5 kötelető film a Netflixen az üzleti életről

2019. december 11. 13:11 - Life Advisor

netflix.jpgMindannyian szeretünk ledőlni egy hosszú nap után, lazulni és megnézni egy-két filmet. Legyen szó vígjátékról, drámáról vagy valami oktató jellegű filmről a lehetőségeink száma végtelen. De mi van akkor, ha inkább üzleti vagy pénzügyi világról, vállalkozásokról, sikerekről néznél filmet, amelyek neked is segíthetnek a jelenlegi helyzetedben és a céljaid elérésében. Erre is van megoldás. A Netflixen kutakodtam a minap és az alábbi 5 filmet szedtem össze nektek.

Előre szeretnék szólni, hogy a legtöbb itt felsorolt film angol nyelven érhető el. Azonban, ha magyar nyelvű motivációs filmeket keresnél, akkor ebben a posztban már összeszedtem a kedvenceimet >>>

Az évek során számos film és dokumentumfilm került bemutatásra a Netflixen, itt azonban igyekeztem azokat összeszedni, amelyek még jelenleg is elérhetőek az oldalon.

1. Inside Bill's Brain

David Guggenheim Oscar-díjas rendező Bill Gates beszélget a Microsoft növekedéséről és hogy, hogyan dolgozik Bill Gates a világ legnagyobb problémáinak felszámolásának érdekében. Ritka az olyan sorozat, amelyben ilyen bensőséges betekintést nyerünk emberek életébe, de az Inside Bill's Brain három része elképesztően mutatja be, hogy mi különbözteti meg Bill Gates gondolkodást másokétól és mely tulajdonságai tették őt a világ egyik leggazdagabb emberévé.

A sorozat eredeti angol nyelven, magyar felirattal érhető el.

2. A boldogság nyomában

Remélem ezt a filmet legalább egyszer már mindenki látta. A film Chris Gardner megpróbáltatásaival foglalkozik és bemutatja, hogy a rossz időkből hogyan lett végül nagyon sikeres ember. Chris Gardner az egyedülálló apa, akit kilakoltatnak az otthonából, gyakorlatot folytat egy tekintélyes brókercégnél miközben menedékből menedékbe költöznek. Sok nehézséget elviselnek reménykedve abban, hogy egy nap anyagilag függetlenek lesznek és mindent képes lesz megadni a fiának. Megható történet, amely nagyszerű leckéket rejt magában, amelyet meg kell értenünk, ha mi magunk is sikeresek szeretnénk lenni.

3. Maddman : A Steve Madden story

Steve Madden története egy lenyűgöző krónika a vállalkozások és az élet hullámvölgyeiről. Bár Stave Maddent sokan ismerik a Wall Street Farkasából, ez a dokumentumfilm betekintést nyújt Madden elméjébe, karakterébe, sikereibe, kudarcaiba és minden tanulságába, amelyet a siker felé vezető úton megszerezett.

Ez a film garantáltan lenyűgöz mindenkit, akinek vállalkozói vér csörög az ereiben.

4. Silicon Cowboys

Alulértékelt, ám mégis remek dokumentumfilm. Három barát 1981-ben, Texasban egy vacsora mellett megálmodja a Compaq számítógépet. Az 1980-as évek elején az IBM határozottan vezette a személyi számítógépek piacát és senki nem gondolta volna, hogy három texasi srác lesz, aki a több milló dolláros céget kihívások elé állítja és akik riválisként fognak rájuk tekinteni. Hogyan csinálták mindezt?

Innováció, kemény munka és egy kényelmes, hordozható számítógép biztosítása a fogyasztóknak. A dokumentumfilm felvázolja nekünk a Compaq emelkedését majd a későbbi bukását is, de az is világossá válhat számunkra, hogy a Compaqnak milyen fontos szerepe volt a személyi számítógépek fejlődésében. Sokan a mai napig úgy tartják, hogy Compaq nélkül ma nem lenne iPhone.

A film mindenkinek kiváló lehet, aki úgy gondolja, hogy lehetetlen megrengetni egy olyan iparágat, amelyet egyedül csak egyvalaki ural.

5. Hank : Five Years from the Brink

Ha olyan filmre vágysz, amely vállalkozói sikerekről és óriási bevételekről szól, akkor valószínűleg nem ez lesz a megfelelő film számodra, hiszen itt inkább a 2008-as pénzügyi válság kerül terítékre. Mindazonáltal vállalkozás indításakor érdemes tisztában lennünk néhány alapvető buktatóval, mint a kapzsiság vagy a rossz vállalati irányítás.

Hank Paulson a Goldman Sachs volt vezérigazgatója végigkalauzol minket, hogy milyen volt a modern történelem egyik legnagyobb pénzügyi összeomlásának központjában, amikor bankok, mint a Bear Stearns, Wachovia egyik napról a másikra eltűntek.

Noha ez a film tényleg távolabb áll a Silicon Cowboystól vagy a Boldogság nyomában-tól, mégis jó dolog belelátni a vállalati Amerikába abban az időben, amikor egy pénzügyi válság az egész világot megváltoztatta.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása