Így néz ki a Dalai Láma reggeli rutinja

2019. február 22. 07:30 - Life Advisor

dalai_lama_daily_routine.jpgA Dalai Láma leginkább a béke, öröm, tudatosság és nyugalommal kapcsolatos szellemi tanításairól vált ismertté. Bár ezek a tanítások inkább a lelkiségből indulnak, azok számára is előnyösek lehetnek, akik nem preferálják a pozitív gondolkodást. A vezetők, guruk tanulmányozása során egyértelművé vált, hogy ezek az emberek jelentős figyelmet szentelnek a napi rutinok számára kiemelten a reggeli rutinok fontosságára. De vajon, hogyan inspirálhat még téged a Dalai Láma?

Létezik egyfajta elképzelés miszerint a nap kezdetének mikéntje az egész nap hangulatát és megélését befolyásolja. Itt a blogon is már több posztot olvashattál a reggelek fontosságáról és számtalan tippet osztottam már meg én is saját tapasztalataim alapján, amelyeket továbbra is nyugodt szívvel ajánlok mindenkinek.

A reggeli rutinok eddig is rengeteg sikeres ember életében bizonyítottak már köztük Jeff Bezos, Arianna Huffington, Bill Gates és még sorolhatnánk. Mi a közös bennük? Minden reggelüket meghatározott terv szerint, megtapasztalt és hatásos rituálékkal kezdik.

A leggyakoribb reggeli szokások közé tartozik például a testmozgás, az egészséges és tápláló reggeli elfogyasztása, meditáció és az adott napi tervek és célok kitűzése. Mindezen tudatos tevékenységek összessége készíti fel őket minden egyes nap a sikerekre és az eredményekre.

Van egyfajta párhuzam a reggeli rutinok és az öngondoskodás között, ugyanis ha időt szánunk magunkra, azzal az egész napunkat pozitívvá alakíthatjuk és minél több pozitív és sikeres napot élünk meg, annál nagyobb pozitív változás érkezik el az életünkbe.

 "Milyen szerencsés vagyok, hogy ma felébredhettem. Életben vagyok és értékes emberi életem van, melyet nem fogok elvesztegetni. Minden erőmmel arra fogok törekedni, hogy fejlesszem önmagam, kiterjesszem mások felé szívem jóságát, és minden lény javára elérjem a megvilágosodást.
Mások felé kedves gondolatokat fogok táplálni.
Nem leszek mérges, és nem gondolok rosszat másokról. Amennyire csak tőlem telik, mások javáért fogok tevékenykedni."

A Dalai Láma napi rituáléja : 

Nézzük meg elsőként a közös pontokat a Dalai Láma és a sikeres emberek tekintetében. Mindkét esetben megfigyelhető a meditáció vagy az imádság. A Dalai Láma ébredés után egyből meditációba és imádkozásba kezd, amelyet a nap folyamán még kétszer megismétel mielőtt nyugovóra térne.

Ezt követi egy nagy séta az indiai rezidenciáján vagy egyéb más helyeken. Eső vagy rossz idő esetén pedig futópadon sétál, de a reggeli mozgást nem hagyja ki. Bár elsőre furcsának tűnhet a Dalai Láma és egy futógép kapcsolata, de ami igaz, az igaz. Ha pedig ő képes erre időt szánni és ha ő is alkalmazza mindezt, akkor az biztos nem véletlen. 

A mozgást követi a reggeli étkezés mielőtt egy újabb meditációba kezdene, illetve mielőtt tanulásba és/vagy a világban történő dolgok megismerésébe kezdene.

Ebéd után következnek a személyes találkozások legyen szó a fontos találkozók megbeszéléséről vagy pedig spirituális beszélgetések lebonyolításáról. Bármelyik esetről is beszélünk a Dalai Láma 100%-kosan jelen van ezeken a találkozókon szívvel, lélekkel, koncentrációval.

Mielőtt a nap a végéhez érne- ez számára este 7 óra - következik egy újabb meditáció, így biztosítja önmagának, hogy pihentető alvásban lesz része másnap reggelig, ami reggel 3 órát jelent.

Mit tanulhatsz te ebből a rutinból?

3 kulcsfontosságú tanítást tudsz bizonyára te is leszűrni a fentiekből, amely az öngondoskodásra irányul leginkább.

  1. Képes jól szervezetten irányítani az életét és a találkozóit másokkal.

  2. Tudja, hogy mit kell befejeznie ahhoz, hogy tartani tudja a napi rutinját és figyelmet tudjon szánni az öngondoskodásra.

  3. Elkötelezett aziránt, hogy fenntartsa ezt a fajta pozitív életmódját, képes megélni az életét.

Ahhoz, hogy megtapasztald az öngondoskodást, meg kell tanulnod nemet mondani azokra a helyzetekre és emberekre, amelyek során kényelmetlenséget tapasztalsz illetve úgy érzed, hogy számodra ez nem generál pozitív élményeket, érzéseket.

Sokszor fordul elő olyan helyzet az életünkben, amikor másoknak nemet kell mondanunk és ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha rendelkezünk kellő önbizalommal és ténylegesen mi magunk irányítjuk az életünket és a saját kezünkben hordozzuk a sorsunkat. 

Amikor képes vagy nemet mondani és ettől továbbra is összeszedettnek és boldognak érezni magad mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül, akkor bizony az öngondoskodás magas szintjére léptél.

Persze tudom, hogy a mai világunkban az emberek jelentős része mókuskerékben érzi magát, mintha robotként kellene minden napjaikat megélni és sokszor csak utólag jut eszünkbe és realizáljuk, hogy ismét eltelt egy újabb nap, hét, hónap vagy netán év. Ez a fajta életmód azonban hosszútávon pusztító következményekkel járhat. A legfontosabb az, hogy a dolgokat tudatosan végezzük.

Ha képesek vagyunk az öngondoskodásra, az a test-lélek-szellem számára is pozitív változásokat hozhat. Mindehhez pedig a reggeli rutin kialakítása nagy mértékben hozzájárulhat. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása