5 módszer elfoglalt embereknek az egészséges életmód fenntartásához

2019. november 26. 18:08 - Life Advisor

healthy_lifestyle.jpgAz egészségünk szorosan kapcsolódik a személyes és szakmai sikereinkhez egyaránt. Nagyon nehéz bármely minőségben teljesíteni, ha a testünket nem gondozzuk megfelelően. Amikor vigyázol önmagadra és az egészségedre jobban fogod érezni magad, produktívabb, kreatívabb leszel. Mindezek ellenére a legtöbb ember a sikerért akár az egészségéről is képes lemondani vagy legalábbis elhanyagolják azt. Nagyon könnyen beleragadhatunk az ambíciónkba és gyorsan túlterheltnek érezhetjük magunkat. Íme néhány tipp elfoglalt embereknek, hogy fenntartsák az egészségüket.

1. Gondolkozz kreatívan

Sokan megragadnak egy bizonyos testmozgásnál és mindig ugyanazt az edzésformát választják. Ha például mindig is futni szerettél talán fel sem merül benned, hogy edzőterembe menj. Ha pedig elkötelezett vagy az edzőterem mellett lehet,hogy észre sem veszed, hogy akár az irodád is tökéletes lehet egy gyors testmozgáshoz, jógához stb. A testmozgásnak ugyanis többféle módja van.

Még ha csak apró változásokkal is kezdesz, például a lépcsőt használod a lift helyett vagy távolabb parkolsz a bejárattól és sétálsz javíthatod az egészségi állapotod. De akár edzőpartnert is kereshetsz magadnak. Elmehetsz squashozni egy kollégáddal ebédszünet alatt vagy munka után. Keress olyan gyakorlatot, amelyet nem érzel nyűgnek és amely újból feltölt téged energiával.

2. A gyorsétterem nem kibúvó

A friss alapanyagokból készített házi ételek mindig a legjobbak, ezekre azonban nem mindig van lehetőségünk. Szerencsére olyan világban élünk, ahol egészségesen étkezhetünk fagyasztott ételekből vagy előre elkészített és "csak mikrózni kell" ételekkel is. Szóval csak azért, mert nem volt időd elkészíteni egy egész heti egészséges ételt még nem jelenti azt, hogy gyorséttermekbe kell rohangálnod.

3. Kutakodj

Rengeteg lehetőséged van bármely életstílushoz jól passzoló edzéstervet és étrendet találni. Mindenki élete másképp néz ki és nem is mindannyian dolgozunk reggel 8 és 5 között. Sokan műszakokban dolgoznak, mások távmunkában vannak akik pedig mindig esti műszakosok például. Mindegyik élethelyzethez találhatsz étrendet és edzéstervet. Ne kifogást, hanem megoldást keress!

4. Ne felejtsd el az elméd

Az egészség nem kizárólag fizikai koncepció. A mentális egészség, különösen azok számára, akik szellemi munkát végeznek, szintén nagyon fontos elem az egészséges életmódhoz. Mindannyian hallottunk már a megfelelő alvás fontosságáról, a meditáció jótékony hatásairól stb. Az elme olyan környezetben képes virágozni, ami nem túl feladat orientált. Szánj magadra elég időt, frissítsd fel az elméd és hagyj magadnak időt a pihenésre is.

5. Szervezd ki a feladataid

A stressz egy riasztás számodra. Ha sok stresszel szembesülsz, akkor ideje ellenőrizned a mindennapjaid és megvizsgálni mi élvez prioritást. Nézd meg mely feladataidat tudod átadni másnak vagy kiszervezni. Lehet, hogy eljött az ideje nagyobb felelősséget adni az alkalmazottaidnak, felbérelned egy asszisztenst stb. Találj valamit,a mivel időt szabadíthatsz fel az egészséged számára.

Ha bármikor felmerül benned, hogy túl elfoglalt vagy az edzéshez vagy hogy nincs időd egészségesen étkezni, akkor bizony a feladataid között kell rendet tenned. Valószínűtlen, hogy bármely célodat eléred, ha elhanyagolod az egészséged. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása