7 tipp, ami segít motivációt szerezni a kudarcok után

2020. március 01. 14:06 - Life Advisor

kudarc_motivacio.jpgA kudarcok és a sikerek egyaránt életünk részei. A kihívás azonban akkor üti fel a fejét, amikor el kell fogadnunk ezeket a kudarcokat. A kudarc csupán a siker sarokköve, amely a helyes utat mutatják. Minden hibát a lehető legjobb módon kell kezelnünk, de amikor kudarccal szembesülünk mindez bizony nehéz feladat lehet. Sokan kénytelenek szembenézni a kudarcokkal és a félelmeikkel és húzzák az időt, hogy felkészüljenek a sikerre. Nem vagy benne biztos, hogy megtudod-e csinálni? Íme a legjobb módszerek, amelyek segítségével motiválhatod magad a kudarcok után.

1. Tölts időt motiváló környezeteben

Amikor átéled a kudarcot, természetes, hogy érzelmi fájdalmat érzel. Az emberek 48%-ka elismeri a stressz negatív hatását a szakmai és személyes életükben is. Ezért elengedhetetlen, hogy kijöjjünk ebből az érzelmi állapotból és gyógyulás induljon el az életünkben. Senki nem várja el tőlünk, hogy mindez azonnal megtörténjen.

Szánj rá időt és találj érzelmileg motiváló környezetet, amely erőt ad neked a kudarcok átvészeléséhez. Arra kell összpontosítanod, hogy jó dolgokat találj magad körül. Az érzelmileg motiváló környezet csökkenti a stressz és felgyorsíthatja a gyógyulásod.

2. Tervezd meg a következő lépést

A kudarcok negatív hatásait úgy tudjuk a legjobban visszafordítani, ha előrelépünk. Döntsd el, mi lesz a következő lépés az életedben. Ennek a lépésnek kellően nagy eredményeket kell hoznia ahhoz, hogy visszatérj a helyes útra, amelyek a sikereid felé vezetnek.

Ha olyan kudarc törte gúsba az életed, amelynek visszafordíthatatlan következményei vannak, próbálj meg találni egy másik utat, amely segít elérni a sikereid. Még akkor is, ha nem terveztél ezzel a lépéssel, mindig van időd megtervezni a következő lépést. Ezzel eltereled az elméd a negatív dolgokról és segít átgondolni, hogy mit is akar neked tanítani ez a - kudarc által létrejött - helyzet.

3. Fogadd el a kudarcot

A sikertelenség a siker hozzávalója. Minden megélt kudarc egy lépéssel közelebb hozza a sikert és végül megmutatja számodra, hogy melyik út a helyes. Rendkívül fontos tanulni a hibákból, hogy soha ne ismételd meg őket.

A kudarc pedig igenis rendelkezik ezzel a potenciállal. A kudarcért felelős hibák a feladat teljesítésének nem megfelelő módját mutatják meg. Erre pedig szükségünk van a siker eléréséhez. Mostantól újra kezedbe veheted az életed és elindulhatsz a helyes úton.

4. A hibák természetes velejárói az életnek, ne érezd magad rosszul

Mindannyian követünk el hibákat. A sikeres emberek többsége rengeteget tanult a kudarcokból és később sikeresek lettek. Semmi baj nincs a hibákkal. Meg kell tanulnunk a feladataink végrehajtásának helyes módját és nyilvánvaló, hogy többször kudarcot fogunk vallani.

Ezért ne érezd rosszul magad, hanem arra koncentrálj, hogy minél előbb kigyere a gödörből. Annak ellenére, hogy megtapasztaltad a kudarcot, ne félj újra szembeszállni vele. A sikerhez vezető út több kudarcon is keresztül megy, de csak is azért, hogy az elér siker tartós legyen.

5. Inspirálódj

A mai világban rengeteg motivációt nyújtó lehetőség van, akik arra ösztönöznek téged is, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból. Keress inspirációt.

Keress olyan személyt, csoportot, akik a legjobban kapcsolódnak az általad megélt kudarcokhoz. Támogatást kérhetsz a családodtól, barátaidtól. A nehéz időkben csak annyit kell tenned, hogy inspirálod önmagad a továbblépésre és a sikereidre, álmaidra koncentrálsz.

6. Tanulj és tervezz

Mit rontottál el? A kérdésre adott válasz segít felmérni a cselekedeteid és megtalálhatod az esetleges hibákat is, amelyek a kudarcot hozták az életedbe. A kudarcnak rengeteg oka lehet. A feladat az, hogy ezeket megértsd és ennek megfelelően tervezd a következő lépést elkerülvén, hogy ismét ugyanazokat a hibákat kövesd el.

7. Készülj fel a sikereidre

Kudarcok után bizony nehéz felállni. A kudarcoktól való félelem gyakran olyan traumát okoz, amely nem engedi meg az embereknek, hogy túljussanak a kudarcokon. Itt kell átlátnod a sikereid és az álmaid.

Képzeld el a sikereid, fogalmazd meg mit szeretnél és mely tevékenységeket kell elvégezned, hogy elérd a kitűzött céljaid. Ne hagyd, hogy a kudarc befolyásolja az önértékelésed és ne veszítsd el az önbizalmad. Ha megtanulod, hogyan küzd le ezeket a kudarcokat, akkor újra átélheted a szabadság és siker érzését.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása