Hogyan csinálj a hobbidból vállalkozást?

2019. augusztus 15. 07:30 - Life Advisor

hobbi_vallalkozas.pngA hobbi a vállalkozással ellentétben nem a pénzszerzésről és a sikerességről szól. A hobbik boldoggá tesznek egy hosszú hétvégét vagy egy olyan munkaidőn kívüli időszakot, amellyel egy kicsit jobbá teheted az életed. A hobbiddal az érdeklődésed és a mindenek felett álló szenvedélyed mutatod meg egy bizonyos dologgal kapcsolatban. De mi lenne, ha a kedvenc hobbid vállalkozássá változtatnád? Nem lenne csodás? Nos a vállalkozások viszont nem csak szenvedélyt igényelnek. A vállalkozáshoz szükséged lesz még remekül lavírozni a mai világban, tervezned, elköteleződnöd és megszerezned az üzleti gondolkodás képességét.

Derítsd ki, hogy milyen messzire próbálsz elmenni

El kell döntened, hogy csak mellék keresetet szeretnél vagy olyan szintű vállalkozást akarsz, amivel teljesen lemondasz a jelenlegi munkádról és úgymond főállású vállalkozó leszel. Ez két különböző cél és két eltérő útvonalon zajlik a megvalósítás.

Tölts időt azzal, hogy elgondolkodj és értékeld mennyire fontos számodra ez a hobbi. Nézz körül a piacon, kutass fel más hasonló vállalkozásokat, amelyek esetlegesen a tiédhez hasonlítanának majd. Helyi vállalkozásokat találsz vagy globális nagy cégeket?

Mindez segíteni fog neked elindulni abba az irányba, hogy kicsit tisztább képet kapj a lehetőségeidről.

Ötletelj

Ha úgy döntöttél, hogy márpedig te a hobbidból vállalkozást csinálsz, el kell döntened hogyan fogod mindezt véghez vinni. Van ahol nyilvánvaló, mondjuk ha szeretsz rajzolni, akkor kézenfekvő, hogy eladd ezeket a rajzokat, festményeket stb. De sok hobbi ennél többet rejt magában, sokkal összetettebb lesz és talán olyan oldalát is felfedezheted, amelyeket mások még nem annyira aknáztak ki. Bármi lehetséges, ilyen téren a határ a csillagos ég.

Legyél kreatív és próbálj meg minél többféleképpen gondolkodni. Lesznek ugyan irreális gondolataid, de bizonyára lesz olyan is, amely egyenesen vonzani fog téged. Minél több ötleted van, amiből választhatsz, annál jobb.

Gyakorolj

Annak érdekében, hogy a hobbidból pénzt keress, a legjobbnak kell lenned. Ismét a művészi témánál ragadva, ha nem tudsz jobbat rajzolni, mint egy átlag ember, akkor miért fizetne neked bárki is, amikor ők maguk is megtudják csinálni. Gyakorolnod kell és időt kell adnod magadnak arra, hogy az átlag felé emelkedj, mert különben háttérbe szorulsz és az emberek megfogják kérdezni, hogy miért akarsz olyas valamiért pénzt kérni, amit teljesen átlagos minőségben csinálsz?

A gyakorlás tökéletes és segít megérteni az embereknek, hogy miért is jó, amit te csinálsz, ezért gyakorolj addig, amíg el nem éred azt a szintet, amely egy vállalkozás indításához elfogadhatónak tűnik.

Az első eladás

Sok szempontból az első eladás lesz a vállalkozás legfontosabb lépése, mivel ez megmutatja, hogy az ötleted képes megélni a piacon és képes leszel folytatni. Dolgozz keményen és az első eladást követően rögtön dolgozz a következő eladásokon.

Minden bevétel után megújul annak az érzése, hogy képes vagy rá és képes vagy a következő szintre jutni, ami csak tovább javítja a vállalkozásod és a munkád minőségét. Ha ezt most még lehetetlennek látod, akkor lépj egyet hátra és nézd meg, hogy az üzleti terved ténylegesen megvalósítható-e vagy egyenlőre még nem létezik piac arra, amit te szeretnél.

Ha az első eladás nem érkezik meg, akkor valószínűleg a tervezéssel, vagy az ötlettel, netán a kivitelezés valamelyik részével vannak gondok, ezért egyben kell áttekintened az egész rendszert. Mindenesetre, ha már megvan az első eladás,akkor motivált leszel a hobbidból tényleges vállalkozást építeni.

Legyél következetes!

Ha otthagyod a jelenlegi munkád és vállalkozásba kezdesz, akkor ez lesz az új munkahelyed. Ügyelj a tartalmas és produktív munkaidőre, arra, hogy mindennap próbálj meg ugyanannyit dolgozni és higgy abban, hogy sikeres leszel. Ha rendesen osztod be az időd, akkor nem hibázhatsz.

Bízz magadban, legyél következetes magaddal szemben és látni fogod az eredményeid.

komment
süti beállítások módosítása