19 dolog, ami megakadályoz abban, hogy gazdag legyél

2019. szeptember 02. 16:30 - Life Advisor

rich_things_19.jpg80 évvel ezelőtt Napoleon Hill egy ambiciózus célt tűzött ki maga elé : meg akarta találni a gazdagság kulcsát. Több, mint 20 éven keresztül 500 gazdag embert figyelt meg amelynek kapcsán megszületett egy nagyon népszerű könyv "Gondolkozz és gazdagodj!" címmel. Azonkívül, hogy hogyan építhetjük fel a gazdagságunkat, Napoleon Hill összegyűjtött 30 olyan dolgot, amely megakadályozhat téged abban, hogy gazdag legyél. Ebből válogattam most nektek 19-et, amely még most 80 év után sem vesztette el a jelentőségét.

1. Nincsenek konkrét céljaid

Nem fogsz tudni sikeres lenni, ha nincsenek céljaid, amiért mindent megteszel, hogy megvalósuljon. Egyszerűen csak gazdagnak lenni, nem egy cél. Szükséged van egy konkrét és részletes tervre és egy határozott célra.

2. Ambíciók nélkül élni

Mindenképp akarnod kell a gazdagságot. A pénz nem tűnik csak fel egyszerűen az életünkben. Kitartóan és szorgalmasan kell érte dolgoznod. 

3. Kiaknázatlanul hagyni a képességeid

Egy diploma megszerzése még nem jelent túl sokat. Ez csak az elmélet. Előrelépni akkor fogsz, ha alkalmazod is a tanultakat. Nem az elméletért fognak fizetni nekünk, hanem ha képesek vagyunk az elméletet a gyakorlatba is beépíteni és alkalmazni. Továbbá szánj időt arra, hogy folyamatosan tanulj meg új dolgokat és képezd magad.

4. Az önuralom hiánya

Az önfegyelem nagyon is fontos a gazdagság szempontjából. Meg kell tanulnod a gondolataid irányítani, a pozitív gondolatokra fókuszálni, a bevételed növelésére koncentrálni, ez pedig önuralom nélkül nem fog menni.

5. Elhanyagolod az egészséged

Senki sem tudja élvezni a sikert és a gazdagságot, ha egészségügyi problémákkal küzd. Fordíts figyelmet a rendszeres testmozgásra, sportra és az egészséged karbantartására.

6. Halogatás

Majd a megfelelő időben megcsinálom ezt vagy azt. Ha a te fejedben is megfordult már ez a gondolat, akkor el kell hogy szomorítsalak. A megfelelő idő sosem fog eljönni, méghozzá azért, mert a megfelelő idő MOST van.

Így küzdj meg a halogatással >>>

7. A kitartás hiánya

Sokan nagyon ügyesen belevágunk dolgokba, viszont nem vagyunk eléggé kitartóak. Ne add fel addig, amíg el nem éred a célod. Ha van egy álmod ne mondj le róla, kitartással ugyanis bármit elérhetsz.

8. Negativitás

Negatív elmével nem fogsz tudni pozitív életet teremteni. Fontos, hogy a gondolataid pozitívra cseréld és pozitív elmével éld meg a mindennapokat.

9. Döntés hiány

A gazdag emberek képessége, hogy képesek nagyon hamar sikeres döntéseket hozni. A megfelelő döntések meghozatala nem csak a gazdagság szempontjából fontos, hanem az élet minden területén hasznos lehet.

Mit tegyél,ha nem tudsz döntést hozni? Íme 5 tipp, ami segíthet! >>>

10. Nem megfelelő partner

Ha a kapcsolatunk nem megfelelő akkor az bizony a gazdagságunk szempontjából is hatással lesz ránk. Gondolj csak bele, ha a párod például rossz pénzkezelő, negatív gondolkodású és hitetlen. Te megtehetsz mindent, hogy ez változzon, de nagyon nehéz dolgod lesz.

11. Nem vállalsz rizikót

Aki nem kockáztat, annak be kell érnie a maradékkal. Az életben rengeteg lehetőség kínálkozik, amelyek közül minél többet igyekezz kihasználni.

12. Nem megfelelő környezet

Ha sikertelen és negatív emberekkel veszed körül magad, akkor ezt fogod lemásolni a saját életedben. Figyelj arra, hogy milyen emberekkel vagy körülvéve, kik alkotják a baráti társaságod, hiszen a hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy.

13. Megtartani egy munkát, amit utálsz

Egy ember sem lehet sikeres egy olyan munkában, amelyet egyébként gyűlöl. Szeresd amit csinálsz és soha többé nem kell dolgoznod.

14. A specializálódás hiánya

A mindenhez értek hozzáállás nem kifizetődő. Egy dologra próbálj összpontosítani. Nézd meg, hogy mik az erősségeid, miben vagy nagyon nagyon jó és erre a területre próbálj meg specializálódni.

15. A szenvedély hiánya

Szenvedély nélkül nem fogsz győzni. A szenvedélyed határozza meg a célkitűzés után, hogy mennyit vagy hajlandó megtenni azért, hogy el is érd azt.

4 kérdés, ami segít megtalálni a szenvedélyed >>>

16. Nem alakítasz ki új kapcsolatokat

Folyamatosan keresned kell az újdonságokat, más nézőpontokat. Ehhez persze az is kell, hogy merj kialakítani új kapcsolatokat, merj megismerni új embereket. Ötleteljetek közösen és tanuljatok egymástól.

17. A szocializálódás hiánya

Ez kicsit kapcsolódik az előzőhöz, hiszen itt is arról van szó, hogy ki kell jönnöd más emberekkel. Ha egy társaságban csak egyedül ücsörögsz, akkor nem fogsz előrejutni. Ezenkívül ha nem vagy képes kommunikálni az emberekkel, akkor hogyan tehetnéd ezt meg például a leendő ügyfeleiddel?

18. Hazugság

Lehet, hogy jó ötletnek tűnik, ha bekamuzod, hogy értesz valamihez, viszont sokkal cikibb helyzetbe kerülsz, ha kiderül, hogy mégsem így van. Ne feledd, az igazság tényleg mindig kiderül.

19. Gyorsan akarsz meggazdagodni

Sokan vannak, akik mindenféle befektetés nélkül szeretnének meggazdagodni, azaz csak várják a sült galambot. A másik téveszme pedig, hogy sokan úgy gondolják, hogy majd lottóból, tippmixből fognak meggazdagodni. De ezek hűek a szerencsejáték kifejezéshez. Azaz, ezek csak játékok, erre jövőt nem lehet építeni, akármilyen gyors gazdagodási módszernek is tűnik. 

komment
süti beállítások módosítása