Sikeres vállalkozó akarsz lenni? Ilyen személyiségre lesz szükséged

2019. június 23. 11:45 - Life Advisor

success_work.pngSok megfogalmazással illethetjük őket : vezérigazgató, üzlet tulajdonos vagy ügynökségi tulajdonos, önmagát foglalkoztató, de a kedvenc kifejezésünk a vállalkozó. Nincs több munka a "főnök" számára. Legyél a saját magad főnöke és felejtsd el, hogy szabadságért, szünetért, fizetés emelésért keljen könyörögnöd. Miért akar bárki másnak dolgozni 40 évet, amikor saját magunk számára is tudunk dolgozni és saját magunknak milliókat csinálni. 

Vegyük alapul, hogy ma még körülbelül 10 millió ember él Magyarországon, közülük viszont csekély az a szám, akik vállalkozók, teljes munkaidőben. A Pareto-elvről már te is hallottál, ugye? Pareto szerint a különböző jelenségek következményeinek 80%-a az okok 20%-ra vezethetőek vissza. Azaz az eredményeid 80%-a a cselekedeteid és aktivitásod 20%-ból ered. Vállalkozásra lefordítva, igyekezz arra koncentrálni, ami a legtöbb eredményt vagy bevételt hozza a számodra, hiszen az abba fektetett energiád fog a leginkább megtérülni.

Szóval mi kell ahhoz,hogy sikeres vállalkozó legyél? Úgy gondolom, hogy már rengeteg cikk, podcast, könyv, webinárium próbált erre választ adni, azonban a következő 3 jellemző mindegyik esetében ugyanaz volt. 

1. Dolgozz okosabban és keményebben, mint Mark Zuckerberg

A vállalkozói életmód nem fér bele egy részmunkaidős állás mellé. A vállalkozók a napjuk jelentős részét munkával töltik, nem vesztegetnek felesleges órákat a semmire. Neked is hatékonyan kell bánnod az időddel.

Vannak viszont olyan vállalkozók, akik nem képesek delegálni feladatokat és olyan dolgokkal vesztegetik az értékes időt, amelyet egyáltalán nem nekik kellene megtenni. A sikeres vállalkozók már kidolgoztak egy rendszert, hogy ténylegesen a fontos dolgokkal foglalkozzanak és hogy megtudják, melyek azok a feladatok, amelyeket rábízhatnak egy asszisztensre például. 

Tehát, neked megvan az intelligens munkaterved? Remélem.

2. Legyél jobb, mint az IBM Watson Artificial Intelligence

Miről is van szó? A mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) egy gép, program, mesterségesen létrehozott tudat, mely rendelkezik azzal a képességgel, hogy az emberi intelligenciához hasonlóan képes kiértékelni helyzeteket és ezáltal csökkenteni a hibákat, növelni a működés hatékonyságát, vagyis egyszerűbben mondva tanulni.

Soha nem hagyhatod tehát abba a tanulást, ha sikeres vállalkozást szeretnél. Tanulmányok szerint a tudás évente megduplázódik. Folyamatosan tanulnod kell, hogy az élvonalban maradhass. Nézd meg, hogy ki az, aki már most ott van,ahova te vágysz és tanulj ezektől az emberektől. 

A tapasztalat a legjobb tanár az életben, de a tanulás nehéz lehet. Minden sikeres vállalkozónak több tucatnyi mentora volt, ahhoz hogy te is folyamatosan növekedhess, neked is meg kell találnod a te saját mentoraid.

3. Kezeld úgy a pénzügyeid, mintha Warren Buffet alapkezelője lennél

A világon rengeteg információt beszerezhetsz YouTube videókból és podcastokból, cikkekből, de ha ezeket félbehagyod, akkor nem lehetsz sikeres. Pénzt kell áldoznod arra, hogy pénz keress.

Furcsán hangzik, de igenis fontos, hogy a kezdetektől fogva kontroll alatt tarthasd a pénzügyeid, vezesd a bevételeid, kiadásaid. Készíts költségvetést, nyiss üzleti számlát és helyezz el rajta annyi pénz, amennyit most tudsz.

Ezután hozd létre az üzleti költségvetésed. Legyél hajlandó befektetni a vállalkozásodba, vásárolj olyan tanfolyamokat, amelyek szükségesek a növekedéshez. Ha az üzletedbe invesztálsz, a siker sem fog elmaradni. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása