3 kulcs, hogy eredményekben gazdag életet élj

2019. október 03. 09:23 - Life Advisor

success_keys.jpgOlyan helyzeteken mész keresztül az életedben, ahol nem tudod megtapasztalni azokat az eredményeket, amelyeket szeretnél? Stagnál az üzleti és/vagy a magánéleted? Az igazság az, hogy nem vagy egyedül, hiszen mindannyiunk életében vannak viharos időszakok. A jó hír az, hogy van egy biztos módja annak, hogy kiszabadulj ebből a megrekedt helyzetből és megkapd azokat az eredményeket, amelyeket szeretnél.

Három olyan kulcsfontosságú módszert alkalmaztam én is, amikor mind pénzügyileg, mind pedig a magánéletem terén nehéz helyzetbe kerültem. Az életem reménytelennek tűnt és azt hittem, hogy ebből nem fogok tudni kijönni. Rengeteg önfejlesztéssel foglalkozó könyvet olvastam, podcastokat hallgattam, mert görcsösen megoldást akartam találni. Olyat, amely segít megszabadulni ebből a stagnáló és semmietlen helyzetből.

1. A világos akarat kiadja a nagy képet

Leonardo DaVinci Mona Lisa festménye egy remekmű, amely elkészítése több évet vett igénybe. Leonardo azonban világosan látta, mit szeretne, tudta, hogy fog kinézni a festmény jóval azelőtt, hogy elkészült volna és jóval azelőtt, hogy Mona Lisa lett volna belőle.

Hasonlóan kell neked is látnod mindazt, amit meg szeretnél tapasztalni az életedben. Ha ez megvan, akkor képes leszel látni a nagy képet is, amivel megakadályozhatod a viharokat, mert a remény és a hit biztonságban van.

Íme néhány aranyszabály a világos jövőkép kialakításához :

  • Egyértelműen határozd meg a célod
  • A célod szolgáljon másokat
  • Írd le a célod
  • Mindennap olvasd el a leírtakat

2. A céljaidhoz tartozzon egyfajta ütemterv

Tegyük tisztába a dolgokat. A cél legegyszerűbb formában egyfajta iránymutatást jelent. Önmagában mit sem ér. Ez olyan, mintha meghívnálak téged a születésnapomra és amikor megkérdezed, hogy de hova is kellene jönnöd én csak annyit válaszolnék, hogy Budapesten élek, a házam kapuja pedig nagy és fekete.

Fogadom, hogy azt gondolod, őrült vagyok. Budapest hatalmas város. Sokkal előnyösebb lett volna, ha legalább megadtam volna az utca és házszámot. Hasonlóképpen van ez a célokkal is. Meg kell értened, hogy az általad kitűzött célhoz el is kell jutnod valahogy. Ha a céljaid nem kötöd össze ütemtervekkel, akkor egyszerűen nem is fogsz elindulni, csak egy helyben toporogsz.

Íme néhány aranyszabály a célok kitűzéséhez :

  • Legyenek napi,heti és havi céljaid
  • Írd le a céljaid
  • A leírt céloknak kapcsolódnia kell az általad kitalált nagy képhez,vágyhoz
  • Mindennap olvasd el a leírtakat

3. A cselekvés megelőzi az eredményeket

Klisének hangzik, de alapvető igazság, amelyet sokszor nem értünk vagy épp ellenkezőleg magától értetődőnek tartunk. Ha nem tesszük meg mindazt, amit meg kell tennünk a céljaink érdekében, akkor nem fogjuk megtapasztalni azokat az eredményeket, amelyeket szeretnénk.

Az elérni kívánt eredmények minősége, amelyeket szeretnénk megtapasztalni, az általunk végrehajtott cselekedetekre támaszkodik, vagyis, hogy mit vagyunk hajlandó megtenni a vágyott eredményekért. Érted?

Képzeld el, hogy erős hasizomra vágysz, tehát olyan gyakorlatokat keresel, amelyek megadják neked mindezt. Találsz egy gyakorlatot, amelyet a következő 3 hónapban kellene végezned, mondjuk 50 felülés minden egyes nap. De ahelyett, hogy 50 ismétlést csinálnál, 10-et csinálsz és csak 10 napig.

Tényleg azt gondolod, hogy ezzel az eredménnyel meglesz a vágyott kockahas? Nem hiszem. Ha szerencsés vagy, talán 1 kocka ott lesz a hasadon. Ugyanígy működik minden olyan cselekedet, amellyel azokat az eredményeket érnéd el, amelyekre vágysz. Ha csak immel-ámmal csinálsz valamit, akkor ne számíts azonnali eredményekre. A cselekvést nem lehet mással kiváltani.

Annak érdekében tehát, hogy eredményeket érj el az életben, látnod kell a saját célod, ütemtervet kell készítened és cselekedned kell, hogy mindezek megvalósuljanak. Minden más, a nehéz időkkel együtt pedig történelem lesz.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása