4 egyszerű lépés, hogy elérd a pénzügyi céljaid

2019. november 07. 07:30 - Life Advisor

money_freedom.pngBizony vannak olyan emberek, akik olyan mértékű pénzügyi célokat valósítanak meg, amely a többségünk számára lehetetlennek tűnik. Tudod, azokra gondolok, akik már 28 évesen milliomosok, 31 évesen már nyugdíjba mennek. Sok ilyen történetről hallottunk már. Sőt biztos már te is olvastál a New-York-i ügyvéd sztorijáról, aki csak rizsen és babon él, hogy hamarosan nyugdíjba vonulhasson és már megtakarított 400.000 dollárt. Az ilyen sikersztorik izgalmasak és inspirálóak, de sajnos ritkán hasznosak, mert úgy tűnhet, hogy távol állnak a realitástól.

Azonban csak erre hivatkozva nem dobhatjuk csak úgy el ezt a témát. Vannak ugyanis egyszerű praktikák, amelyekkel egyszerű változásokat lehet elérni annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk a pénzügyi céljainkhoz.

1. Legyenek pénzügyi céljaid

Az első és legfontosabb dolog, hogy közelebb kerülj a pénzügyi céljaidhoz, hogy egyáltalán legyen mihez közel kerülnöd, azaz legyenek pénzügyi céljaid. Itt viszont vedd figyelembe, hogy a céljaid tényleg azt tükrözzék, amit valójában akarsz és ne hagyd, hogy a realitás korlátozzon téged.

Még ha szeretnél is elbújni eme feladat elől vagy ha nem is szeretsz a pénzügyekről beszélni, meg kell tenned és tisztában kell lenned a céljaiddal. Meg akarsz takarítani egy bizonyos összeget egy év alatt? Luxus nyaralással kényeztetnéd magad? Házat vennél?

Ha egy konkrét célt szem előtt tartasz, motiváltabban dolgozhatsz és mérlegelheted, hogyan is fogod elérni ezt a célt. Akinek nincs terve, hajlamos nagyon hamar visszatérni a rossz szokásokhoz.

2. Döntsd el : mit vagy hajlandó megtenni ezért?

Miután megvannak a céljaid, gondold át, hogy mit vagy hajlandó megtenni értük. Találni egy mellékállást? Továbbképzésre menni? Diplomát szerezni? Éjszakai műszakot vállalni?

Ha növelni szeretnéd a bevételed, akkor hajlandó kell lenned arra, hogy megdolgozz érte. Ne hagyd azonban figyelmen kívül a saját igényeid. Az, ha egy olyan munkahelyen dolgozol, ahol nem érzed jól magad nem segít. Nem lehetsz sikeres, ha nem szenvedéllyel végzed a munkád. Mellesleg mit ér a jó fizetés, ha időközben boldogtalan vagy és teljesen tönkreteszed magad? Egészség nélkül nem fogod tudni élvezni a sikert.

3. Írd le, hogy mit szeretnél elérni

Sok hosszú és rövidtávú célkitűzések mellett nehéz nyomon követni, hogy melyiket, mikor is akarjuk elérni. Ezért tehát írd le őket. Ez fogja a dolgokat valódivá tenni, nem csak egy fejedben lévő gondolatnak.

Ennek segítségével nemcsak azt tudod nyomon követni, amit eddig már megtettél, de láthatod az eredményeid is, amely nagyon fontos a további motiváció szempontjából.

4. A mindennapokban is legyenek apró változtatások

Sok apró lépés közelebb fog vinni a céljaidhoz. Elolvashatsz egy cikket, beszélhetsz valakivel, aki magas szinten érti a pénzügyeket. Félre tehetsz minden hónapban bizonyos összeget, eladhatsz szükségtelen tárgyakat, elkezdhetsz egy mellékállást stb.

Ha belegondolsz tényleg sok mindent megtehetsz. Gyakrabban főzhetsz otthon, ahelyett, hogy étterembe mennél. Ellenőrizd, hogy nem-e fizetsz valahol felesleges havi díjakat vagy akár kihagyhatod a reggeli kávéd is, amelyet irodába menet vásárolsz.

Ezek a dolgok nem lesznek azonnal észrevehetőek a szálán, de hosszútávon pénzt takaríthatsz meg velük.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása