Nagyobb bevételre vágysz? Így csinálják a sikeres vállalkozók

2019. május 30. 10:43 - Life Advisor

company.jpgVállalkozóként mindig a következő nagy bevétel megszerzésére törekszel. De mi van, ha azt mondanám, hogy amire törekszel, már a kezedben van. Te magad vagy a legjobb eszköz, amivel megtanulhatod, hogyan válhatsz önmagad leghatékonyabb eszközévé, maximalizálhatod a bevételeid és megvalósíthatod a vállalkozással kapcsolatos álmaid. Ha követed a sikeres online vállalkozók 7 lenti szokását, akkor te is többet kereshetsz.

1. Sikeres gondolkodásmód

A sikeres vállalkozóknak van egyfajta olyan gondolkodásmódjuk, amely a sikert helyezi fókuszba. Valójában az elméjük nem csak a sikerre, de a fejlődésre is egyszerre képes hangolódni. Optimista szellemük van és tudják, hogy hosszú távon ők lesznek a legjobbak. Elhatározták, hogy sikeresek lesznek, annak ellenére, hogy ugyanannyi esélyük van a bukásra is. Nem szeretik az állandóan nemet mondó embereket, vállrándítással lepörgetik magukról a negatív gondolatokat és észrevételeket. Nem fogadják el a nemet, sőt a nemet úgy értelmezik, mintha azt mondanánk, hogy "nem most" és később újra megvizsgálják a témát.

2. Nem félnek

A vállalkozók mindenféle félelem nélkül számolnak be a lehetséges kockázatokról. Ettől függetlenül ne gondold azt, hogy teljesen vakok a következményekkel szemben. Tudják, hogy felelősséget kell vállalniuk a helyes dolgok megteremtéséért. Mialatt mások félnek a próbálkozásoktól, a sikeres vállalkozók képesek uralni a félelmetes helyzeteket és igyekeznek minden lehetőséget a maximumon kihasználni.

3. Okos időgazdálkodás

A sikeres vállalkozók remekül bánnak az idővel is. Tudják, hogy az üzletük csak akkor lehet életképes, ha időben reagálnak az ügyfeleiknek. A marketing, a pénzügyi teendőkkel kapcsolatos műveletekkel remekül zsonglőrködnek és tudják, hogy soha nem adhatják fel. Egy idő után ütemezik az idejüket és nagyon pontos tervük van minden napra, hiszen tényleg minden perc számít.

Valóban sokat dolgoznak, kezdve a reggeli megbeszélésektől az éjszakába nyúló meetingekig. Mindez azonban csak produktívabbá és sikeresebbé teszi őket.

4. Használják a technológia eszközeit

A sikeres vállalkozók tudják, hogy a mai fejlett technológia sok területen könnyebbé teheti a mindennapjaikat. A legújabb technológiai fejlődésekkel folyamatosan lépest tartanak, ugyanígy használják a közösségi média felületeit is, hogy minél több helyről interakcióba léphessenek az ügyfeleikkel.

5. A folyamatos fejlődés prioritást élvez

A folyamatos tanulás és az önfejlesztés a saját maguk és a vállalkozás érdekében mindig top prioritást élvez. A mai világ gyorsabban változik, mint azelőtt. Gondolj csak bele, anno a szüleink még a falra szerelt vezetékes telefonon keresztül telefonáltak, ma pedig már a kezünkben gyakorlatilag egy telefon/számítógép kombináció. Azonnal hozzáférünk bármihez, amihez csak szeretnénk.

Ez a fejlődés azonban költséggel is jár. A sikeres vállalkozók azonban mindig új készségek, technológiák és ötletek elsajátításával emelik a saját üzletüket a következő szintre.

6. Személyesen építenek hálózatot

A közösségi média és az internet mind nagyszerű eszköz, viszont hátráltatják az emberi kapcsolatok létrehozását. A sikeres vállalkozók a személyes hálózat építés mesterei. Sikeres vállalkozót biztosan fogsz találni marketing,vállalkozói előadáson, konferencián, társasági eseményeken. Beszélgetni fognak idegenekkel. Mialatt más emberek attól félnek, hogy hogyan birkóznak meg ilyen helyzettel, ők gyakran elsőként mutatják be önmagukat. Erre építik azokat az emberi kapcsolataikat, amelyeket utánuk majd az üzletük szempontjából is hasznosíthatnak.

7. Rugalmasak

Annak ellenére, hogy optimisták és nem félnek semmitől, sokszor szembesülhetnek olyan helyzettel, amikor a képzeletük elakad. Kitalálnak valamit, erre a versenytársak ellopják az az ötletet, ügyfeleket, terveket. Sőt, még a családtagok is felléphetnek érdekes tekintetekkel a következő "fizetés nap" előtt.

Mindezek ellenére (akadályok, pénzügyi dolgok, vereségek, nehézségek) soha nem fordulnak vissza és soha nem adják fel. Előre néznek és megoldandó feladatként tekintenek ezekre a dolgokra. Ez a hozzáállás különbözteti meg őket a többiektől.

Ha legközelebb azon kapod magad, hogy vajon mitől van az, hogy egy másik vállalkozó sikeresebb, mint te, akkor először nézz csak magadba. Rendelkezel a fenti szokásokkal, tulajdonságokkal? Egyiket sem nehéz elsajátítani, csak neki kell állni. Ezután pedig látni fogod, hogy valóban nagyobb lesz a bevételed minden tekintetben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása