Jim Carrey 3 leckéje a vonzás törvényéről

2019. augusztus 06. 07:30 - Life Advisor

jim_carrey_vonzas.JPGValószínűleg Jim Carreyt neked sem kell bemutatni, hiszen számos népszerű filmben szerepelt. Truman Show, Ace Ventura, Minden6ó, A Maszk, Hantaboy stb. csak hogy néhányat említsünk. Személyisége azonban sokkal mélyebbre megy a komikus szerepeknél. Valójában Jim Carrey nagyon is filozofikus alkat. Habár az elmúlt években már egyre kevésbé van reflektorfényben, a sikereit ás vagyonát a vonzás törvényének is köszönheti. Ami pedig még ennél is inspirálóbb, hogy anno gyerekként valójában teljesen átlagos életet élt. Nem származott gazdag családból, de akkor vajon mi tette őt olyan sikeressé, hogy ma már ilyen extravagáns életet élhet? Íme 3 lecke, amit érdemes megtanulnunk tőle, ha számunkra is fontos a boldog, sikeres élet és ha fontosak az álmaink. 

1. Tegyél lépéseket!

Ne csak elképzeld a szendvicset, edd is meg! - mondja Jim Carrey. Egyértelmű, hogy a vonzás törvénye cselekvést követel. Nem hagyatkozhatsz egyszerűen a vizualizációra, pláne akkor, ha olyan álmot akarsz megvalósítani, amit többen is elszeretnének érni, mint karrier, ösztöndíj, versenyek stb.

A vizualizáció és a pozitív gondolkodás fontos, azonban cselekvés nélkül mit sem érnek. Fizikai lények vagyunk, akiknek fizikai lépéseket kell tenniük a fizikai eredmények megvalósításához. Az igazi kulcs a napi tervek és célok megvalósítása annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk az álmainkhoz. Tehát a szendvics után, feltétlen kezd el összeírni az aznapi céljaid és cselekedj.

Dolgozhatsz a hobbidon, a szenvedélyeden, jelentkezhetsz arra az álommunkára, amit kinéztél magadnak. Mindaddig, amíg a céljaidért dolgozol, nem történhet olyan,ami miatt nem valósulhat meg. Tehát emeld fel a segged és kezdj neki!

2. Ne add fel, amit szeretsz!

"Apám nagyszerű komikus lett volna, de nem hitte, hogy ez számára lehetséges, így egy biztonságos könyvelői munkát választott. Amikor 12 éves voltam, elveszítette ezt a biztonságos munkát és a családunknak mindent el kellett követnie a túlélés érdekében. Sok nagyszerű leckét tanultam édesapámtól, köztük azt, hogy elbukhatsz azon is, amit nem is akartál igazán, ezért érdemesebb már eleve azt választani, amit igazából szeretsz."

Meglehetősen inspiráló szavak a komfortzóna elhagyásáról, kockázatvállalásról. Tartozz abba a különleges 1%-ba, akik hajlandóak álmodozni és a normák fölé emelkedni.Sajnos manapság még mindig inkább ragadunk benne a komfortzónánkba, mintsem kipróbálnánk valami újat. A kudarc gondolata sokszor bénító, de mi lesz akkor, ha egy nap vissza nézel és azt kívánod, bárcsak megtetted volna?

3. Tarts a szemed a céljaidon!

"Amennyire tudom a vonzás törvényének jelentősége, hogy megmond az univerzumnak, hogy mit akarsz és engedd, hogy megvalósítsa neked, anélkül, hogy a hogyannal foglalkoznál."

Ha minden vizualizáció során, minden apró részletet megpróbálsz meghatározni, akkor azzal több kárt okozhatsz, mint hasznot. Ennek oka pedig, hogy az univerzum pontosan olyan módon fog szállítani neked, amire számítasz.

Ha az foglalja le az életedet, hogy azon töprengsz, mikor fognak már végre megvalósulni az álmaid, akkor elkezded másokkal összehasonlítani magad ráadásul, figyelmen kívül hagysz minden olyan jelet, amely nem passzol betűről-betűre, pontról-pontra a már leírt álmaidhoz. Ez pedig mit eredményez? Elfogod kerülni a lehetőséget, amely az orrod előtt van és ami az álmaidhoz vinne. Mindez nem azt jelenti, hogy felejtsd el, amit akarsz, egyáltalán nem, csak azt, hogy bízz is benne, hogy megtörténik.

Erre a legjobb példa Jim Carrey életéből, amikor megírt magának egy 30 millió dolláros csekket. Az egyetlen dolog, amit tudott, hogy mindezt a színészi karrierje során fogja megszerezni és meg is csinálta. Tehát mindenképpen tudasd az univerzummal, hogy mit szeretnél, de ne akarj minden részletet tisztázni.

komment
süti beállítások módosítása