2 egyszerű lépés a félelmeid legyőzésére

2019. április 20. 17:28 - Life Advisor

without_fears.pngHa rabja vagy a sikereidnek, akkor bizonyára a félelmekkel is ugyanez a helyzet. Miért? Mert a siker és a félelem közel állnak egymáshoz.Ha valamit sikerült elérned, az azért történt, mert sikerült legyőznöd a sikerrel kapcsolatos félelmeid. Minden siker, amelyet elérsz az életedben, egy olyan félelem eltörléséből származik, amely eddig visszatartott téged egy boldog jövőtől. Hihetetlen szembesülni azzal a ténnyel, hogy mennyi időt töltünk a félelemmel. Igazából viszont sokkal nehezebb a félelem energiáját táplálni, mint a sikerét. Gondolkodj el azon, hogy hogyan is reagálsz egy-egy helyzetben, amikor farkasszemet nézel a félelemmel.

Tényleg vállalnom kell ezt a kockázatot? Mi van,ha nemet mondok? Mi van,ha nevetségessé vállok? Mi van, ha nem sikerül? 

Ha belegondolsz, rettentő fárasztó dolog állandóan ezekre a hangokra hallgatni és engedelmeskedni ezeknek a gondolatoknak. Létrehoznak a fejedben egy óriási csatát. A jó hír az, hogy a csatát megnyerheted, a rossz, hogy mindig lesz egy újabb csata, amit meg kell vívnod. 

A félelem normális és alapvető dolog a siker érdekében

Ha nincs benned félelem, nem fogsz cselekedni, nem lesz benned szenvedély és vágy, nem lesz meg a hajtóerő. Ha sikeres akarsz lenni le kell küzdened a félelmeidet.

De mégis hogyan? - merül fel benned a kérdés.

Személy szerint többféle módszert is kipróbáltam : meditáció, tanácsadás, coaching, hipnózis, kineziológia és még sok más.

Igen, ezek valóban segítettek, de a tényleges megoldás, hogy bizony szembe kell nézned a félelmeiddel és végleg el kell őket taposnod. 

Bemutatom az én személyes két lépésem a félelmek legyőzősére.

1.Legyél tudatában a félelmeidnek

A félelem egyik tulajdonsága, hogy fantasztikusan képes álcázni magát az életünkben. A legtöbbször csak akkor veszed észre, ha "felkapcsolod a fényszórót." Van, hogy más emberek cselekedetei vagy szavai indítják el benned, hogy egy-egy cselekedet milyen következményekkel jár az életedben.

A félelmek annyi energiát felemésztenek, hogy igazán belegondolhatnál, hogy mi történne akkor, ha ezeket mind az előnyeidre és a sikereid érdekében tudnád felhasználni. Minden alkalommal, amikor a félelmet aktiválod a gondolataiddal, energiát adsz neki, amivel pedig nagyobb hatalmat kap az életedben.

Most képzeld el, hogy lépéseket teszel a célod érdekében, de valami visszatart. Látod magad előtt a falat, tudod hogy a túloldalán ott a siker. Újra és újra nekifutsz, de nem sikerül.

Most pedig képzeld el, hogy a legközelebbi nekifutás során elrugaszkodsz és átjutsz a falon a siker oldalára. A félelem energiája felszabadult és készen állsz arra, hogy felhasználhasd az előnyeit.

Az energia tehát felszabadul, további cselekvésre és szabadságra ösztönöz téged.

2. Vizualizáld, hogy miért félsz attól, amitől félsz

Miután tisztán látod, hogy mitől félsz, kérdezd meg magadtól, hogy miért félsz tőle? Miért félsz megtenni a következő lépést? 

Ezekután gyűjtsd össze azokat a következményeket, amelyek megtörhetik ezt a félelmed. Mi fog történni, ha megszakítod a félelmed és eléred a kívánt eredményt?

Ezek a kérdések létfontosságúak, hiszen megmutatják neked, hogy a félelmek valójában csak biztonságban próbálnak tartani téged. Nem a sikerhez vezetik az embereket, hanem a túléléshez. 

Ha rájössz, hogy mi fog történni,ha eléred a sikert, akkor általában egy negatív forgatókönyvvel találod szemben magad. Nos, ezt kell felülírnod egy pozitívra.

Például : 

Az egyik legnagyobb félelmem, hogy ha sikerrel járok, akkor az emberek nem fognak szeretni és nem lesz elég időm, amit a szeretteimmel és a családomaml tölthetek. Ez az én forgatókönyvem. Ha ezt észleltem, akkor megváltoztathatom.

Ha sikerrel járok több embernek fogok tudni segíteni, biztos vagyok benne, hogy lesz elég szabadidőm, amit a családommal tölthetek, mert képes leszek feladatokat delegálni a munkatársaimnak, amelyekkel időt szabadítok fel.

Ennyire egyszerű. Ha a tudatalatti elme megnyugszik az új, pozitív eredménytől, akkor könnyebb lesz lépéseket tenned. Végezetül pedig emlékezz arra, hogy egyedül te vagy felelős az életedért senki más, még a félelmeid sem tudnak irányítani.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása