10 állás, amely leginkább depresszióba sodor minket

2019. július 10. 07:30 - Life Advisor

depression_work.jpgMa reggel csak úgy kipattantál az ágyból és már alig vártad, hogy egy újabb napon elindulhass a munkahelyedre? Nem? Semmi gond, ez nem ok arra, hogy aggódj és lehet, hogy csak azért van, mert jobban esik lustálkodni és még egy kicsit a takaró alatt maradni. Télen például nehezebben bújunk ki az ágyból, hiszen hideg van és sötét, nyáron pedig inkább a strandra mennénk, nem pedig az irodába. Egy bizonyos határon túl azonban az ilyesfajta vonakodás nem esik többi az elfogadható tartományba. Amikor egy újabb munkanap már érzelmi problémává válik, amikor a munka gondolata boldogtalanná tesz, amikor ezekre gondolva erőtlen leszel és negatív fizikai hatásokat érzel, akkor valójában a munka tesz téged beteggé.

Magyarországon évről évre nő a depresszióval diagnosztizált betegek száma. Rengetegen fordulnak háziorvoshoz depresszió jellegű tünetekkel és kérnek tanácsot, hogy mi tévők legyenek. 2001 óta a depresszió miatt közel 70%-kal több ember hagyta ott a munkahelyét, nem beszélve arról, hogy egyharmaddal nőtt azon emberek száma is, akiknek az orvosuk antidepresszánsokat írt fel.

Kivégzett a stressz? Íme 7 tipp, hogyan szerzed vissza az életed! >>>

A legtöbb tanulmány szerint a depresszióra való hajlam elsősorban a szakmánktól függ. Míg a természettel, állatokkal foglalkozó alkalmazottakat ritkán éri úton a depresszió, a megnövekedett stressz szinttel rendelkező munkák során sokkal nagyobb az esély mentális betegségek kialakulására.

7 életmentő lépés, hogy optimális legyen a mentális egészséged >>>

Nem régiben egy neves egészségbiztosításokkal foglalkozó cég tett kísérletet arra, hogy összegyűjtse melyek azok az állások, amelyek leginkább képesek depresszióba sodorni minket. Íme egy top 10-es lista.

 Kattints a képre a galéria megnyitásához

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása