Legalább ezt az 5 dolgot tudnod kell a gazdagság eléréséhez

2019. szeptember 17. 13:56 - Life Advisor

money_secret.jpgMiért van az, hogy egyesek gazdagok ugyanakkor vannak olyan emberek, akik csekkeket fizetnek csekk után és azon szurkolnak, hogy maradjon pénzük a hónap hátrelévő részében? Miért történik az, hogy ugyanabból a családból származó emberek, ugyanolyan oktatási lehetőségekkel más eredményeket kapnak az életben? Sokáig gondolkodtam rajta, hiszen a családomban is ez a példa figyelhető meg és annak ellenére, hogy mindannyian ugyanazokat az információkat kaptuk teljesen más az anyagi helyzetünk és a pénzügyeink kezelésének folyamata.

1. Légy hálás

A nagyszüleim szeretettel és elismeréssel beszéltek a hazájukban lévő új lehetőségekről, a szüleim viszont már sokszor panaszkodtak a pénzzel kapcsolatban, amely a válásuk után egyre jobban felerősödött. Elégedetlenségük miatt is sok adósságot halmoztak fel és folyamatosan külső tényezőket okoltak az anyagi helyzetüket illetően.

A legegyszerűbben ezeket a mintákat a hála erejével tudod megváltoztatni. Minden nap elején és végén vedd számba, hogy miért vagy ma hálás? Lehet a család, az egészséged, a barátaid, a virágzó üzleti életed bármi. Ha lehet írd is le : "Nagyon örülök és hálás vagyok, hogy......."

2. Légy nagylelkű

A rendszeres jótékonykodással nemcsak mások, de a saját pénzügyi helyzetedet is javíthatod. Ha nagylelkű vagy és képes vagy adakozni, akkor azt mutatod meg az Univerzumnak, hogy bízol abban, hogy képes vagy megteremteni mindazt, amire szükséged van. Nem feltétlen kell egyébként pénzt adományoznod. Az idődet, a tehetségedet ugyanúgy mások szolgálatába állíthatod.

3. Készíts mindennapi tervet a céljaid eléréséhez

Ha vannak világosan kitűzött céljaid, akkor ezek hozzásegítenek ahhoz, hogy mindig a kijelölt pályán maradj. Készíts egy listát a céljaidról, majd rakd őket sorrendbe. Ezeket a célokat olvasd fel magadnak mindennap azért, hogy fenntartsd a motivációt ahhoz, hogy cselekedj és elérd a kitűzött álmokat. Mindez feltölt téged pozitív energiával, motivációval és az elégedettség érzésével.

4. Légy őszinte magadhoz a pénzügyekkel kapcsolatban

Ahhoz, hogy ne érezd kellemetlenül magad, ha a pénzügyekről van szó érdemes kicsiben kezdened, mint például a nyaralás megtervezése. Készíts nyaralással kapcsolatos pénzügyi tervet onnantól kezdve, hogy mikor, hova, mennyi ideig, kivel utazol. Ha ez megvan dönthetsz a költségvetést illetően is, amely már szinte természetessé teszi a pénzügyekről való beszélgetéseket.

Mindaddig, amíg rosszul érzed magad, ha a pénzről beszélsz, azonnali változtatásokat kell eszközölnöd.

5. Élj a lehetőséged szerint

Sokan azért nem kezdenek el a gazdagságra törekedni és a pénzügyeik fejlesztésén agyalni, mert azt gondolják, hogy előbb legyen pénzük, amiről gondoskodhatnak, beszélhetnek. Legyen pénzem, aztán majd figyelek a pénzügyeimre. Ugyanez a hiba figyelhető meg a párkapcsolatok esetében. Boldog leszek, ha lesz párkapcsolatom.

Nem, mindkettő fordítva működik. Előbb boldognak kell lenned, hogy legyen párkapcsolatod, illetve a pénzügyekre visszatérve, először figyelned kell a pénzügyeidre, hogy legyen pénzed. Nemcsak az álmainkkal kapcsolatban érdemes terveket készíteni, de ugyanígy érdemes világos tervvel előállnunk a pénzügyek tekintetében is.

Vizsgáld meg a bevételeid és a kiadásaid is, illetve ha például rendszeres előfizető vagy bizonyos termékre vagy szolgáltatásra fontold meg, hogy a jövőben is szükséged van-e rájuk vagy esetleg nincs-e lehetőség kedvezőbb ajánlatot kicsikarnod a szolgáltatóból. Önként nem fognak nálad kopogtatni, hogy válts kedvezőbb mondjuk mobil telefon csomagra, neked kell lépéseket tenned.

Mint látod a gazdagság és a pénzügyi szabadság elérése nem olyan nehéz, mint azt gondolod. Ha gyakorlod a fenti 5 szokást, akkor a pénzügyi helyzetedben pozitív változások fognak érkezni. Ne feledd úgy megélni az életed, ahogy te szeretnéd és ne úgy, ahogy az átlag.

 

komment
süti beállítások módosítása