Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Miért lép félre a nő egy párkapcsolatban?

2020. február 18. 12:32 - Life Advisor

megcsalas_nok.jpgHa megkérdezünk valakit, hogy mi a legrosszabb dolog, amit a partnerünk velünk szemben tehet, akkor valószínűleg legtöbbünk számára a megcsalás az, ami eszünkbe jut. Szembesülni azzal, hogy a partnerünk hűtlen volt, pusztító lehet és az önbizalmunkat is alááshatja. Alicia Walker szociológus és kutató a Missouri Állami Egyetemen folytatott tanulmánya során megvizsgálta, hogy miért lépnek félre a nők egy kapcsolatban. Arra számított, hogy az eredmények azonosak lesznek a legtöbbünk által valószínűnek vélt állításokkal. Például, hogy a nő bizonyára érzelmi támogatást keresett vagy egyszerűen csak beleszeretett egy másik férfiba. Az igazság azonban messze van a szokásos hűtlenségi kliséktől.

Alicia Walker kutatása nem támasztotta alá ugyanis a kliséket. Összesen 46 nőt kérdezett meg és kiderült, hogy egyikük sem keresett mást a fizikai kapcsolaton kívül. Nem olyan férfit kerestek, aki érzelmileg jobban támogatja őket, hanem olyat, aki szexuálisan kompatibilisebb hozzájuk.

Módszeresen kerestek új férfit és teljesen világossá tették, hogy a döntésüknek semmi köze sincs ahhoz, hogy a férfi kedves volt-e vagy sem. A kedvesség egyébként a leggyakoribb, amit a nők kiemelnek egy férfival kapcsolatban.

A kutatásban résztvevő nők legtöbbje szerette a párját és ezt meg is erősítették. Valójában csak elégedettebbek akartak lenni az ágyban. Megállapítható, hogy nem azért csalták tehát meg a párjukat, hogy bosszút álljanak, vagy kilépjenek a kapcsolatból vagy, hogy netán rossz viselkedésük révén hívják fel a párjuk figyelmét saját magukra. Ez nem ilyen dolog.

Az alanyok mindannyian azt állították, hogy a kapcsolatuk szexuális téren nem kielégítő és jó páran elismerték, hogy nem éltek/élnek át orgazmust a párjukkal töltött együttlétek során. Sokakban mindez egyfajta szirénaként funkcionált és bevillant az elméjükbe, hogyha nem tesznek semmit, akkor elfogják pusztítani a kapcsolatukat, összetörik a párjuk szívét, de valójában ezt nem akarták.

A legtöbb esetben a megcsalás a saját céljaikat (szexuális kielégülés) szolgálta és nagyon óvatosak voltak, hogy a férjeik sose szerezzenek erről tudomást.

A résztvevők azt is elmesélték, hogy azok a férfiak, akikkel találkoztak, nem voltak olyan jók, mint a jelenlegi párjuk, legalábbis ami a személyiségüket illeti. Arról meséltek inkább, hogy milyen előnyöket szereztek a döntésükből. Nyugodtabbak lettek, kevésbé voltak stresszesek, kevesebb volt a feszültség a kapcsolatukban. Sokan azt is elismerték, hogy a szexuális hiányosságokat már a párjuk szemére is vetették, azonban a megcsalás után boldog nőként, feleségként, anyaként térhettek haza és úgy élhettek, ahogy szerettek volna.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása