Hogyan használd a hála erejét az életedben?

2019. május 28. 09:26 - Life Advisor

gratitude.pngA hála szóval sokan dobálózunk, de tudod, hogy pontosan mit jelent vagy hogyan kell alkalmazni az életedben? Olyanokat már biztosan hallottál, hogy ki kell fejezned a hálád. Nos, ez nagyszerűen hangzik, de ha fogalmad sincs milyen háláról van szó, akkor hogyan fogod tudni megvalósítani mindezt? Bizonyos hitrendszerek szerint ha alkalmazod a hálát, megváltozik az életed.

Olyannyira elfoglalt világban élünk, hogy gyakran elfelejtünk köszönetet mondani azért, ami körülöttünk található. A hála a hálaadás szinonimája. Amikor hálás vagy lényegében köszönetet mondasz egy bizonyos helyzetért. A hála minden helyzetben keresi a jót és elismerést fejez ki. Az elismerésnek nem kell bonyolultnak lennie, kevesebb, mint egy másodperc is elég a napodból, hogy köszönetet mondj.

Amikor reggel felkelsz csupán egy másodpercbe kerül, hogy hálás legyél a családodért és a munkádért. A hála segít megőrizni a pozitív életszemléletet. Lehetővé teszi, hogy emlékeztessen arra, hogy miért csinálod, amit csinálsz. A háládat valami olyasmivel kell kifejezned, amely nem rendelkezik pénzbeli értékkel.

Teljesen rendben van, ha negatív gondolatok is bekerülnek az életedbe. Például, ha nem aludtad ki magad, vagy ami mostanában velem is gyakran megesik, hogy szürkeségre, esőre ébredsz, akkor negatívan kezdhetsz el gondolkodni. Boldog életet azonban soha nem fogsz tudni negatív elmével megélni. Nem azt mondom, hogy minden helyzetben meg kell találni a pozitív lehetőségeket, mert bizony lesz olyan, amikor a negatív gondolkodás lesz a releváns. A cél az, hogy felismerd, ha negatív gondolataid vannak és felismerd, hogy mikor kell hálát adnod azért, hogy megszabadulj ezektől a negatív gondolatoktól.

Egyszerű példa, ha mondjuk a munkahelyünkről beszélünk. Tegyük fel, hogy most éppen valami nem működik megfelelően a munkahelyünkön, ilyenkor bizony könnyű lesz negatívvá válnunk. Viszont ezzel egyidőben elfelejted azt a tényt, hogy van munkahelyed, ami azt jelenti, hogy jóval előrébb vagy, mint a legtöbb ember. Ha hálát adsz ezért, akkor a hála a negatív helyzetből a pozitívat és a jót fogja meglátni.

Voltál már együtt valaki olyannal, aki teljesen negatív volt? Jól érezted magad mellette? Persze, hogy nem. Mi történik akkor, amikor pozitív emberekkel veszed körül magad? Te is elkezded jól érezni magad. Vess egy pillantást a negatív eseményekre és nézd meg, hogy találsz-e bennük valami pozitívat. A hála lehetővé teszi, hogy lelassulj és teljes mértékben elfogadd a jelent és a most pillanatát.

Most, hogy tudod, milyen hálát adni, megmutatom, hogyan használhatod mindezt az előnyként.

Az első lépés saját magad érdekében, a hála napló bevezetése. Ennek használata körülbelül ugyanolyan gyorsan a napi rutinod részévé válhat, mint a mobilod használata. Ha leírod azokat a dolgokat, amelyekért hálás vagy, akkor nem számít mennyire rossz a napod, mindig megtalálsz benne valami pozitívot.

A következő alkalommal - miután ezt a blog bejegyzést elolvastad - amikor negatív gondolattal találkozol, próbáld meg megtalálni valami pozitív helyzetet. Szerezd meg a pozitív gondolkodás képességét. Ez a változás, megváltoztathatja az egész életed.

Próbálj meg legalább napi egy bókot kicsikarni magadból mások felé. Ez megfogja változtatni a hozzáállásod azokkal az emberekkel kapcsolatban is, akikkel naponta találkozol. Ráfogsz jönni, hogy amikor másoknak örömet okozol, te magad is jól érzed majd magad.

Miután ezeken a lépéseken végig mentél, próbálj meg egy egész héten keresztül semmi negatívot kimondani. Könnyen elgondolkodhatsz egy negatív helyzeten, de próbáld meg mindezt megakadályozni. Megfogod tapasztalni, hogy egy nap mennyi negatív gondolat is keríteni hatalmába. Ne hagyd magad!

Az utolsó lépés a hála kifejezése felé, ha időt vagy pénzt adományozol olyanoknak, akik szerinted megérdemlik. Ezzel hamar megtanulod, hogy ha pénzt vagy időt költesz másokra, akkor az a te életedre is pozitív hatással lesz. A hála soha nem olyan valami, amit megvásárolhatsz, hanem valami, amit naponta ápolnod kell.

A hála egészségügyi előnyei

Tudományosan bizonyított, hogy a hála az egészségünkre is pozitív hatással van. Különböző technikai kütyükkel a kezünkben hamar türelmetlenné válunk. Minél többet gyakorlod a hálát, annál türelmesebb és megértőbb leszel. Ha türelmesebb vagy, jobb döntéseket fogsz tudni hozni.

A hála abban is segíthet, hogy jobban aludj, hiszen már nem lesznek zavaró, negatív gondolatok az életedben. Sokszor azért nem tudjuk kipihenni magunkat, mert lefekvés után az életünkben lévő negatív gondolatokon töprengenek. A hála megnyugtatja az idegrendszert, így nyugodtabb alvást biztosít.

A legfontosabb, hogy a hála boldogságot hozhat az életedbe. Vannak ugyan olyan dolgok, amelyek szintén boldogságot hozhatnak, de lehet, hogy csak egy pillanatra. Nem akarod, hogy ez tovább tartson? A hálával hosszútávú boldogságot érhetsz el és nem valami olyasmit, amely egyszer csak elillan.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása