Hogyan dolgozz munka nélkül? 3 tipp sikeres vállalkozóktól!

2019. március 15. 13:32 - Life Advisor

hard_work_without_work.jpgÜzleti birodalmat akarunk építeni, hatalmas vagyont szerezni és világszerte ismertté válni. Mégis utálunk tenni érte, nem szeretünk dolgozni és nem vagyunk képesek megmutatni, hogy minden egyes napnak örülünk. Rettenetesen dolgozunk, de szeretjünk a munkánk eredményét. Mi lenne, ha létezne egy olyan módszer, amivel dolgoznál ugyan, de nem éreznéd azt, hogy széthajtod magad? Íme 3 tipp sikeres vállalkozóktól.

 

1. Mark Zuckerberg : Kezd az egyszerű feladatokkal.

Az átlag ember számára a munka valami óriási dolgot jelent, mint a maraton lefutása vagy az Everestre való feljutás. A legtöbb vállalkozó sokszor hetekig tölt időt egy-egy feladattal és amikor elérkeznek oda, hogy végre kellene hajtani már csak 30% energiájuk maradt. A többi 70% már rég elveszett a felkészülésnél és a késlekedésnél.

De ennek nem így kellene lennie. A munka igenis szórakoztató. Mark Zuckerberg soha nem tölt 24 órát azzal, hogy felkészüljön a munkájára. A Facebook fiatal alapítója egy intelligens módszert dolgozott ki arra, hogy dolgozzon, de ne érezze úgy, hogy dolgozik.

A legegyszerűbb feladatokkal kezd, a nehezekhez pedig az előzőekből merít motivációt. Úgy gondolja, hogy ha a könnyebb dolgokat végezzük el először, akkor ténylegesen többet érhetünk el.

2 Sean Lourdes : Légy nagylelkű!

Úgy tűnik, hogy a legtöbb ember számára a legfontosabb cél, hogy minél több pénze legyen, ami valójában nem szabadna,hogy így legyen. Ennek az az oka, hogy ha túlságosan megszállotja vagy a gazdagságnak, több nyereséged lesz ugyan, de eladsz mindened amid van, így előbb-utóbb beleunsz a vállalkozásba. 

Ennél sokkal jobb módszer, hogy legyél nagylelkű. Küzdj azért,hogy több pénzt keress, de ne ez legyen a végső cél. A cél, hogy kiszolgáld az ügyfeleid. Kezdj el többet adni, függetlenül attól, hogy az ügyfeleidnek adsz többet, vagy adományozol a vagyonodból és figyeld meg milyen hatást gyakorol mindez az életedre.

3 Robin Sharma : Tekints magadra úgy, mint a saját életed irányítójára

Ez a tanács nemcsak karrier szempontjából megfontolandó. Mindig csodálkozom, amikor egy szállodai recepciós nem képes felemelni a fejét és egy mosolyt az arcára csalni. Meg is kérdezem magamtól, hogy akkor mit is keres a vendéglátó iparban, ha nyilvánvalóan gyűlöli az embereket.

Sajnos a legtöbb ember olyan munkahelyen dolgozik, amit utál.Más szóval a munkát munkának látják és nem érzik, hogy a saját kezükben lenne az irányítás. A munka csak addig munka, amíg munkaként tekintesz rá.

Fontos, hogy megtaláld az a munkát, amelyet szeretsz, jól csinálsz, másoknap hasznos, jól megfizetnek és kellő szabadidővel jár. Ha pozitívan tekintesz a munkádra, akkor változás lesz az életedben is. Maradj pozitív!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása