A sikeres emberek 5 legnépszerűbb szokása

2019. november 03. 07:30 - Life Advisor

bill_gates_habits.pngHa a lehető legproduktívabbá szeretnél válni, akkor szükséged lesz tervekre. Az a vágy, hogy mindennap megtedd azt a valamit, amit szeretsz lesz végül az az eredmény, amelyet szeretnél elérni. A sikerhez azonban fel kell fedezned, hogy mit is akarsz, mi számodra az érték és elég merésznek kell lenned ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaid. Az önmagadba történő befektetés elkötelezettséget és kitartást igényel, hiszen a pozitív szokások így fognak majd kialakulni. Szinte bármit megtehetsz, de készíts el egy napi rutint, amely valóban pozitív eredményeket hoz. Lehet, hogy nem akarsz ilyen átmenetet végrehajtani. Ennek ellenére, ha nem vagy hajlandó megtervezni és jó szokásokat kialakítani, akkor lehetőségekre, pénzre és magára a sikerre mondasz nemet.

A sikeres emberek remek példát tudnak mutathatnak nekünk a pozitív napi rutin kialakításában. Itt a Life Advisoron is olvashattál már különböző posztokat, amelyeket a cikk végén ismét összegyűjtöttem neked. Most azonban az 5 legnépszerűbb szokást választottam ki, amelyet te is beépíthetsz az életedbe.

1. Kelj fel hajnali 4-kor

Ó igen tudom, nem vagyok normális. :) Miért kellene ilyen korán felkelni? Reggelente kevesebb zavaró tényezővel szembesülsz, így sokkal produktívabb lehetsz. Ilyenkor még teljesen nyugodt vagy és olyan állapotban vagy, amely segít felkészülni az előtted álló napra. Ilyenkor még kifogást sem találsz, hogy miért nem mozogsz és sportolsz, szóval old meg ezt a problémát is a korán keléssel.

Ezen dolgok segítségével egyre erőteljesebb, optimistább leszel és érzelmileg is készen állsz a napra. Most már megvan benned az adrenalin, szóval jöhet a reggeli, amely a nap legfontosabb étkezése. (Nem ez nem klisé, csak meg kellene tapasztalnod, mennyit segít, ha nem hagyod ki.)

Az egészséges reggeli teszi lehetővé, hogy energiává változtasd azt, amit eszel és így még több dolgot elvégezz a nap folyamán. Most tehát, hogy rájössz, hogy a korán kelés hozzásegíthet a siker eléréséhez, vajon milyen stratégiát tudsz kialakítani ahhoz, hogy ez a szokás beépülhessen az életedbe?

Kezd apró lépésekkel és ébredj 30 perccel előbb a megszokottnál. Emellett pedig, az ébresztőóra vagy a telefonod legyen távol az ágytól, hogy mindenképpen fel kelljen kelned, hogy elhallgattasd. :) Miután ez megvolt, csinálj fényt a szobában, hiszen ez segít ébren maradni. Az elején furcsa lesz, de az első pár perc után hozzászoksz.

Ami pedig szintén nagyon fontos, az a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás, ha ez ugyanis nincs meg, akkor a nap folyamán elálmosodhatsz és hamar fel fogod adni, ezenkívül pedig elkönyveled ezt a tippet kudarcként és "egy újabb nincs értelme dolognak". Pedig, csak jól kell csinálnod.

2. Maradj motivált

Találd ki, mit vársz el az életedtől. Soha nem fogod magad inspiráltan érezni, ha nincs semmi, ami miatt élnél. Használj motivációként sikertörténeteket, videókat, podcastokat. Bármit csinálhatsz, amely számodra ösztönző hatással vannak.

Motiváld magad továbbá azzal, hogy megjutalmazod magad azokért a dolgokért, amelyeket nap, mint nap véghez viszel. Ezek a jutalmak a további kemény munkát is elősegíthetik.

3. Olvass

Tudtad, hogy a sikeres emberek, vállalkozók, vezetők évente csaknem 100 könyvet elolvasnak? Különféle témájú könyvek, különféle információkat nyújtanak és tovább bővítik a világról alkotott képed.

Amikor egy könyvből információkat kapsz, arra késztet téged, hogy emlékezz arra, amit olvastál. Minél jobban megérted a szavakat, annál jobb lesz az emlékezeted is.

Új dolgok tanulása egyébként az önbizalomra is pozitív hatással van. Könyvek elolvasása után hatékonyabban kommunikálhatsz és többet megtudhatsz az élet különböző aspektusairól. Amikor pedig mások sikereiről olvasol, ez motiválhat téged arra, hogy ugyanúgy sikeressé válj.

4. Tűzz ki okos célokat

Erről korábban már egy külön posztban írtam, hiszen az okos célok segítenek, hogy bármit elérj, amit akarsz. Koncentrálj a következő céljaid kitűzésére. Állíts be egy határidőt magadnak. Nézd meg azokat a dolgokat is, amelyek jelenleg még megakadályoznak téged az álmaid megvalósításában. Készíts terveket és célokat és írd is le őket.

5. Gondolkodj másképp

Sokan úgy hiszik, hogy a sikeres emberek magasabb IQ-val rendelkeznek és ennek köszönhetik, hogy elérik a céljaikat. Ez azonban nem így van. A sikeres emberek teljesen másképpen gondolkodnak, mint az átlagemberek.

Sikeres ember nem vesztegeti az idejét. Tudják, hogy egy nap 24 órájuk van. Az értelmetlen munkák és viselkedésekre egyáltalán nem pazarolnak időt. Mit csinálnak még másképpen?

  • Megteremtik az egyensúlyt a karrier és a magánélet között
  • Elfogadják, hogy a dolgok változnak
  • Eltávolítják a negatív embereket az életükből
  • Lelkesek maradnak
  • Bátorító,motiváló gondolatokra koncentrálnak
  • Meghatározzák a céljaikat, tisztában vannak a problémákkal és megoldandó feladatként kezelik őket
  • A lelki életük és a család előtérbe kerül azért, hogy eredményeket érjenek el

Még nem tudod, de a valóság az, hogy a pozitív szokások kialakítása közelebb hozhat az álmaid eléréséhez. Megszerezheted azt a jövedelmet, függetlenséget és életet, amelyre mindig is vágytál. Tehát a fenti 5 - sikeres emberektől származó - szokás kialakítása a legjobb út a siker felé.

További posztok a témában :

Infografika a sikeres és sikertelen emberek szokásairól >>>

A világ legproduktívabb embereinek 5 szokása >>>

Sikeres akarsz lenni? Ezt a 10 szokást szüntesd meg az életedben >>>

7 sikeres vállalkozó reggeli rutinja >>>

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása