4 kérdés, amit meg kell válaszolnod, ha a siker új szintéjére lépnél

2019. május 17. 15:06 - Life Advisor

questions_to_success.pngTeljesen természetes, hogy a világon élő összes ember sikeres és boldog szeretne lenni. Az is szintén világos, hogy mindannyian különbözően definiáljuk a siker fogalmát. Egyeseknek a pénz jelenti a sikert, mások számára a család. A boldogság szintén másképp értelmezhető. Vannak akiknek 3 autó jelenti az igaz boldogságot, míg mások annak is örülnek, hogy reggel felébredtek. Nem fontos hogyan értelmezed a sikert és a boldogságot, a lényeg, hogy mindkettőt el szeretnéd érni. Ehhez azonban az alábbi 4 kérdésre kell tudnod válaszolni.

1. Hol vagyok?

Nem, nem földrajzilag. Nem számít, hogy hol élsz. Ami fontos, hogy hol vagy a saját életedben. Hol vagy éppen a sikereid és a boldogság felé vezető úton. Mondjuk úgy, hogy eltűntél a sűrű erdőben. Pontosan tudod, hogy hová tartasz, de nem tudod, hol vagy most. Ezen egy térkép sem tud segíteni.

Ugyanez igaz az életünkben is. Vannak céljaid, de amíg nem vagy tisztában azzal, hogy most hol tartasz, nem tudsz tovább haladni a céljaid felé. Tehát az első lépés, hogy megtudd, hol vagy most.

2. Hova akarok menni?

Ha már tudod, hogy hol vagy jelenleg, azt is tudnod kell, hogy hova akarsz menni. Ha nem tudod merre tartasz, olyan helyre jutsz, ahova nem akartál eljutni. Amíg nem tudod, hova akarsz menni, nem lesznek igazi céljaid.

Célok nélkül pedig nincs motiváció, motiváció nélkül nincs energia, energia nélkül pedig nem élsz, csak létezel. Bizonyára ismersz olyan embert, aki úgy jár, mint egy élő halott. Szerinted ő sikeres és boldog életet él? Valószínűleg nem.

A második lépés, hogy világosan tisztázd a céljaid.

3. Miért akarod, amit akarsz?

Rendben, most már tudod az alapokat. Tudod, hol vagy most és tudod, hogy hova akarsz eljutni. De ahogy Rocky is mondta a világ nem csak napsütés és szivárvány.  Ezt már te is tapasztaltad, hogy az életben nem minden a tervek szerint alakul. Vannak nehezebb időszakok, amelyeken túl kell jutnod és nem feladnod. Tudnod kell, hogy miért csinálod, amit csinálsz, hogy miért akarod, amit akarsz.

A miérted segít elérni a céljaid. Ha megvan a miérted, akkor motiválni is tudod majd megad, sőt automatikusan motivált leszel minden egyes percben.

4. Hogyan fogsz eljutni a célodig?

Végezetül pedig, hogyan fogsz eljutni odáig? Mi a terved? Most már tudod,hol vagy most, hova akarsz menni és miért, viszont amíg nem tudod, hogy hogyan fogsz oda eljutni, nem leszel sikeres és boldog.

Például testépítő akarsz lenni. Meg akarod csinálni, mert izmokat akarsz és jól akarsz kinézni. De ha ötleted sincs, hogyan csinálhatnád meg, hogy hogyan építhetsz izmot, hogyan fogyhatsz le stb, gondolod, hogy boldog leszel? Nem. Az igazi boldogság a cselekvésekből tevődik össze.

Ahhoz, hogy elkezdj cselekedni pontos tervre van szükséged, hogyan jutsz el A pontból B pontba és így tovább.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása