3 alapvető készség a romatinkus kapcsolatokhoz

2019. december 12. 20:47 - Life Advisor

couple.jpgSok ember nem is kíván más, mint egy boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat. Ennek a kívánságnak a megvalósítása azonban gyakran nagyon nehéz feladat. Szerencsére azonban nincs szükségünk rá. Legalábbis ezt állítja Joanna Davila pszichológus professzor. Úgy véli, hogy a megértés, a kölcsönösség és az érzelmeink szabályozása a sikeres kapcsolatok titkos receptje.

 

Az első képesség, amely Joanna szerint az emberek romantikus kompetenciájához tartozik az, hogy értékeli a partnerét a mindennapokban és nem tekintünk dolgokat természetesnek.

Egy egyszerű példa, hogy megköszönöd a kávét a párodnak, ha kifejezetten a te ízlésednek megfelelően készítette el a reggeli ébresztőt. Azok, akik erre képesek tudják, hogy ha elfelejtik az ilyen "apró" dolgokat megköszönni az a párjukra rossz hatással van.

Ugyanilyen fontos, hogy a párok gyakorolják a kölcsönösséget is a kapcsolatukban. A kölcsönösség azt jelenti, hogy tudjuk, mindkét embernek vannak igényei és ez mindkettőnknek egyaránt fontos. Képesnek kell lennetek közvetlen módon kifejezni a saját vágyaitokat. Ez ugyanis hozzásegít titeket ahhoz, hogy ezek az igények kielégítésre kerülnek.

Továbbá érdemes figyelnünk a partnerünkre is, ha például a párod valami más szabadidős tevékenységre vágyik, mint te, kölcsönös megértésre lesz szükségetek.

Az érzelmeink szabályozása kedvező lehet a romantikus kapcsolatotokra továbbá bármely más emberi kapcsolatunkra is. Az érzelmek szabályozása lehetővé teszi, hogy nyugodt maradj és a kapcsolatotok a megfelelő perspektívába kerüljön. Ez a képességünk akkor jön a legjobban, ha idegesek vagyunk vagy túlreagálunk dolgokat.

Ahogy említettem nemcsak párkapcsolatban hasznos ez a képesség, de barátságok is profitálhatnak belőle.

Joanna három egyszerű alapelemre bontotta a párkapcsolati kompetenciákat még mindig túl bonyolultnak tűnhet ezek elsajátítása, pedig nem nehéz feladat. Ellenben kemény munkát jelent. Soha nem késő azonban romantikus kompetenciákat szerezni.

 Ha szeretnéd meghallgatni Joanna Davila előadását, ide kattintva megteheted. (Angol nyelvű)

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása