7 lépés, hogy elhagyd a sivár életed

2019. május 29. 11:10 - Life Advisor

bad_life.pngAz élet tele van hullámokkal és ha a céljaid felé vezető úton haladsz bizony szembe kell nézned kihívásokkal és keresztül kell menned nehéz időszakokon is. A különbség a sikeres és a nem annyira sikeres emberek között annyi, hogy mit is csinálnak akkor, amikor a dolgok nem éppen jól alakulnak. A sikeres emberek úgy döntenek, hogy tovább folytatják a cselekvést, hogy elérjék, amit akarnak. Ennek teljesen ellentettje, amit a sikertelen emberek csinálnak, hiszen ők legtöbbször úgy döntenek, hogy inkább feladják. Abban a pillanatban, amikor úgy döntesz, hogy feladod, veszítesz. "Ne add fel!" - könnyebb mondani, mint megtenni. Nézzünk 7 tippet, amit meg kell tenned, hogy kikerülj a jelenlegi sivár helyzetedből.

1. Értsd meg, hogy ezekre a helyzetekre is szükséged van

Első lépésként meg kell értened, hogy szükséged van a nehéz időszakokra. Nincs mód arra, hogy kihívások nélkül sikereket érj el. Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a kudarc ellentétes a sikerrel. Valójában viszont a kudarc és a siker ugyanazon az oldalon van. Ha képes vagy továbbmenni, amikor mások feladják, sikeres lehetsz.

Meg kell értened, hogy a repülőgép a széllel szembe szál fel, nem vele megegyező irányba Amikor a sikeres emberek életét tanulmányozod észre fogod venni, hogy az életükben jelen volt a kudarc és a nehézség. Ezeket a napokat viszont úgy kell kezelned, mint jellem formáló napok.

2. Ne foglalkozz a "Nem emberekkel"

A következő lépés, hogy ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy nem vagy rá képes. Az embereket nem tudod megkérni arra, hogy ne mondják el a véleményüket, te viszont minden esetben dönthetsz úgy, hogy figyelmen kívül hagyod, amiket mondtak.

Amikor Arnold Schwarzenegger úgy döntött, hogy színész lesz, sokan azt mondták neki, hogy egyáltalán semmi lehetősége sincs a filmiparban. Mások a testfelépítését kritizálták, de voltak olyanok is, akik azt mondták, hogy túl nehéz kimondani a nevét, ezért nincs esélye.

Habár nagy nyomás nehezedett rá, mégis úgy döntött, hogy tovább folytatja a színészi karrierjét. A több, mint mondja már történelem. Ne engedd, hogy olyan emberek mondják meg, hogy merre menj, akik még nem indultak el sehova.

3. Tanulj a sikereidből

Rendben, hogy nem hallgatsz a fenti negatív emberekre, de mi van a többi sikeres emberrel. Tanulj tőlük. Ha például a tőzsdén szeretnél sikereket elérni, akkor kitől kérnél tanácsot? A szomszédtól, aki még soha életében nem foglalkozott vele, vagy Warren Buffett-től? Te is tudod a választ.

Tanulj más sikeres emberektől, kérdezd meg őket, kérd ki a véleményüket, segítségüket, amikor szükség van rá.

4. Ne veszítsd szem elől a célod

Ha a dolgok nem az elvárások szerint alakulnak, akkor még inkább a célodra kell összpontosítanod. A siker iránti vágynak nagyobbnak kell lennie, mint a kudarctól való félelemnek. Amikor a gondokra, problémákra, kudarcokra, kihívásokra összpontosítasz, a félelem fog növekedni és megakadályozza, hogy előre haladj.

Mindig a sikereiden és az eredményeiden legyen a hangsúly. A céljaid miatt kezdted el ezt az utazást, tehát ha kétségeid vannak, akkor gondolj a célodra.

5. Emlékezz a "Miértedre"

Minden eredmény kiindulópontja a vágy. Más szóval, a célod, hogy cselekedj. Ha a célod gyenge, a vágyad is gyenge lesz. Meg kell értened, hogy mi az, ami közelebb visz téged a céljaidhoz.  Emlékeztesd magad a miértedre, ez lesz, ami megtartja a célod.

A legtöbb ember azért adja fel, mert nem elég erős ahhoz, hogy továbblépjen a nehéz helyzetből. Ha erős és hatásos okod van arra, hogy cselekedj, akkor elkötelezett leszel és semmi nem állíthat meg.

6. Tanulj a tapasztalataidból

Az egyik legjobb módszer arra, hogy továbblépjünk, ha tanulunk az adott helyzetből. Szánj időt arra, hogy megértsd, miért nem működnek a dolgok az életedben. Nem működik a stratégia? Rossz, amit csinálsz? Mi lenne, ha megpróbálnád még egyszer?

A visszajelzéseket használd arra, hogy javítsd az életed. Tapasztalatot a hibákból, kudarcokból és kihívásokból szerezhetsz.

7. Egy lépést előre

Ahhoz, hogy egyel tovább lépjünk elengedhetetlen, hogy folyamatosan cselekedjünk. Ha úgy érzed, hogy a dolgok nem működnek, akkor még egy lépést meg kell tennünk előre. Végtére is a siker olyan kis győzelmekből tevődik össze, amelyeket napról napra teljesítünk.

Ha csak egy kis dolgot is teszel, akkor már haladsz. Ennél fontosabb, hogy felépítsd azt a lendületet, amelyre azért van szükséged, hogy a céljaidhoz repítsen.

Kérdezd meg magadtól, hogy mi az, amit ma megtehetsz a célod érdekében. Valószínűleg többször neki kell majd futnod, de addig amíg nem állsz meg, nem számít a tempó.

Ha fogunk egy éles fejszét és megpróbálunk kivágni vele egy fát, végül a fa ki fog dőlni, függetlenül attól, hogy milyen nagy. A legfontosabb, hogy továbbra is tegyél lépéseket, hiszen ha továbbra is haladsz, akkor valahová eljutsz.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása