Miért fontos a belső hang megértése?

2020. január 06. 13:22 - Life Advisor

2.rész

inner_guidenance.jpgHallottál már a Murphy törvényről, amely szerint minden, ami elromolhat, el is romlik? Nos, van egy másik törvény is,amely kimondja, hogy ha csak úgy hagyjuk had alakuljanak a dolgok, akkor ezek a bizonyos dolgok hajlamosak rossz irányba menni. Ha valami boldogtalanná tesz - bármely okból - akkor a helyzet inkább rosszabb lesz, mint jobb. Szóval tedd félre azt az önámítást, hogy nincs semmi baj és ne reménykedj és imádkozz azért, hogy semmit tevéssel a dolgok jobbá váljanak. A helyzet az, hogy valószínűleg még rosszabb lesz, mielőtt jobbá válik és végül tényleg szemebe kell majd nézned a helyzettel és tenned kell valamit.

Létezik egy másik régi mondás Albert Einsteintől miszerint :

Egyetlen probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen keletkezett.

Ez azt jelenti, hogy a kihívással történő birkózás általában eredménytelen és bosszantó. Például, ha két ember folyamatosan harcol és valamilyen módon keresi a nehézségeket, akkor nagyon rosszul kezelik a problémát. A probléma magasabb szintű kezelésekor az ember felteszi a kérdést : "A boldogságom szempontjából helyes ez a kapcsolat?"  Amint elkezded használni a boldogságot, mint mérőszám, teljesen másképp látod majd a helyzetet.

Sok ember nagyon keményen dolgozik és rengeteg csalódást tapasztal meg egy adott munka elvégzésekor. Saját boldogságunk szempontjából azonban a helyes válasz az lenne, ha valami mást csinálnánk vagy valahol máshol csinálnánk vagy más emberekkel csinálnánk, esetleg mindhárom.

Kérdezd meg saját magad!

Az alábbiakban felsorolok néhány kérdést, amelyekre válaszolnod kell a boldogságod érdekében. Sokan nem szeretnek ezekkel a kérdésekkel foglalkozni, mert attól tartanak, hogy nem fognak tetszeni a válaszok. De bátorítanod kell magad azért, hogy világosan meghatározd az életed a saját szempontodból. Íme a kérdések. Írd le őket egy papírra és írj le a válaszokat is. Amennyit csak tudsz.

Az első kérdés : Mi tenne engem tökéletesen boldoggá? Mi kell ahhoz, hogy kitudjam mondani őszintén : boldog vagyok? Írj le minden olyan dolgot, amelyet eltudsz képzelni az életedben, amitől adott pillanatban tökéletesen boldog lennél. Egészség, boldogság, jólét, szerető kapcsolatok, belső béke, utazás, autó, ruhák, otthon, pénz stb. Hagyd, hogy az elméd szabadon szárnyalhasson. Képzeld el, hogy nincsenek korlátok. Írj le mindent függetlenül attól, hogy képes vagy-e megszerezni vagy elérni ezeket rövid távon. Az első dolog mindig az, hogy tisztában légy az igényeiddel, amelyek számodra az ideális élethez szükségesek.

A második kérdés kicsit keményebb : milyen élethelyzetekben nem vagyok boldog? Kivel nem vagyok boldog?

Kényszerítsd magad arra, hogy átnézd a napjaid reggeltől estig és írj le minden olyan dolgot, amely elégedetlenné tesz téged. Ne feledd, a megfelelő diagnózis elengedhetetlen a gyógyuláshoz. A problémás helyzetek azonosítása az első lépés ahhoz, hogy megoldjuk őket.

A harmadik kérdés néhány iránymutatást ad neked. Megnézve az életem, hol és mikor voltam a legboldogabb? Hol voltam? Kivel voltam? Mit csináltam?

Ha megvannak a válaszok, akkor sokkal mélyebben megismerted önmagad és teljesen elmerültél az érzéseidben. Elkezded elfogadni a saját boldogságod, mint legitim mércét, amellyel értékelhetsz az életedben mindenkit és mindent. Elkezded fejleszteni a bölcsességed, bátorságod, előrelátásod, hogy az életed olyan módon rendezd, hogy sokkal boldogabb legyél.

Miután megvannak a válaszok, gondold meg, hogy mit tehetsz azért, már most rögtön, hogy megteremtsd az áloméleted. Az álomélet megteremtése eltarthat egy hétig, egy hónapig, egy évig, de ez nem számít. Mindaz, amit teszel és közelebb hoz a boldogságodhoz kifizetődő és megéri. Magabiztosabbnak és felelősebbnek érezheted magad az életedért.

Boldog akarsz lenni? Akkor legyél!

Íme a legfontosabb gyakorlat. A legfontosabb célként állítsd be a nyugalmat és válaszd ki és szervezd meg az életed céljait. Az életed minden részét a lelki nyugalom szintjén kell tartanod bármi, ami máshol mozog elronthatja a dolgokat.

Az értéseiddel akkor tudsz legjobban foglalkozni, ha szánsz időt az egyedüllétre. A magány a legerősebb tevékenység, amelyben részt vehetsz. Azok a férfiak és nők, akik ezt rendszeresen gyakorolják, nem lepődnek meg az életükben lévő különbségek miatt.

A legtöbb ember soha nem gyakorolja a magányt. A legtöbb ember egész életében soha nem ült le csendben önmagával. A legtöbb ember annyira elfoglalt és állandóan csinál valamit - akár tévét néz - hogy szokatlan számukra az egyedüllét és szándékosan csak ülnek, de nem cselekszenek. A férfiak és a nők azonban nagyszerűvé válhatnak, amikor elkezdenek csendben lenni és magukkal lenni. Íme a módszer, amit használhatsz.

A magány módszere

Annak érdekében, hogy teljes mértékben élvezd a magányt, legalább 30-60 percig egyedül kell lenned magaddal. Ha még soha nem csináltál ilyet, akkor az első 25 perc nehéz lesz, hogy abbahagyj minden más tevékenységet. Meg kell tanulnod ülni, bár ellenállhatatlan vágyad lesz felkelned és csinálni valamit. De ne tedd. Koncentrálj.

A magány megköveteli, hogy nyugodtan, tökéletesen nyugodtan ülj, nyitott szemmel, cigi, cukorka, zene vagy bármilyen megszakítás nélkül legalább 30 percig. Egy óra pedig még jobb lenne.

Légy nyugodt és lélegezz mélyeket. Hagyd, hogy az elméd ellazuljon. Ne próbálj szándékosan semmire gondolni. Minél jobban elengeded a próbálgatást, annál erősebben működik. 20 vagy 25 perc elteltével mélyen ellazultnak érezheted magad. Megfogod tapasztalni, ahogy áramlik az energia az elmédbe és a testedbe. Óriási jólét érzést tapasztalsz meg. Ezen a pontos fogsz készen állni arra, hogy megvizsgáld az életed és önmagad.

Hihetetlen dolog a magányban, hogyha helyesen gyakorlod, akkor 100%-kosan működik. Amíg ott ülsz, az ötletek áramolni fognak a fejedben. Számtalan témára gondolsz egy ellenőrizetlen tudatáramban. A te feladatod viszont a pihenés és a belső hangodra való figyelés. A magány időszakának egy bizonyos részében megtalálod azokat a válaszokat, amelyek a legsürgetőbb nehézségeidre érkeznek és amelyekkel szembe kell nézned. A keresett válasz annyira egyértelműen érkezik hozzád és annyira tökéletesen fogod érezni magad, hogy a hála és elégedettség érzését fogod megtapasztalni. Egy-egy 30-60 perces magány alatt több választ is kaphatsz. De ami biztos, hogy a legfontosabb helyzetekre, amelyekkel szembe kell nézned, választ kapsz.

Pontosan azt kell majd megtenned, amit ebben a magány időszakában válaszként kaptál. Ez magában foglalhatja az emberi kapcsolataid kezelését is. Magában foglalhatja valami elindítását vagy megszüntetését. Bármi is legyen az, ha követed a kapott útmutatást, akkor biztos, hogy helyesen fogsz cselekedni. Minden rendben lesz. Valamint sokkal jobban fognak működni a dolgok, mint azt gondoltad. Csak próbáld ki és tapasztald meg.

Ez a gyakorlat elvezet minket az érzéseinkkel való kapcsolatfelvétel utolsó pontjához : meg kell tanulnod bízni magadban. Meg kell tanulnod, hogy hallgass az érzéseidre, figyelj arra, hogy mi tesz boldoggá vagy boldogtalanná, mit érezel helyesnek és helytelennek. Teljesen bíznod kell abban, hogy a helyes dolog, számodra megfelelő lesz. Soha nem szabad kompromisszumokat kötnöd azzal kapcsolatban, amit a belső hangod tudtodra adott. Soha nem szabad ellentmondani annak, amit helyesnek érzel. Fejlesztened kell azt a szokásod, hogy hallgatsz a belső hangodra és cselekedj a kapott iránymutatás alapján.

Amikor figyelsz a belső hangodra és aszerint cselekszel, amit hallasz, akkor elindulsz a személyes nagyságod felé.

A "Miért fontos a belső hang megértése?" sorozat első részét itt olvashatod >>>

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása