Lépésről lépésre : hogyan lehet a lehetetlenből lehetséges?

2019. május 13. 16:12 - Life Advisor

impossible.pngMindannyian ezt csináljuk. Szeretnénk,ha valami lehetséges lenne és végre megkapnánk. A kiszemelt lány, egy autó, pénz, család, a sikeres életmód, de mégis gyakran gondoljuk, hogy jó lenne, de ez lehetetlen. Azok, akiknek sikerül teljesen más univerzumból származnak ezért továbbra is úgy érezzük, mi bizony nem érhetjük el ezeket a dolgokat. Nem tudunk benne hinni, csak abban hiszünk, hogy mindez lehetetlen. De tényleg az? Vagy létezik egy módszer, amivel a lehetetlenből lehetségest lehet varázsolni?

1. A láthatatlanság

Ilyenkor nem tudunk még semmit, mivel nincs a látóterünkben az a bizonyos valami. Nem hisszük el, hogy létezik, csak akkor ha észrevesszük (véletlenül) vagy ha valaki mástól halljuk. Ekkor válik a láthatatlan lehetetlenné.

Mi az, ami láthatatlan?

  • Ibrahim Hamato - Az asztaliteniszező karok nélkül. A száját használja csak, a legnagyobb meglepetés pedig ahogyan játszik és szervál.
  • Chari Munger naponta 500 oldalt olvas el. Abból kiindulva, hogy egy átlagos könyv körülbelül 250 oldal, azt jelenti, hogy naponta két könyvet elolvas, vagy 650-700 könyvet egy évben. Egy átlagos ember kevesebb, mint 4 év alatt "teljesít" ennyit.

A láthatatlan, most látható lesz. Tudod, ez valahol megtörténik, de nem itt, nem ahol te vagy, nem a te életedben. Ezért lesz a láthatatlanságból lehetetlen. Ekkor hangzik el, hogy "Wow, ez elképesztő, de számomra lehetetlen."

Üdv a 2. lépcsőfokon.

2. A lehetetlen

Ez a terület, ahol úgy érezzük, hogy gyorsan meglehet gazdagodni. Itt szembesülsz olyan csodát ígérő dolgokkal, amelyek adnak neked valamit, amelyek áthelyeznének a lehetetlen területéről, a most területére, de ez nem olyan, mint a valóságban. Nem szoktál hozzá ehhez a helyzethez, nem tudod kezelni ez a nagymértékű ugrást.

Hasonló, mint amikor valaki megnyeri a lottót és a rongyos ruhák után hirtelen gazdagságba megy át az élete. Nagy része ezen az embereknek depressziós lesz, öngyilkosságba menekül. A paradox dolog tehát, hogy valójában boldogabbak voltak az óriási nyeremény előtt, mint utána.

A lépéseket egyesével kell megtenni mivel nem tudsz átugrani rajtuk. A lehetetlen területéről azonban megkérdőjelezed, hogy de mégis hogyan juthatnál el idáig. Amikor ez a kérdés felmerül, az elméd megváltozik. Az eddigi bekövesedett elme, növekedni akar, ami ahhoz szükséges, hogy a lehetetlenből lehetséges váljon.

3. A lehetséges

Amikor a fenti változás az elmédben létrejön, elérheted a lehetséges területet. Elkezdtél hinni abban, hogy mindaz, amit szeretnél lehetséges. Többé már nem hallgatsz másokra és nem hiszel abban, hogy ez csak másokkal történhet meg.

Elkezdesz hinni és be is bizonyítod magadnak, hogy bizony mindez neked is jár. Rájössz, hogy csak kemény munka és kitartás kell hozzá. Ezzel megugrottad a legnagyobb akadályt és eljött az ideje, hogy a gondolkodásmódod is alkalmazkodjon ehhez. Ha ezen elkezdesz dolgozni, belépsz a következő területre.

4. A valószínű területe

Ez az a hely, ahol összekeveredik a gondolkodásmódod és a meggyőződésed, hogy megtudod-e csinálni és rendelkezel-e az összes ismerettel és készséggel. A valószínűség területén megtanulod, hogyan lehet az álmod valósággá tenni. Ez az a rész, ahol a szokások és a napi cselekedetek zajlanak.

Ez az egyik leghosszabb időszak, mert a legtöbb készség fejlesztése sok időt vesz igénybe. Ha el akarod érni az álmod, akkor mestere kell legyél annak a területnek, amely oda vezet. Ez azonban ténylegesen időt vesz igénybe. Tartsd magad ehhez, folytasd a munkát, csiszold a képességed és hidd el, hogy mindez kifizetődik. Amikor ez megtörténik átlépsz az utolsó fázisba.

5. Az aktuális területe

Itt válik a látásod és az álmod valósággá. Ez a végcél, amit érezni, megérteni és megélni kell. De csak akkor, ha dolgozol rajta és hiszel benne. Ez az a hely, ahol az álmok valóra válnak. Ez a kemény munkák eredményének a helye, amelyeket régóta csináltál, amíg nem láttad a kívánt eredményt.

Ebben a pillanatban minden kemény munka kifizetődik és az életben tapasztalható egyik legjobb érzést adja meg számodra. Ez az a pillanat, amikor meghódítottad önmagad és végre a valóságban élsz az álmoddal.

Mi a következő lépés?

A következő lépés a célod elérése. A kör soha sem áll meg, az egyetlen dolog, ami változik az éppen aktuális helyzetünk. Az életem bizonyos területén már az aktuális résznél tartok, de a másikban még a valószínű területén állok, így még mindig sok munkám van. :)

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása