5 fontos lecke az életről a 20-as éveid elejére

2020. január 13. 15:38 - Life Advisor

teenager_lesson.jpgSok ember számára a 20-as évek eleje olyan, mint séta a labirintusban ráadásul tök sötétben. Folyamatos a bizonytalanság, hogy merre is kell indulni, mit kell megtennünk és minden gondolatunkat befolyásolja a bizonytalanság. Ezenkívül pedig valószínűleg egyszer kétszer el is fogunk tévedni az úton. Az iskolák, a média, a társadalmai normák, a barátok gyakran megkísérelnek minket előre kiválasztott útvonalra terelni, ami viszont alkalmatlanná tehet minket az életben a 20-as éveink közepére. Adósságokba esünk, rossz kapcsolatokat alakítunk ki, rossz lesz az egészségünk stb. Ez azonban nem feltétlenül kell, hogy megtörténjen. Felépítheted saját magad a győzelmeid alapján és olyan erőre tehetsz szert, amellyel sikeres életet teremthetsz.

1. Juss a csúcsra a fitnesz terén

Nem azt mondom, hogy mindenképpen Arnold Schwarzenegger nyomára eredj. Az egészséges táplálkozás és a fizikai aktivitás viszont az életünk minden területén jótékony hatásokat eredményezhet. Ha az egészséged rendben van és jól érzed magad a bőrödben, akkor minden sokkal könnyedebbén fogsz venni. Pozitív hatással van a kapcsolataidra, a munkádra, társadalmi életedre miközben lendületet is kapsz az élethez.

A rendszeres edzés ezenkívül természetesen a fizikai megjelenésedet is javítja. Bármilyen sekélyesnek is tűnik az, hogy hogy nézel ki fontos szempont a személyiségedet illetően. Könnyebb lesz jó benyomást tenned, akár társadalmi helyzetekben, akár állásinterjún, akár személyes életben.

Ha valami, akkor a fitnesz hozzájárul az önfejlesztéshez. Ha stresszelsz, szorongással küzdesz, hajlamos vagy a depresszióra, akkor azonnali lépéseket kell tenned, hogy ezt minél előbb megállítsd és pozitív változásokat érj el.

2. Pénzügyileg kompetens személlyé kell válnod

A pénz nem minden, de csórónak lenni soha sem szórakoztató. Noha nem minden 20-as évei elején járó személy éri el a pénzügyi élet csúcspontját, elengedhetetlen, hogy megtanuld az alapvető pénzügyi ismereteket és elkezdj anyagilag függetlenné válni.

A legegyszerűbb módszer, hogy az összes bevételed 20%-t próbáld meg megspórolni. Az ilyen aprónak tűnő összegek 4-5 év alatt felhalmozódnak és nagyobb pénzügyi szabadságot biztosíthat neked.

A másik fontos dolog, hogy próbálj meg több lábon állni. Ha teljes munkaidőben dolgozol, akkor használd a hétvégéid és az estéid arra, hogy egy projekted megvalósítsd, vállalkozást indíts stb. amely extra jövedelmet termel neked. Ezzel spórolhatsz ünnepi időszakra, elmehetsz italozni, bulizni a haverokkal stb.  Bármi legyen is a célod a bankban lévő pénzed és a több bevételi forrás szerteágazóbb lehetőségeket biztosít a 30-as éveidhez való továbblépéshez.

3. Építs hálózatot és fejleszd a társadalmi készségeid

Sokszor hallhattad már, hogy barátságot kötöttem XY-nal, aki tudott valakit, aki segített nekem ebben és abban. A személyiséged, a szeretet és a karizmatikus képesség az alapja a hálózat építésnek. A hálózatépítéssel kapcsolatos képességeid valószínűleg előrébb visznek, mint bármilyen műszaki képesség.

Az emberek, akikkel körülveszed magad szintén nagy hatással lesznek az életedre. Tudod, a hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy. Ha szorgalmas emberekkel lógsz, akkor valószínűleg te is az leszel. Ha lusta és kedvtelen emberekkel lógsz...nos akkor tudod mi lesz.

Fektess időt a kapcsolataidra és találkozz olyan emberekkel, akik aktívan dolgoznak önmagukon. Az energiájuk fertőző lesz és akár egyenes belépő lehet egy jobb munkához, üzleti kapcsolatokhoz és jobb élethez is.

4. A hibáid a te felelősségeid

Az egyik legridegebb lecke, amit meg kell tanulnod, hogy senki sem fog megmenteni téged. Lehet,hogy nem a te hibád, lehet, hogy gyerekkorodból hozod, lehet korábbi traumák áldozata vagy, de ezek megoldása végső soron a te felelősséged. A felelősségvállalás elengedhetetlen a boldog élethez.

Kezd el megoldani a problémáid és kezdj el magabiztosabban és intenzívebben mozogni a való életben.

5. A munka és a szórakozás egyaránt fontos

Vitathatatlan, hogy fiatalként törekedjünk az örömre, szórakozásra. Ennek ellenére sok önsegítő guru azt szajkózza, hogy minél korábban dolgozz és vesd be magad minél előbb a kemény munka világába, pihenésre pedig időt szánni szentségtörés. Ennek a gondolkodásmódnak az a hátránya, hogy érzelemmentes és elviselhetetlen robottá válsz. Ez semmiképp sem hatékony és fenntartható életmód.

A munka és a szórakozás egyaránt fontos ahhoz, hogy teljes,boldog emberré válj és olyan személyiséged legyen, aki előreviszi önmagát az életben. Dolgozz, de ne felejts el pihenni is.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása