A sikeres emberek kedvence : az 5 órás szabály

2019. augusztus 24. 17:08 - Life Advisor

5oras_szabaly.jpgKorunk legsikeresebb emberei egy olyan szabály követnek, amelyet közel 300 évvel ezelőtt egy nagyon híres amerikai Benjamin Franklin alkalmazott legelőször. Benjamin Franklin 74 évesen halt meg csodálatos feltalálóként, sikeres íróként és üzletemberként és máig az Egyesült Államok egyik alapítójaként tartják számon. A szabályt "öt órás szabálynak" nevezik. A lényege, hogy minden munkanap 1-1- órát önfejlesztésre és képzésekre fordítsunk.

Ezt a szabályt a világ több sikeres embere is alkalmazza, köztük Bill Gates, Warren Buffet, Elon Musk, Mark Zuckerberg. Warren Buffet naponta több órát olvas napilapokat, fontos jelentéseket. Bill Gates 50 könyvet olvas el évente, Mark Zuckerberg pedig legalább 2 hét alatt elolvas egy könyvet. Elon Musk pedig - testvére szerint - fiatalkorában két könyvet is elolvasott egy nap alatt.

Mindannyiuk számára nyilvánvaló lett, hogy a legsikeresebb emberek azok, akik hosszú távon folyamatosan és tudatosan tanulnak. Természetesen érvelhetnénk azzal, hogy a napi 1 óra tanulás helyett csinálhatnánk mást is, de hosszú távon a legjobb dolog, amit tehetsz, ha képzed magad és tanulsz.

Íme néhány olyan tipp, amely a te életedbe is segíthet beépíteni az 5 órás szabályt, amelynek egyébként természetesen nem muszáj mindenképpen 5 órának lennie.

1. Szabadidőt létrehozni

Napi tervezés segítségével szándékosan kell időt teremtened arra, hogy lehetőséged legyen önfejlesztésre, tanulásra. Ebben az időszakban érdemes olvasnod, kurzusokra járnod. Amikor épp a napodat tervezet, ne felejtsd el beírni a naptárba az önfejlesztésre szánt időt.

2. Tervezd meg mit szeretnél tanulni

Nemcsak a céloddal kell tisztában lenni, hanem azt is tudnod kell, hogy mit szeretnél megtanulni.A mai világban már rengeteg akár online is elérhető lehetőséget is találhatsz, amihez még csak ki sem kell mozdulnod otthonról, azonban igenis hozzájárulhat az életszínvonalad növeléséhez.

3. Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni

Ahelyett, hogy mindig ugyanazon a színvonalon végeznéd a munkád, fejlesztened kell magad önállóan annak érdekében, hogy növekedhess.

4. Gondolkodj és hasznosítsd a tudást

Miután megtanultál valamit és elsajátítottál egy új készséget, gondold át, hogyan tudod mindezt alkalmazni az életedben. Ezzel nemcsak a jelenlegi életedet tudod új szintre emelni, de akár teljesen új irányokat is nyithatsz a siker felé.

komment
süti beállítások módosítása