7 remek szokás, hogy 2020-ban megállíthatatlan legyél

2019. december 30. 08:00 - Life Advisor

success_habit.jpgSokan kíváncsiak, hogy miként válhatnak rendkívül sikeressé és közben nem veszik észre, hogy minden, amire szükségük van a siker eléréséhez, már ott van bennük. A sikeres emberek a szokásaik miatt vannak ott, ahol ma tartanak. A szokások az emberi viselkedés 95%-kát határozzák meg. Mindaz, ami ma vagy és minden, amit valaha el fogsz érni, az általad kialakított szokások minősége határozza meg.

 

A jó szokások megteremtésével és a pozitív viselkedés elfogadásával te magad is sikeres lehetsz és virágzó életet élhetsz.

Az emberi élet sikerét évezredek óta nagy gondolkodók és filozófusok tanulmányozták. Egy dologban nagyon is egyet értenek. Ez pedig nem más, minthogy rendkívül jó szokásokat fejlesztettek ki. Ezekből gyűjtöttem most össze nektek 7 szokást, amelyeket fejlesztened kell, ha a lehető legjobban akarsz teljesíteni és valóban sikeres akarsz lenni.

1. Célorientáltság

Az első szokás, hogy célorientálttá válj. Rendszeresen szükséged lesz arra, hogy célokat tűzz ki és mindennap elkötelezed magad a világos és írásbeli célkitűzések mellett és hogy olyan szokásokat alakíts ki, amelyek segítenek ezen célok megvalósításában. A sikeres emberek célorientáltak. Pontosan tudják, mit akarnak, le is írják ezeket és rendszeresen - a napi rutin részeként - ellenőrzik a céljaikat és az eredményeiket.

Javaslom, hogy tanuld meg használni a 80-20-as szabályt a céljaid elérésének érdekében. Itt olvashatsz a 80-20-asszabályról részletesen >>>

2. Vezéreljenek az eredmények

Két gyakorlatot szeretnék neked bemutatni.

Az első a folyamatos tanulás, hogy jobbá válj abban, amit csinálsz.

A második gyakorlat pedig az időgazdálkodás. Ez azt jelenti, hogy nagyon világos prioritásokat kell meghatároznod majd koncentrálnod kell a megfelelő időbeosztásra.

3. Cselekedj!

A harmadik szokás, a folyamatos cselekvés. Ez valójában a legfontosabb az anyagi siker érdekében. Ez az a képesség, hogy tovább tudj lépni a karrieredben. Gyors tempót eredményez számodra, amely elengedhetetlen a sikerhez.

Le kell győznöd a folyamatos halogatást, félre kell tenned a félelmeid és 100%-ban a céljaid elérésére kell fókuszálnod. Ez az első 3 szokás, amelyet eddig bemutattam együtt gyakorlatilag óriási sikert garantál.

Javaslom, hogy tanulj meg OKOS célokat kitűzni, amelyeket mérhetsz és ellenőrizhetsz. Itt írtam az okos célkitűzésről >>>

4. Emberi kapcsolatok ápolása

A negyedik szokás a megfelelő emberi kapcsolatok. Ez a te döntésed, hogy elsajátítod önmagadban a türelem, a kedvesség, az együttérzés és a megértés képességét vagy sem. Ahhoz, hogy boldogulhass az életben szükséged lesz megtanulnod, hogyan tudsz jól megbirkózni más emberekkel.

A jó hír az, hogy csodálatos emberré válhatsz más emberekkel való kapcsolataid során, ha úgy döntesz. Ahogy Arisztotelész megfogalmazta : bármilyen szokást megtanulhatsz, ha rendszeresen gyakorolsz. Minél inkább gyakorlod, hogy sikeres emberi kapcsolatokat alakíts ki, annál inkább olyan személy leszel, akit szívesen vesznek körbe mások.

A pozitív gondolatokkal teli életmód kialakításának nagyszerű módja az, ha összpontosítasz arra, hogy milyen emberek vesznek körül téged.

5. Egészségtudatosság

Az egészségtudatosság szintén elengedhetetlen egy sikeres ember életében. Ez azt jelenti, hogy figyelned kell az étrendedre, a bevitt ételekre, a rendszeres testmozgásra. Végezetül pedig a megfelelő pihenési szokások kialakítására, amely lehetővé teszi, hogy a tested és a lelked feltöltődhessen.

Ne felejtsd el, hogy az egészséged a világon mindennél fontosabb!

6. Őszinteség

A személyiség, akivé fejlődsz sokkal fontosabb, mint bárki más. Az őszinteség azt jelenti, hogy teljesen objektívan látod magad és a körülötted lévő világot. Világos értékeket állítasz fel magadnak és eköré az értékek köré szervezed magad. Kifejlesztesz egy elképzelést és a legmagasabb eszményekkel összhangban éled az életed.

Az őszinte hozzáállás kritikus fontosságú ahhoz, hogy élvezd az összes többi szokást, amit kialakítasz.

7. Önfegyelem

A hetedik szokás az egyetlen, amely garantálja, hogy az összes többi működjön, az önfegyelem.

Az a képesség, hogy fegyelmezd magad, uralkodj magadon a legfontosabb, amelyet fejleszthetsz. Az önfegyelem együtt jár az életed összes sikerével.

A fenti szokások mindegyike fejleszthető. Szokásaid miatt vagy ott, ahol ma vagy. A szokásaid legtöbbje véletlenszerűen már csecsemőkorod óta kialakultak. Ma azonban teljes mértékben átveheted a karaktered és a személyiséged kialakítását és mindazt, ami veled történik majd a jövőben. Dönthetsz úgy, hogy elsajátítasz olyan szokásokat, amelyek a nagy sikerhez vezetnek.

Amikor pedig kialakítod ugyanazokat a szokásokat, mint amit a sikeres emberek, akkor élvezni fogod a közös sikert. A jövőd pedig korlátlan lesz.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása