5 dolog, amit tegyél meg mielőtt vállalkozó leszel!

2019. május 09. 16:16 - Life Advisor

enterpreur_work.pngSokféle módja van annak, hogy felkészülj a vállalkozói létre, akár készen állsz rá, akár nem. Az ismeretlenbe való átállás elsőre ijesztőnek tűnhet és sok embert bizony el is bizonytalanít. A vállalkozóvá válás miatti utazás lehet egyszerű és nehéz is, de fel kell készülnöd a problémák megoldására, az emberek segítésére. Fontos, hogy emlékezz arra, hogy igenis képes vagy ezeket az akadályokat megoldani és ne add fel. Vállalkozóvá válni életünk egyik felejthetetlen élménye lesz, amit valaha átélünk. Előre tekinteni a jövőbe és látni magunkat vállalkozóként rengeteg előnnyel járhat. Nézzünk meg 5 lépést, amit meg kell tenned, hogy felkészült legyél.

1. Vizualizáld és írd le az ötleteid

Mielőtt vállalkozóvá válsz biztos rengeteg ötlet és gondolat felüti a fejét majd, sőt ezek akár a legváratlanabb helyzetekben is feljöhetnek. Ezért mindig legyen nálad toll és papír, hogy letudd írni ezeket az ötleteket vagy tartsd magadnál a telefonod, hogy legalább abba sikerüljön lementeni őket. A lényeg, hogy ezek az ötletek mind egytől egyig hozzájárulhatnak majd a sikereidhez. Ne felejtsd el ezeket kategóriákba sorolni, hiszen tényleg számtalan ötlet ütheti fel a fejét. Van, ami a marketinggel kapcsolatos, van ami a pénzügyekkel, van ami a szolgáltatásoddal, termékeddel van, ami az ügyfelekkel stb.

2. Hagyj fel a rossz szokásokkal

Az ismétlődő szokások nem baj, ha jelen vannak az életedben, azonban a rossz szokásoktól igenis meg kell szabadulnod. Észrevetted már magadon, hogy mi történik ha negatív gondolataid vannak? Egyszerűen semmi sem sikerül és úgy érezheted, hogy minden célod és álmod szertefoszlik.

Hagyj fel a negatív szokásokkal, legyen szó a rossz kajákról, a videójátékokról, a tévézésről vagy bármilyen időrabló tevékenységről. Ha ezeket elengeded, lehetőséget teremtesz új és pozitív szokások kialakítására.

3. Járj nyitott szemmel

Fontos, hogy ellenőrzés alatt tartsd saját magad, mialatt megpróbálsz mindenre nagyobb figyelmet fordítani. Előfordulhat ugyanis, hogy teljesen máson jár az eszed, miközben a lehetőségek sorra elhaladnak melletted kiaknázatlanul. Figyelj önmagadra!

4. Fontossági sorrend

Vállalkozóként extrém keményen kell dolgoznod. Sokszor hallunk a kemény munka eredményeiről, de ha rengeteg dolog történik az irányításunkon kívül, akkor könnyen nehézzé válhat a helyzet. Sokan teljesen egyedül kezdenek bele a vállalkozásba és 100%-ig oda teszik magukat. Ők egy személyben a marketingesek, programozók, az eladók, a tartalomgyártók stb. Gazdálkodj okosan az idővel, próbáld meg delegálni a feladatokat, ne akarj beleőrülni mindenbe egyedül. Valamikor aludnod is kell. :)

5. Legyél jelen a tervezés során

Mi rejtőzik benned? Senki nem tudja rá a valódi választ csak és kizárólag te, mint leendő vállalkozó. Mindegy, hogy milyen választ csikarsz ki magadból a szenvedély és elhatározás kell, hogy vezéreljen. Menj az álmaid után mindegy hogy mit mondanak mások.

Fontos továbbá, hogy csak akkor tudsz eljutni a célba, ha tudod, hogy mi a célod. Ne foglalkozz szükségtelen dolgokkal, haladj a céljaid felé és megfogod látni, hogy egy nagyon izgalmas utazás vette kezdetét.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása