbb rájön az ember, hogy ő maga saját lelkének főkertésze, életének irányítója. Felfedezi a gondolkodás törvényszerűségeit magában és egyre pontosabban megérti, hogyan alakítják gondolatai jellemét, körülményeit és sorsát." James Allen gondolatait mindannyian meg kell, hogy tapasztaljuk az életünk során, ki korán, ki későn. Ha felismerjük az elménk erejét, gondolataink hatását cselekedeteinkre és alapvetően az életünkre, akkor képesek leszünk változtatni a gondolatainkon és elkezdhetünk fókuszálni életünk megváltoztatására. Az alapfeltétel az, hogy a gondolatink hozzák létre a cselekedeteinket. Ez igaz életünk minden területére, mentális egészségünkre, fizikai egészségünkre, meggyőződéseinkre és hozzáállásunkra is.

Vegyék példaként a stresszt. Mi is a stressz valójában?

A stresszt úgy definiáljuk, mint a testünk reakcióját egy olyan változásra, amely fizikai, mentális vagy érzelmi alkalmazkodást vagy választ igényel. Stressz lehet például egy új munka beindítása, félelem, hogy elveszítjük szeretteinket, pénzügyi kihívásokkal való szembenézés, egészségtelen kapcsolatok stb. Mindezek a helyzetek valamilyen testi cselekedet, mentális gondolat vagy érzelmi helyzet, amelyet megtapasztalunk. Ha ezt a fajta stresszt nem sikerül kezelnünk, akkor súlyos egészségügyi problémáink lehetnek, mint például magas vérnyomás, cukorbetegség stb.

Ez egy remek példa, amely megmutatja, hogy egy adott gondolat a végén fizikai állapotunkat is befolyásolhatja. Az elme hatalma - helytelen használat esetén - súlyos következményekhez vezethet. Gondolataid megnyilvánulnak az életedben. Ez akkor is igaz, ha figyelsz rájuk és akkor is ha téged ez a téma egyáltalán nem érdekel.

Placebó hatás

Jó példa erre a placebó hatás. Ez a kifejezés arra utal, amikor az emberek a klinikai vizsgálatok során gyakran a tényleges gyógyszer által okozott hatásokat tapasztalják. Úgy vélik, hogy szedik a gyógyszert és így elkezdik érezni a gyógyszer hatásait. Valójában azonban a placebójuk egyszerűen csak egy 100%-ban cukorból készült tabletta lehetett.

Egy újabb példa tehát arra, hogy gondolataink miként hozzák létre a valóságunkat és, hogy az elme hatalma hogyan befolyásolhatja a fizikai jóléted.

Pozitív & negatív hozzáállás

Egyre több tanulmány kimutatta, hogy az elme hogyan is befolyásolja az egészségünket. Ugyanazon orvosi műtéten átesett betegek, akiknek eltérő hozzáállása van, drámai módon eltérő eredményeket produkálnak. Azok a betegek, akik pozitív hozzáállással láttak neki a műtétnek sokkal sikeresebb gyógyulást tapasztaltak, mint azok, akiknek negatív a hozzáállásuk.

A harmadik példa arra, hogy a gondolatink hogyan befolyásolják a fizikai egészségünket. A jó élet megéléséhez fontos és nélkülözhetetlen az elménk hatalmának megtanulása, megértése.

Hogyan használhatod az elméd erejét?

1. Legyenek világos és konkrét céljaid

Tegyük fel, hogy változtatnál a karriereden. Vállalkozó lennél? Új munkahelyet akarsz? Milyen munkát? Teljes munkaidő? Részmunkaidő? Hány órát szeretnél dolgozni? Milyen fizetést szeretnél? Ne csak annyit mondj, hogy sok pénzt akarsz, ez nem elég pontos. Pontosan mennyit akarsz keresni? 300.000? 1.000.000?

Minél konkrétabb vagy, annál világosabb üzenet jelenik meg a tudatalattidban és annál valószínűbb, hogy bevonzod az életedbe azt a karrier változást, amit szeretnél. Ne felejtsd el, hogy az elméd erejét csak akkor tudod jól használni, ha tiszta és konkrét céljaid vannak. Nem elég azonban csak gondolkodnod.

2. Cselekedj!

Vigyázz a lehetőségeidre és ne hagyj ki semmilyen apró lehetőséget, amely az utadba kerül. Figyelj ezekre a jelekre és tegyél lépéseket. Lehet, hogy a barátod megemlít egy érdekes lehetőséget, esetleg egy régi főnököd keres fel valami teljesen más ajánlattal. Legyél éber, ismerd fel őket és tedd meg a szükséges lépéseket a céljaid elérésének érdekében.

Meg tudod csinálni!

Ezen sikerekhez, nincs szükség egyetemi diplomára. Ez egyszerűen az elméd hatalmával történik, amivel bármit elérhetsz, legyen szó kis vagy akár nagy célokról. Működik, minden esetben működik, bizonyítottan!

Kezdj el foglalkozni az elméddel, végezd el a szükséges változásokat, hogy a lehető legjobb életet élhesd. Így működik az elme ereje. Ha helyesen működteted, akkor létrehozod a kívánt változásokat. Te is képes vagy rá, tehát használd is az elméd erejét.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása