Hogyan segít az éjszakai rutin a siker elérésében?

2019. november 17. 13:43 - Life Advisor

nightmare_success.pngHa megkérdezel egy sikeres embert, hogy miként érheted el, hogy a napod produktív legyen azt fogja tanácsolni, hogy figyelj az előző esti rutinodra. Az, hogyan mész aludni megmutatja, hogyan fogsz felébredni másnap reggel. Lényegtelen, hogy mennyi időt töltesz például egy fontos találkozó vagy előadás elkészítésével, ha nincs elegendő energiád a másnapi feladatok végrehajtásához. A sikeres éjszakai rutin kialakítása könnyebben hangzik, mint amilyen. Azért nehézkes, mert könnyen elvesztegethetjük az értékes időt tévé nézés, közösségi oldalak görgetése közben. Azonban nem lehetetlen megvalósítani és létrehozni egy sikeres esti rutint. Mit kell tenned?

1. Vacsorázz korán

A késő esti étkezés növelheti a pulzusod és megnehezítheti az elalvást, ezért próbáld meg a vacsorádat este 7-ig befejezni. Ez segíthet abban is, hogy ne nassolj éjszaka. Ha véletlen mégis megeszel valamit, akkor a testednek időre lesz szüksége még lefekvés előtt, hogy azt feldolgozza.

2. Tekintsd át a naptárad

Soha nem fogsz meglepődni egy találkozón, megbeszélésen, határidőn ha előző este megnézted a naptárad. Úgy tűnhet, hogy ez a módszer növeli az éjszakai szorongást, valójában viszont csökkenti azt. Készen fogsz állni, hogy másnap úgy ébredj, hogy mindenre felkészült vagy. Ezenkívül több időt adsz az agyadnak a megoldandó feladatok megoldására.

3. Tartsd távol magadtól a telefont

A közösségi oldalakon történő szörfözés nemcsak időpazarlás, de ébren is tart. A telefon kék fénye arra készteti az agyad, hogy tovább gondolkodjon. 1-3 órával a lefekvés előtt tedd töltőre a telefonod magadtól távol és felejtsd el.

4.Készítsd ki a másnapi ruháid

Csökkentsd a reggel meghozandó döntések számát azzal, hogy előző este kikészíted a másnapi ruhádat. Ragaszkodj az egyszerű választáshoz és ne tölts túl sok időt a ruhásszekrény előtt.

5. Felejtsd el a bort

Egy pohár bor lefekvés előtt nem segít jobban aludni még akkor sem, ha álmosnak érzed magad. Az alkohol valójában csökkenti annak az esélyét, hogy REM fázisba kerülj alvás során és borzasztó másnapossághoz is vezethet. Tedd félre az alkoholt különleges alkalmakra.

6. Nyugtasd meg magad

Mielőtt aludni mennél, kezd el megnyugtatni saját magad és kezdj el lazítani. Legyen ez egy meleg fürdő, egy könyv, meditáció bármi, ami segít megtisztítani a fejed, ellazítani a lelked, tested és felkészít téged az alvásra.

7. Gyakorold a hálát

Változtass perspektívát és kezdj el hálanaplót használni. Nagyon könnyű az élet örömeit magától értetődőnek venni, de a hálanapló emlékeztet téged arra, hogy mindennap rengeteg dolog van, amiért hálás lehetsz. Ez a tevékenység kevesebb, mint 10 percbe kerül ugyanakkor remek lehetőséget ad arra, hogy nyugodt elmével térj aludni.

Írd le a napod legfontosabb eseményeit és néhány dolgot, amiért hálás vagy. Leírhatsz olyan dolgokat is, amelyeket még nem teljesítettél azon a napon, de reméled, hogy holnap megoldod őket.

8. Oszd be az időd

A jó éjszakai alvás kulcsfontosságú az éjszakai rutin eléréséhez és mindez akár az életedet is meghosszabbíthatja. Próbálj meg lefeküdni mindennap ugyanabban az időpontban, hogy a testednek legyen egyfajta ritmusa. Bár az alvásmennyiség minden ember számára változik a felnőttek átlag 7-8 órával számoljanak.

A sikerhez szükséges olyan rutinok létrehozása, amelyek hangsúlyozzák a termelékenységet és egészséges szokásokat alakítanak ki. A sikeres éjszakai rutin felkészít téged egy sikeres napra. Vágj bele már ma este!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása