12 viselkedési forma, amelyet a népszerű emberek elkerülnek

2020. február 02. 20:23 - Life Advisor

success_behaviour.jpgMind a magánéletben, mind pedig az üzleti világban a szimpátia a siker egyik hasznos összetevője lehet. A munka világában előfordulhat, hogy kevésbé népszerű emberek jobb projektet, vagy magasabb fizetést kapnak, de hosszú távon a szimpatikus és mások által kedvelt emberek nyernek majd. De mit csinálnak másképpen a szimpatikus emberek?

1. Nem élnek vissza a szerénységükkel

Mindannyian ismerünk ilyen embert. Szerények, ám a valóságban csak azért nem akarnak dicsekedni az eredményeik miatt, mert remélik, hogy a sikereikről mindenki tud és ezért csodálják őket. Ez a viselkedés azonban pont ellentétesen sül majd el. Az iskolában is bosszantottak minket azok, akik azt állították, hogy rosszak a tesztírásban, de aztán remekül teljesítettek.

Ehelyett támaszkodj a valódi szerénységre. Mások akkor is felfogják ismerni a tulajdonságaid és képességeid, ha nem dicsekszel velük.

2. Nem árulnak el túl sok személyes információt magukról

Még a közösségi média idején is rendben van, ha nem fedünk fel mindent önmagunkról. A Birminghami Egyetem tanulmánya szerint az intimitás már akkor is elveszik, ha az emberek túl sokat mutatnak meg magukról a közösségi médiában. Ezért gondold át, hogy milyen tartalmat szeretnél megosztani valakivel, akár személyesen akár a közösségi médián keresztül. Ezenkívül ne beszélj túl hamar a magánügyeidről, mivel ez azt jelzi, hogy kétségbeesetten keresed a figyelmet.

3. Nem beszélnek csak magukról

Amikor az ember csak magáról beszél, gyorsan önzőnek vagy beképzeltnek tűnik. Az ilyen emberek általában kevés érdeklődést mutatnak a környezetük iránt. Ha sokáig folytatod ezt a viselkedést, hamarosan egyedül maradsz.

4. Nem mondasz el semmit magadról

Vicces, hiszen a túl sok információ sem jó és a túl kevés sem az. Azok, akik semmit nem fednek fel magukról vagy a munkájukról, átláthatatlanoknak tűnnek. Ráadásul a rejtett dolgok gyakran nem sokáig maradnak titokban.

5. Nem érdeklődnek mások iránt

Senki sem akar beszélgetni olyan emberrel, aki csak önmagáról beszél. A másik személy észre fogja ezt venni és félreértenek téged. Olyan lesz kettőtök között a kommunikáció, mintha a falnak beszélnétek. Hallgass figyelmesen a másikra, várd meg, amíg elmondja amit akar és figyelj arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a kommunikációtok.

6. Nem szorítják magukat háttérbe

Természetesen fontos, hogy hallgass másokra és beszélj velük arról, ami érdekli őket, de nem szabad teljesen a háttérbe vonulnod. Beszélj magadról és a problémáidról is, mert ha semmit nem mondasz magadról, akkor nehéz lesz téged komolyan venni és megbecsülni. A kommunikáció kulcsa a megosztás és a hallgatás közötti egyensúly.

7. Nem mutatnak túl sok vagy túl kevés érzelmet

Egyik sem túl jó. Nehéz olyan embert találni, aki pontosan eltalálja az egyensúlyt. Ez persze nem azt jelenti, hogy sírnod kell mások előtt, de egy egyszerű mosoly vagy nevetés sokkal jobb, mint pókerarccal és fapofával végigülni egy beszélgetést.

8. Nem tartanak távolságot

Ha szimpatikus szeretnél lenni, ne tarts túlzott távolságot másoktól. Az érzelmi távolodás hidegnek tűnik és azt az érzést kelti a másik ember számára, hogy nem érdekled őket. Ez különösen fontos a vezető pozícióban lévő emberek számára. Nyitott füllel kell lenniük az alkalmazottaik aggályaival szemben és képesnek kell lenniük az empátia megjelenítésére is.

9. Nem csinálnak mindenből katasztrófát

Vannak,akik minden alkalommal képesek bolhából elefántot csinálni. Ez gyorsan fertőző lehet, hiszen ez a negatív kisugárzás nagyon is ragadós. Mielőtt mindenből drámát csinálnál, gondold át, hogy egyáltalán említésre méltó-e a probléma.

10. Nem veszik félvárról a bókokat

Bókolj valakinek, ha jól esik. A hamis dicséretet gyakran felismerik és kevésé leszel tőlük hiteles. Ha valaki jól csinál valamit, akkor mond el neki és a mondandód legyen szívből jövő és őszinte.

11. Nem keresnek állandó megerősítéseket

Azok az emberek, akik folyamatosan megerősítést és elismerést keresnek gyorsan bosszantóvá válnak. Rendben van, ha segítünk valakinek felállni egy nehéz helyzetből, de ne várj mindig arra, hogy ott legyen valaki aki újjáépít téged és folyamatosan szajkózza, hogy te vagy a legjobb.

12. Nem ítélnek meg másokat

Soha nem szabad megítélni túl gyorsan valakit. Lehet, hogy hamarosan te is hasonló helyzetbe kerülsz és te sem fogsz tudni jobban megbirkózni az adott helyzettel.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása