5 lépéses meditáció a stresszmentes életért!

2019. május 04. 12:43 - Life Advisor

meditation_energi_chackra.pngHa megvizsgáljuk a mindennapjainkat, gyakran találjuk magunkat stresszes helyzetekben. Akár az irodában van probléma, akár konfliktus van családi/baráti körben, ezek a helyzetek gyakran lehúzzák az energiáinkat. Az elején észre sem vesszük, hogy elvesztjük az energiánkat és egyre rosszabb lesz a hangulatunk. Leghamarabb valójában alvás során derül ki, hogy milyen negatív hatások vannak az életünkben. A tudatalattinkban és az elménkbe behatoló negatív gondolatok zavarhatják az alvásunkat. Folyamatosan gondolkodunk a negatív dolgokról az életünkben, amelyek egy idő után a gondolatink részévé válnak. Ez viszont károsítja a pszichét, ami befolyásolja azokat a dolgokat, amelyekről álmodunk.

Mi is történik valójában ilyenkor? Nos, hasonló, mint a biológiai hadviselés klasszikus történelmi taktikáiban már megismert kút, melynek a vízének megmérgezése az egyik legjobb módja volt az ellenség legyőzésének. Ugyanez történik az alvás alatt az elménkkel.

Ha a gondolataink a kutak, a problémáink lesznek a méreg anyagok, amelyek megfertőzik a kút vizét. Ebből a kútból való ivás (vagyis ezen gondolataink használata) minden bizonnyal betegséget fog okozni az életünkben, ugyanúgy, mint ahogy a mérgekkel teli psziché a rémálmok katalizátorává válhat. Tehát vagy betegek leszünk, vagy álmatlan éjszakáink lesznek, amik fáradtságot és stresszt okoz az életünkbe.

A meditáció ebben az esetben orvosolhatja a problémát. Segítségével képes leszel elérni, hogy az agyad a korlátlan lehetőségekhez nyúljon, így eltávolíthatod a negatív gondolatokat.

Íme egy 5 lépéses meditációs technika, amely segít elérni a stresszmentes életet.

1. Lélegezz be és ki

A légzés az emberi élet alapvető része. Ahogy be és kilélegzünk, oxigén áramlik a testünkben. A megfelelő légzés az első lépés a meditáció során. Amikor lélegzünk, energiát szabadítunk fel és energiát fogyasztunk. A ki és belégzés lehetővé teszi, hogy fogékonyabbak legyünk az energia áramlására.

2.  Fejleszd az érzékeid

Az érzékeink fejlesztése a fizikai felkészülés során szintén fontos lépés a sikeres meditáció érdekében. Ahogy megpróbálsz koncentrálni és irányítani a fókuszod, próbáld meg az érzékelésed is javítani.

Próbáld meg érezni, ahogy a tested megkönnyebbül, felmelegszik, ha valahol nyomást érzel vagy bizsergést. Figyelj ezekre! Fókuszálj a háttérzenére is és próbáld meg kiszűrni, hogy vannak-e szükségtelen zajok a környezetedben.

3. Gondold át a napod és engedd el a gondolataid

Miután felkészültél a meditációra, következzen a tényleges meditáció. A napi események áttekintésével eljuthatsz a nagyobb összképig. Ha nyugodt állapotban kerülsz bele ebbe a helyzetbe, akkor egyszerűen áramlani fognak a gondolataid, amely azt jelenti, hogy nem kizárólag pozitív vagy negatív gondolatokra koncentrálsz.

Egy ilyen áramlás szükséges ahhoz, hogy eltávolítsuk a negatív gondolatokat, mert képes leszel azonosítani, hogy mely részek okozzák a problémát. 

4. Azonosítsd, hogy melyik csakrád jelezd problémát

A stressz leküzdéséhez szükséges, hogy kiderítsük melyik csakránk működik alul. A csakrák testünk pszichikai energia központjai. Természetesen nem csak ez az egy módszer létezi, de egy csakra meditáció az egyik legfontosabb gyakorlat, amit tehetünk.

Íme egy csakra meditációs videó, amely szintén segíthet: 

5. Folytasd egy csakra gyakorlattal és töltődj fel energiával

A meditáció végére el kell jutnod arra a szintre, hogy azonosítsd, hol van probléma. Alkalmazhatsz gyógyító kristályokat, amely folyamatosan oldani tudja a blokkokat. 

Például, ha a kapcsolataiddal vannak problémák, akkor a szív csakráddal kell foglalkoznod és a szívedre kell összpontosítanod. Ott van szükség az energiák feltöltésére és a blokkok oldására.

Bár egy éjszaka alatt nem válthatod meg a világot, ha rendszeresen időt szánsz a feltöltődésre és a meditációra, akkor rengeteg pozitív hatást fogsz megtapasztalni az életedben.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása