5 egyszerű tipp, hogy jobban szeresd önmagad!

2019. április 28. 17:39 - Life Advisor

self_love.pngFelnőttként mindig azt mondják, hogy szeresd a családod, barátaid, hiszen ez nagyon fontos az élet rövidsége miatt. Évekig tartottam magam ehhez, de mindig marad valami üresség az életemben. Mindenki másra összpontosítottam önmagamon kívül. Magadra ismertél? Akkor ez a poszt neked szól. Íme 5 egyszerű tipp, hogyan szeretheted jobban önmagad.

Gyerekkorodban bizonyára téged sem állított meg senki és tette fel neked a kérdést : "Mennyire szereted magad?" Ez egy nagyon ritka kérdés, mert elmarad a befelé összpontosítás, a megszokott külsőségek helyett. Azonban te is megfogod tapasztalni, hogy amint elkezded önmagadat szeretni, az életed is megváltozik.

1. Figyelj a gondolataidra

Nap mint nap rengeteg gondolat szűrődik keresztül az elménken. Ezeket a gondolatok mindegyikét nehéz szabályozni. A negatív gondolatok azonnal változást indítanak be az életünkben, valahogy ezekre sokkal jobban összpontosítunk. Ha kétségbe vonjuk saját magunkat, megnövekszik a félelem az életünkben és ha te is azon kapod magad, hogy többet gondolsz a problémákra, mint a megoldásra, akkor változtatnod kell.

Emlékezz arra, hogy mennyire csodálatos ember vagy és magad előtt fogod látni azt az ember, aki lenni szeretnél. 

Kérdezd meg magadtól, hogy hogyan cselekednél, ha már nem hagynád, hogy a gondolataid szabotáljanak? Ezt vizualizáld egy pillanatra és megfog jelenni az az ember, aki lenni szeretnél.

2. Mondd el az álmaid és a céljaid azoknak, akiknek ugyanaz a küldetése, mint neked

Sokan azonnal megosztjuk az álmainkat és céljainkat családtagjainkkal. Ez akár jó dolognak is tűnhet, hiszen a családunk életünk jelentős eseményeinél már jelen volt, így ismernek minket. 

Ebből következik, hogy úgy gondoljuk, ők lesznek mindig a legnagyobb támogatóink, ugye? Ez nem teljesen van így, mivel eljön majd az a nap, amikor a támogatás korlátozott lesz. Ez az a nap, amikor más utat választasz, mint amit a családod tenne, amit a családod neked szánt.

Előfordulhat, hogy kétségbe vonják a képességeidet és megpróbálnak lebeszélni téged az álmaidról, mondván, hogy ez soha sem működhet. Legyél óvatos, ha bármilyen korlátozó véleményt hallasz.

A terveidről azoknak beszélj, akiknek ugyanaz a küldetése, mint neked. Ez segíteni fog abban, hogy további motivációt és támogatást kapj a vágyaid megvalósításához.

3. Hallgass a belső hangodra

Hoztál már olyan döntést, amely teljesen ellentétes volt a belső hangod általi tanáccsal? Tudom, hogy igen és azt is, hogy bizonyára nem volt annyira jó móka. 

Intuíciónk mindig beszél velünk, akár üzleti döntést hozunk, akár új barátságot köztünk, vagy úgy döntünk, hogy kilépünk egy bizonyos helyzetből. Intuíciónk megpróbál minket a helyes irányba vezetni.

Ha nem vagy magabiztos, úgy érzed a döntésed nem helyes, ha a gyomrodban csomók vannak, ez a te intuíciód, aki megpróbál kommunikálni veled. Az intuíciónk egyik legjobb tulajdonsága, hogy mindannyiunknak van belső hangja és bármikor hozzáférhetünk.

4. Állíts fel egészséges határokat

Mindennapjaink során fontos, hogy meghúzzuk a határokat. Ha olyan helyzetben találod magad, amely számodra kényelmetlen, akkor jobb kilépni belőle.

Engedd el az életedből a kényelmetlen helyzeteket. A mérgező kapcsolatokat, amelyek nem hoznak értéket az életedbe. Ez nekem is nehezen ment. Régebben ugyanis úgy gondoltam, hogy  ha valakivel kapcsolatba kerültem az életben, akkor kötelességem volt, hogy az életem részévé hagyjam őket. Azonban ezen kapcsolatok legtöbbje, teljesen leszívta az energiáimat. 

Ennek ellenére megtartottam ezeket az egészségtelen kapcsolatokat, mert úgy éreztem, hogy kellett. Bármikor, amikor úgy érzed, hogy "meg kell tenned" valamit, ahelyett, hogy valamit őszintén szeretettel csinálnál, akkor nagyon boldogtalan leszel. Az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy boldogtalan legyél. Megérdemled az összes boldogságot, amelyet a világ kínál.

 5. Értékeld önmagad és tervezz

Minden éjszaka lefekvés előtt gondold át a napod és értékeld a nap során meghozott döntéseid. Készítsd jegyzeteket és nézd meg, hogy mi az, amin esetleg változtatnod kellene. Szánj időt arra is, hogy megnézzük, hogy akarunk tartani 6 hónap múlva. Milyennek látod magad? Hogyan viselkedsz magaddal és másokkal? Ki akarsz lenni? Hol akarsz élni? Mit szeretnél csinálni?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása