Hogyan építsd újjá az életed egy óriási kudarc után?

2020. január 22. 20:05 - Life Advisor

fauilere.jpgA hibáink formálnak minket. Ez a formálás jöhet sikertelen üzleti vállalkozásból, rossz kapcsolatokból, rossz szokásokból stb. Azonban, ha formálás követ formálást egy idő után elveszik a remény, a türelem és az önbecsülés is az életünkből hátrahagyva a pesszimizmus érzését, amiből nehéz kilépni. Pedig ez a formálás értünk történik és jobb emberré alakít minket. Minden hibával, amit elkövettél egy leckét is megtanultál, ezek a megtanult leckék pedig dinamikus egyénné fejlesztettek téged. A kudarcok átalakítanak, kihozzák belőled a legtöbbet, erősebb és bölcsebb leszel.

Az emberi élet része, hogy kihívásokkal szembesüljünk és ezáltal fejlesszük az életünket a nagy céljaink elérése érdekében. Kihívás nélkül nem tudod kipróbálni a képességeid és az akaraterőd, ezek nélkül pedig a sikereidnek sem lesz értéke.

Na de mi van akkor,ha egy kudarc teljesen a padlóra küldött és a pesszimista szemlélet uralkodik az életedben? Mi történik akkor, ha már nincs kedved semmihez, ha nincs kedved újra kezdeni és úgy érzed nem tudsz felállni és ismét elkezdeni felépíteni az életed?

1. Határozd meg a hiba okát

Ha nem tudod, mi okozta a kudarcot, akkor teheted meg a szükséges óvintézkedéseket az ellen, hogy ezt a hibát ne kövesd el újra és újra és ne ragadj benne egy ördögi körbe.

Nézz szembe a személyiséged alapvető hibáival, amelyek a kudarcokhoz vezettek. Önértékelés révén sikeresen megváltoztathatod a viselkedésed és magabiztosabb, hozzáértőbb emberré válhatsz. Írd össze a pozitív és negatív vonásaid és döntsd el min változtatnál szívesen. Ezután pedig állj neki a tervezésnek, hogy mindezeket hogyan fogod elérni az éltedben, hasonlóan, mint amikor a céljaid tervezed.

2. Felejtsd el a múltat és lépj tovább

Könnyű beleesni az önsajnálat csapdájába, ha a gondolataidban folyamatosan az elkövetett hibákat ismételgeted és a saját szenvedéseden rágódsz. Bár ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de ezt a hozzáállást el kell engedned a múltaddal együtt és el kell fogadnod a pozitív perspektívákat. Nézz a jövőbe és ne térj vissza a múltba!

Az optimizmust kezeld úgy, mint egy izmot, amelyet edzhetsz. A dolgok ritkán annyira sötétek, mint amilyennek először tűnnek, ezért próbálj meg objektív szempontból megközelíteni bármilyen helyzetet az életedben. Ha távoli perspektívából nézzük, a kudarc csak egyetlen esemény, amely viszonylag jelentéktelen.

A pozitív perspektíva elfogadása érdekében még ma láss hozzá egy hála napló elkezdéséhez.

3. Vizsgáld meg újra a terveid

Sikertelen üzleti vállalkozás esetén a kudarc óriási anyagi veszteséget eredményezhet. Ha túl sokat költöttél felesleges eszközökre vagy idióta marketing fogásokra, akkor talán nem volt megfelelő a tájékozottságod az indulás előtt. De ez nem kell, hogy eltántorítson téged.

Bármi is történ, íme egy új lehetőség, hogy belevágj valamibe. Fontos, hogy ismerd a terveid és felállíts egy fontossági sorrendet.

Miután eltelt a regenerálódáshoz szükséges időt, térj vissza a terveidhez és tekintsd át őket teljesen új szemmel. Valószínűleg észre fogod venni a korábban elmulasztott pontokat és látni fogod azokat a területeket, ahol bajba kerültél.  A mai nehézségek értékes tapasztalatokat jelentenek, amelyek hozzájárulnak a holnap sikeréhez.

Mindig van választásod és ezt senki sem veheti el tőled. Függetlenül attól, hogy a szobádban rejtőzködsz vagy megváltoztatod az életed szabad akarattal rendelkezel. A döntéseid a te felelősségi körödbe tartoznak. Senki nem dönthet helyetted és senki nem mondhatja meg neked, hogy mit csinálj.

A kitartás az, ami megkülönbözteti a veszteseket a győztesektől. Ez azt jelenti, hogy akkor is tovább mész, amikor legszívesebben már feladnád.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása