Ne várj semmilyen engedélyre, ha az álmaid követéséről van szó!

2019. március 07. 19:26 - Life Advisor

do_not_wait_for_permission.jpgMi történne akkor,ha egy futóversenyen nem lenne semmi jelzés, ami elindítaná a versenyt? Képzeld el, hogy egy sorban állsz a többi versenyzővel és mindenki csak arra vár, hogy elkezdhessen futni. Belülről már érzed, de nem tehetsz semmit, hiszen nem adták meg a start jelet. Sokan a mai világunkban is így élnek és nem mernek elindulni az álmaik felé.


Gyerekkorunkban még meghatározott rutinokat követünk. Minden tanév szeptember 1-vel kezdődik és június közepéig tart, a tanórák 45 percesek, becsengetnek, kicsengetnek, délben ebédelünk. Az emberi elmét pedig úgy tervezték, hogy megtanulja ezeket a mintákat. Felnőttként valósággal sokkot kapunk, amikor rájövünk, hogy ezek a minták ma már nem működnek, nincs többé be és ki csengetés, nincs startpisztoly a futóversenyen.

Nem is kell a pisztoly dörrenésére várni. Nem kell várnod engedélyre, nem kell várnod a tökéletes pillanatra ahhoz, hogy elkezdj végre élni és az álmaidat megvalósítani. Ha vársz, akkor örökké várni fogsz.

Ne várj a sorodra!

Az egyik oka annak, hogy a sikeres emberek haladnak, hogy nem várnak a sorukra. Ez nem egy bunkó módja annak, hogy sikeresek legyenek, hanem egy olyan pozitív magatartás, amellyel nem korlátozod önmagad.

Lépj ki a komfortzónádból!

Ahogy arról már itt a blogomon is sokszor olvashattál, a legjobb dolgok bizony a komfortzónádon kívül történnek. Ahhoz, hogy beindíts valami változást az életedben bizony olyan dolgokat kell véghez vinned, amiket eddig még nem csináltál.

Vedd körül magad hasonló mentalitású emberekkel!

A másik fontos dolog, amivel előremozdíthatod az életed, ha olyan emberekkel veszed körül magad, akiknek hasonló a küldetése és a mentalitása, mint neked. Igenis fontos, hogy milyen emberekkel veszed körül magad.

A legjobb időpont most van!

A legjobb időpont az álmaid megvalósításához pontosan most a jelenben van. Ne várj tovább, tegyél lépéseket és változtass, ha szükségesnek érzed.

Ne félj!

Talán félsz a kudarctól vagy magától a változástól, de erre semmi szükséged. A félelem egy olyan ima, amivel olyan dolgokat vonzol saját magadhoz, amelyre semmi szükséged. Ha hibázol, akkor sincs semmi baj, hiszen ez természetes dolog. Ilyenkor amire figyelned kell, hogy a hibákból tanulj, fejlődj majd pedig láss neki újra.

Ezek után már neked is látnod kell, hogy valójában semmi nincs az utadban és elkezdhetsz végre az álmaidnak élni. Kezdj neki még ma, még akkor is, ha az elején csak kis lépésekben haladsz. Ne várj engedélyre ahhoz, hogy végre megéld az életed. Nincs szükséged rá. Amire szükség van, az egy konkrét és határozott döntés.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása