A sikeres emberek napi szokása - A tökéletes napi rutin

2020. január 21. 18:32 - Life Advisor

routine.jpgA sikeres emberek a napi rutinjaik részeként is sikeres szokásokat teremtenek. Ezek járulnak hozzá a sikereikhez és mindenképpen a pozitív szokások közé sorolhatóak. Manapság már ritkán hallunk Winston Churchillhez hasonló reggeli rutinokat, aki csak 7:30-kor ébredt, reggelizett és nagyjából 11:00-ig végzett a levelei és az újság elolvasásával. A milliomosok napi szokásai változnak ugyan, de létezik olyan szokás, amely még ma is létezik és aktívan használnod is kellene. Segíthet az üzleti és magán életedben is, alkalmazható a házimunkára, a hosszútávú célokra például a saját könyved megírása. De miről is van szó?

A szokásról, hogy a napod kezdetén listát készíts.

Hogyan?

1. Tervezd meg a napod már előző este

Összesen 10 percedbe fog kerülni. Ülj le egy darab papírral és írj le mindent, amit meg kell tenned másnap. Ha valamilyen okból nem csinálod meg, akkor reggel kell ezzel kezdened. Miért?

  • A lista elkészítése kitisztítja, rendszerezi a gondolataid és a céljaid
  • A lista készítése magasabb szintű gondolkodásra késztet
  • A lista készítése akár napi 25%-kal növelheti a produktivitásod
  • A milliomosok is használják ezt a módszert és bizonyára nem véletlenül.

 

2. Állíts fel fontossági sorrendet, mielőtt elkezded a napod

Használd a 80/20-as szabályt. Ha 10 elem van a tennivalóid listáján, akkor kettő fontosabb, mint az összes többi. Nézd végig a listád és válaszd ki a két legfontosabb elemet. Ha segít kérdezd meg magadtól, hogyha most 1 hónapra elhagynád az országot, akkor mi az a legfontosabb feladat, amelyet még el kell végezned?

Miután azonosítottad a legfontosabb feladatokat, már el is jutsz a napod elkezdésének utolsó lépéséhez.

3. Elsőként a legfontosabb feladatokat végezd el

Azonnal kezdj hozzá a legfontosabb feladataidhoz, összpontosíts és csak a teljesítésükre koncentrálj.

Az élet minden sikere a projektek (feladatok) befejezéséből származik és a jó szokások beépítése és használata további projektek (feladatok) végrehajtásában segíthet neked.

Természetesen vannak olyan feladatok, amelyek több részfeladatból állnak. Ez azt jelenti, hogy több kisebb feladat elvégzése szükséges a végleges eredmény eléréséhez. Ha a legfontosabb feladatokat mindennap megtervezed és el is végzed őket, akár 50%-kal produktívabb napokat tudhatsz majd magadénak.

Ha tehát alkalmazni tudod a sikeres emberek ezen szokását és megteszed ezt a három dolgot reggel vagy még előző este, akkor egyik napról a másikra növelheted majd a produktivitásod és fejlesztheted az életed tovább, rendületlenül a siker felé.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása