Einstein sikerformulája

2019. december 10. 17:36 - Life Advisor

albert_einstein_siker.jpgAlbert Einsteinnek volt egy képlete a sikerhez. Eltudod ezt hinni? Minden idők egyik legnagyobb elméje matematikai képlethez hasonlóan megalkotta a siker képletét. Szerintem ez az egyik legfontosabb egyenlet, amelyet valaha látni fogsz.

Einstein szerint, ha  "A' egyenlő a sikerrel, akkor a siker képlete így néz ki :

 

A = X + Y + Z

A betűk jelentése pedig :

A = Siker

X = Munka

Y = Játék

Z = Tartsd a szád

Nem kérdés, hogy Einsteinnek volt humorérzéke. Nézzük csak meg egyesével a képlet összetevőit :

  1. Munka
  2. Játék
  3. A szánk csukva tartása

1. Munka

Albert Einstein óriási munkamorállal rendelkezett, rengeteget dolgozott és ezért többet adott a társadalomnak és a modern tudománynak, mint bárki más az utóbbi időben.

2. Játék

Einstein azonban nem dolgozott a nap 24 órájában, hanem időt szakított szórakozásra és kikapcsolódásra is. Lehet, hogy ő másképp gondolkozott a szórakozásról és a kikapcsolódásról, mint te, de ez nem jelenti azt, hogy nem szeretett játszani.

3. A szánk csukva tartása

Végül pedig a siker formula legviccesebb része, hogy tartsd a szád. Aki ugyanis keveset beszél többet mond, mind, aki sokat beszél. Albert Einstein nem volt bőbeszédű. Nem volt fontos számára, hogy mindenkivel beszélgessen, akivel találkozik és nem akarta mindenkinek fitogtatni a tudását. Ehelyett megtanulta a csend és a magány értékét.

Változtasd meg a gondolkodásmódodat és legyél beszélőből hallgató személy. Azt mondják, hogy 5 perc alatt több barátot szerezhetsz azzal, ha érdeklődően hallgatsz, mintha 5 évig másokat próbálnál rávenni a beszédeddel arra, hogy érdekesnek találjanak téged. Te érdeklődsz mások iránt? Miután felteszel egy kérdést, befogod a szád?

Dale Carnegie a "Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljunk embereket?" című könyvében leírta, hogy mindenkinek a kedvenc témája valójában saját maga és a fülünk számára a legédesebb hang, ha a saját nevünket halljuk. Einstein is tudta ezt és rájött, hogy ezzel képes befolyásolni embereket, csupán a folyamatos beszédet hallgatásra kell cserélnie.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása