5 ok, hogy akkor se add fel, ha mindenki más már megtette

2020. január 15. 12:55 - Life Advisor

never_ever_give_up.jpgAz élet tele van kudarcokkal. Lehet,hogy minden tőled telhetőt megteszel, de mégis pofára esés a vége. Ez különösen igaz a vállalkozók világában, ahol sok új vállalkozás egyáltalán nem képes profitot termelni. Előfordul, hogy olyan helyzetben vagy, hogy nem kapsz befektetőt a márkádnak. Vagy talán nem értetted meg, hogyan működik összehangoltan egy vállalkozás és a magas forgalom miatt összeomlott a céged. Természetesen a kihívások és nehézségek a magánéletünkből is származhatnak. Függetlenül attól, hogy pénzügyekről, társkeresésről legyen szó, a problémák, amelyek felmerülnek, gyakran elsöpörnek minket. Te mit csinálsz ezekben a helyzetekben? Feladod? Bemutatok most neked 5 olyan okot, amiért nem kellene ezt csinálnod és még akkor is megéri tovább próbálkoznod, ha mindenki más is feladta már.

1. Minden problémára van megoldás

Tony Robbins szerint a vezetők idejük 5%-át töltik ki a problémák, 95%-kát pedig a megoldások. Thomas Edison híres mondata, hogy 1000 sikertelen kísérletet tett a villanykörte megalkotására mielőtt elérte a működőképes megoldást.

Függetlenül attól a problémától, amellyel jelenleg küzdesz, a helyzet nem reménytelen. Minden problémára - akár az üzleti, akár a személyes életedben - van megoldás.

Ahelyett, hogy magán a problémán rágódnál, koncentrálj a megoldás megtalálására. Ez nemcsak proaktívabb gondolkodásra ösztönöz, hanem segít energiát adni a továbblépéshez, amíg el nem éred a kívánt eredményt.

2. Az élet megjutalmazza azokat, akik próbálkoznak

A sikerhez vezető út sok próbálgatással és hibával jár. Az egyszerű valóság az, hogy a sikeres embereknek sem ezüst tálcán kínálták a jelenlegi életüket. Kitartóak voltak és folyamatosan próbálkoztak akkor is, amikor az élet padlóra küldte őket.

J.K. Rowling munkanélküli egyedülálló szülő volt, amikor a Harry Pottert írta. Albert Einstein megbukott az egyetemi felvételin, mielőtt Nobel-díjas fizikussá vált. Abraham Lincoln több választási kampányt is elbukott mielőtt az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb elnökévé vált.

Ezek az emberek mindegyike feladhatta volna. De nem tették. Folyamatosan próbálkoztak és a határozott fellépésük végül meghozta a gyümölcsét.

3. További segítséget fogsz kapni

Rendkívül riasztó lehet, ha mások a bukásod miatt teljesen leírtak téged. De ez nem jelenti azt, hogy teljesen egyedül vagy.

Ahogyan Robert Strzelecki a világ leggyorsabban növekvő nemzetközi informatikai csoportjának a TenderHutnak a vezérigazgatója elmondta : még akkor is, ha kimerítettük a jelenlegi kapcsolatainkat és összeköttetéseinket, ez nem jelenti azt, hogy nincs ott más, aki segíthetne neked.

Függetlenül attól, hogy személyes kudarcokról vagy üzleti nehézségekről beszélünk, nézz körül és megfogod látni, hogy találsz más embereket, akik lendületet adhatnak neked.

A professzionális hálózatok vagy támogató csoportok értékes betekintést nyújthatnak azon emberektől, akik hasonló problémákkal küzdenek. Időnként egy-egy olyan szemléletmód, ami nem szorosan kapcsolódik hozzád, olyan lehetőségeket kínál, amelyre éppen szükséged lehet a céljaid eléréséhez.

4. Inspirálhatsz és erőt adhatsz másoknak

Ha nem adod fel, akkor az nemcsak a saját életeden fog változtatni, de mások életére is nagy hatással lesz. A nagy ötleteink forradalmasíthatják az ipart vagy pedig segíthetnek másoknak életük megváltoztatásában. Erőt meríthetnek a mi sikertörténetünkből és felhasználhatják a történteket arra, hogy kijussanak a saját nehéz helyzetükből.

Sok ember, aki megváltoztatta a világot, soha nem gondolta volna, hogy a kudarcokból való felállásuk mekkora változást gyakorolt a világra. Ha hű maradsz az álmaidhoz, akkor képes leszel megváltoztatni a világot, de csak akkor, ha nem adod fel.

5. A múltad nem határozza meg a jövőd

Ha csak egy leckét tanulsz meg ebből az egész posztból, akkor ez legyen az. Nem számít hányszor hibáztál a múltban ez nem jelenti azt, hogy ezen nem fogsz tudni változtatni.

A múltbéli kudarcokat tanulási tapasztalatként kell használnod, hogy ne kövesd el ugyanazokat a hibákat. Miközben a céljaidra összpontosítasz és tanulsz a kudarcokból, a tanult dolgokat felhasználhatod a céljaid eléréséhez és hogy előremozdítsd a jövőbeli sikereid.

Ne add fel....

Időnként úgy tűnik, hogy az egyetlen dolog, amivel továbbtudsz lépni a pozitív hozzáállás. Nem számít, hogy mennyire nehéz dolgokkal szembesülsz, vagy mennyire elutasítottak mások, a saját sorsodért egyedül te magad felelsz.

Ne felejtsd el, hogy a döntés mindig a te kezedben van. Ha nem adod fel, hanem folytatod tovább, akkor a siker is megérkezik.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása