5 jelentős terület, amit fejlesztened kell, ha sikeres önfejlesztésre törekszel!

2019. április 29. 16:23 - Life Advisor

self_improvement_success.pngSokan és sokfélét olvashatunk manapság az önfejlesztésről. Személy szerint örülök, hogy egyre nagyobb érdeklődést vált ki a legtöbb emberben, ami pedig különösen nagyszerű, hogy egyre több fiatal kezdi a 18-20 éves kor környékén alkalmazni a különböző önfejlesztési technikákat. A világban rengeteg újdonsággal kerülünk szembe nap, mint nap. Lehetőségünk van életünk minden területén sikereket létrehozni, amely hozzájárul a saját életünk és személyiségünk fejlesztéséhez is. Az önfejlesztés azonban összességében nem egy egyszerű és rövid folyamat, ezért sokan elvesznek útközben. Aztán évekkel később rácsodálkoznak, hogy mi is történt vagy miért nem úgy alakultak a dolgok, ahogy kellett volna. Megmutatok 5 olyan területet, amelyre kiemelten érdemes fókuszálni, ha már önfejlesztésről beszélünk.

1. A Jedi elme

A legismertebb (és sokak által bullshitnek titulált) témakör, hogy a gondolataink bizony hatással vannak az életünkre, érzéseinkre és a cselekedeteinkre is. Amikor a készségeinkre,képességeinkre, nagyszerű személyiségünkre fókuszálunk és mindarra hogy mi mindent érhetünk el az életünkben, akkor a legjobb helyen vagyunk ahhoz, hogy mindezeket meg is teremtsük az életünkbe. Tréningezd az elméd.

Ha negatív gondolatokat érzékelsz, próbáld meg őket minél előbb elengedni. Vizsgáld meg, hogy mit érzel a jelen pillanatban, fogadd el, de hozd vissza az elméd a pozitív folyamba, amilyen gyorsan csak lehet. Hallgass zenét, nézz motivációs videót, hallgass podcastokat, hogy megváltozzon az elméd állapota. Ha képes vagy uralni az elméd, képes lesz az egész életedet irányítani.

2. Az egészséged legyen az egyetlen munkád

A fizikai egészségnek közvetlen hatása van a sikereidre. Energiára és összeszedettségre van szükséged ahhoz, hogy elér a kitűzött céljaid. Nem véletlen mondjuk, hogy ha egészség van, akkor minden megvan. Az igazi önszeretet magában foglalja, hogy törődünk a testünkkel és mindentől megóvjuk magunkat, ami nem jó számunkra. Ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy mit eszünk és hogy mennyi testmozgást végzünk.

Te is nagyon jól tudod, hogy mekkora jelentősége van a rendszeres testmozgásnak. Tele van statisztikákkal az internet. Tudatosítsd magadban mindezt.

Nagyon sok lehetőség van arra, hogy kiépíts egy egészségesebb életmódot, testmozgással együtt. Amikor én ezt elkezdtem, a legjobb kifogás amit találtam, hogy "De úgyse lesz rá időm." Na már most, ugye tudjuk azt is, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, ráadásul ha beleásod csak egy kicsit magad ebbe az egészbe rájössz, hogy csupán egy apró időt rászánva mennyi mindent változtathatsz meg gyökeresen.

3. Figyelj kikkel töltöd az időd

A hozzád közel álló 5 ember átlaga vagy. Ismerős igaz? Itt azonban többről van szó. Meg kell találnod és le kell zárnod az életedben lévő "mérgező" kapcsolatokat. Nagyon nehéz sikeresnek lenni akár a munkában, akár a magánéletben, ha negatív emberekkel és környezettel vagy körülvéve. Ez ugyanúgy igaz az emberi kapcsolataidra, a közösségi médiára, a munkahelyedre és minden olyan helyre ahol megfordulsz.

Olyan emberekkel vedd körül magad, akik inspirálnak és motiválnak téged, támogatnak a céljaid elérésében. Megfogod látni, mennyivel jobban érzed majd magad.

4. Keress pénzt azzal, ami mosolyt csal az arcodra

Bizonyára itt merül fel benned leginkább, hogy "Jajj de könnyen beszélsz" vagy hogy "Ja persze, ha lehetne csinálnám." Van egy jó hírem : LEHET!

Mindannyian végtelen lehetőségekkel rendelkezünk és ma már egy laptoppal vagy okostelefonnal karöltve bárhonnan dolgozhatunk. Lehet bevételed abból, hogy tanítasz valamit, ami közel áll a szívedhez és jó vagy benne. Mindez igaz akár egy online üzlet vagy fizikai szolgáltatás,üzlet tekintetében is.

A munkánk életünk jelentős részét kiteszi, így nem árt ténylegesen olyan munkát végezni, amit szenvedéllyel és lelkesedéssel csinálunk. Használd ki a lehetőségeket, applikációkat, technológiát, tudást, trainingeket és bármit, amivel szabadságot adhatsz önmagadnak. Ne elégedj meg az "elég jóval" és ne feledd, ha utálod a hétfőt, akkor nem is a hétfővel van baj. A munkád szar.

5. Harmonikus párkapcsolat

Egy harmonikus párkapcsolat az életünkben mindig kifizetődő és ez alól a sikereink elérése sem kivétel. Ha olyan társad és partnered van, akivel oda-vissza támogatni tudjátok egymást a nehéz helyzetekben, a sikereitek felé vezető úton, akkor az igaz szerelem.

Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, fontos, hogy őszintén tudjatok kommunikálni. Osszátok meg egymással a terveitek, vágyaitok, ötleteiteket, elképzeléseiteket.

Mindent amit csak szeretnél elfogsz tudni érni, ha hajlandó vagy dolgozni érte. Az életed bármely területén sikert és szabadságot tudsz teremteni magadnak. Higgy magadban és tegyél lépéseket. Ha ezeket a lépéseket követed varázslat fog történni az életedben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása