10 kérdés, ha gőzöd nincs mit kezdj az életeddel

2020. február 17. 15:44 - Life Advisor

purpose_of_life.jpgKitalálni, hogy milyen munkát akarunk végezni vagy hogyan szeretnénk a szabadidőnket eltölteni bizony kihívás lehet. A válaszokat mindenkinek saját magának kell megtalálnia. Bizonyos kérdések segíthetnek neked eldönteni, hogy melyik irányba kellene fejlesztened az életed. Íme 10 olyan kérdés, amely segít kitalálni, hogy mit is akarsz valójában.

1. Kire vagyok féltékeny?

A féltékenység alapjáraton egy rossz tulajdonság, viszont segíthet abban, hogy kitaláld mit is akarsz kezdeni az életeddel. Tekints a féltékenységre más szemszögből. Féltékeny vagy valakire, mert olyan akarsz lenni, mint ő. Gondolj 3-5 emberre és nézd meg azokat az aspektusokat,amelyek kiváltják belőled ezt az érzést. A munkája miatt vagy féltékeny? A kinézetére? Az rengeteg utazásra, amelyre lehetősége van?

2. Ki a három legnagyobb példaképed?

Ki a példaképed és miért? Példakép bárki lehet a lényeg, hogy inspiráljon téged. Emelj ki három ilyen személyt és nézd meg, hogy miért is csodálod őket annyira. Ezzel felkutathatsz egy olyan értéket, amely számodra különösen fontos, amelynek segítségével pedig az életeden is változtathatsz.

3. Mi az a különleges tehetség, amely egyedivé tesz téged?

Amikor coaching során erről kérdezem az ügyfeleimet, akkor legtöbbször tétováznak, mert nem akarnak semmit sem tehetségként titulálni mondván, ez társadalmilag nem elfogadott. Ez nem így van, szóval légy őszinte magadhoz. Nyertél már valaha nagy díjat? Ha igen, mivel kapcsolatban? Van egy már-már névjegyeddé vált trükk, amit csinálsz? Különleges tehetséged van a kisgyerekekkel, kutyákkal, macskákkal, idős emberekkel kapcsolatban?

Addig keress ilyen dolgokat az életedben, ameddig nem találsz legalább 10 darabot.

4. Kérdezd meg a 3 legközelebbi barátod, hogy számukra miért vagy különleges?

Gyakran önmagunk számára nehéz megválaszolni, hogy mi az, amit jól csinálunk. Ezért igenis jó ötlet mindezekről a barátainkat megkérdezni, akik kívülállóként látnak minket. Különösen vicces vagy? Különösen jó vendéglátó vagy? Különösen jól tudsz főzni? Különösen jó hallgatóság és lelki támasz vagy?

Ha ezek megvannak, akkor nézd meg, hogy melyek azok a tulajdonságok, amelyeket továbbra is fejleszteni tudsz.

5. Ha kapnál 10 millió forintot csak és kizárólag önfejlesztésre, mit csinálnál vele?

Ennyi pénzzel nem kellene gondolkoznod, csak belevágnod valamibe. Mit tanulnál meg szívesen? Mit fejlesztenél az életedben illetve még inkább önmagaddal kapcsolatosan? Figyelj a válaszra, mert valószínűleg ez fogja megmutatni leginkább, hogy mit is akarsz az életben.

6. Van olyan szenvedélyed, amelyet a 20-as éveid során csináltál?

A 20-as évek közepén sokan időhiány miatt feladták a múltbéli hobbijaikat. Sport, zene, művészetek? Legyen szó bármiről, ezt most újra vissza hozhatod az életedbe, mert örömöt és egyensúlyt fog teremteni a mindennapokban. Ha semmi ilyesmi nem jut eszedbe, akkor most találj ki egy új hobbit, amit élvezel.

7. Mi érdekelt téged legjobban általános iskolában?

Régen volt? Bizonyára, azonban érdemes átgondolnod, hogy mit csináltál akkoriban? Mi érdekelt a legjobban? Ki akartál lenni? Ki volt a példaképed? A gyerekkori inspirációk sok dolgot felfednek az igazi szenvedélyedről.

8. Milyen számodra egy ideális nap?

Gondolj vissza egy "normális" napra. (Nem esküvő, nem születésnap, nem ünnepnap.) Írd le ezt a napod a lehető legrészletesebben, hogyan is töltötted azt a napot. Lehet egy esős nap, amikor egy remek könyvet olvastál, egy nap, amikor újra boldognak érezted magad egy szakítás után. Merülj bele jobban ezekbe a gondolatokba és derítsd ki miért is volt számodra olyan remek az a nap.

9. Mit csinálnál, ha holnap a számládon lenne 100 millió forint?

Ez az összeg bőven fedezi a lakásod, a ruházkodást, a kaját stb. A maradék pedig az életed többi részén szabadon felhasználható. Mit csinálnál, ha többé nem kellene dolgoznod? Mit próbálnál ki szívesen? Mit csinálnál akkor, ha többé nem kellene a pénz miatt aggódnod?

10. Ha a saját vállalkozásod életed végéig ellátna megfelelő mennyiségű pénzzel, mit csinálnál a fennmaradó idődben?

Lehet,hogy észrevetted, hogy a legtöbb kérdés a szabadidő eltöltésére irányul. Ez is arról szól. Ha nem kellene többet dolgoznod, akkor mit csinálnál? Állatokkal, idősekkel, gyerekekkel foglalkoznál? Önkénteskednél? Nyelveket tanulnál?

A készségeid és az időd felhasználásának módja sokat elárul rólad és az érdeklődési körödről, főleg ha ezen tevékenységekkel mások életet is jobbá teszed.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása