3 módszer a siker eléréséhez, ha a célod új vagy ismeretlen

2019. február 19. 07:30 - Life Advisor

success_key_today.jpgFélelmetesnek tűnhet a nagy célok követése. Méghozzá annyira, hogy az emberek hajlamosak úgy tenni mintha nem is igazán akarnák azt, amire vágynak vagy épp nem is merik kimondani, hogy igenis akarják a vágyott célt. Én is jó párszor belefutottam ebbe. Sokszor megijedtem attól, hogy megvalósítsam a nagy céljaim, mert megvoltam róla győződve, hogy ezeket én "kis emberként" úgyse fogom tudni megvalósítani. Hogyan tudtam mindezt megváltoztatni? Ezt a 3 módszer használtam.

 

 

1. Legyen világos a célod!

Ne tűzz ki többé "Sok pénzt szeretnék." célokat. Világosan és nagyon pontosnak kell lenned abban, hogy mit akarsz.

Könnyű általánosnak maradni, hiszen így akkor is sikeresnek mondod majd magad, ha csak 1%-al változott meg az anyagi helyzeted.

Például a "Több pénzt akarok." cél egy egyszeri nyereménnyel is megvalósítható. De ennyi tényleg elég lenne? 

Valószínűleg nem, ezért fontos tehát, hogy világosan és precízen fogalmazz. Mennyi pénzt akarsz? Mire fogod használni? Pontosítsd a céljaid minél hamarabb.

Ugyanígy működik párkapcsolat esetében is. Nem "Csak egy társat szeretnék" célt tűzz ki, hanem legyél pontos.

Azt akarom, hogy legyen valaki, akivel mindennap beszélgethetek, anélkül, hogy vitatkoznánk. Szeretném, ha szerethetnék valakit, és aki éreztetné és ki merné mutatni, hogy viszont szeret. Szeretném, hogy elmenjünk színházba és hétvégi kirándulásokra. Szeretném, ha ő is szeretné az önfejlesztést és együtt járnánk előadásokra.

Ahhoz, hogy megkapd, amit akarsz, fontos, hogy tisztán lásd a céljaid.

2. Naponta írd le a célod/céljaid

Ha nagyon a kitűzött céljaid, akkor az, ha mindössze csak egyszer írod le, valószínűleg nem lesz elég. Az elmédnek minden nap tudtára kell adni, hogy mit akarsz.

Ezt a legegyszerűbben úgy érheted el, ha naponta leírod a céljaid, hiszen így bekerülnek az elmédbe és a hangulatodba is. Lásd magad, ahogy megkapod az áhított célt.

Nézd meg magadnak, amit szeretnél. Sok évvel ezelőtt én sem gondoltam volna, hogy egy blogot fogok írni, hogy embereknek fogok segíteni, hogy rengetegen fognak olvasni és motivációt szerezni a mindennapjaikhoz. Nem tudtam elképzelni milyen a blogger élet és látod, most éppen a blogomat olvasod. :) 

A céljaidat tehát le kell hozni a fellegekből, hiszen ha nem így teszel, akkor elérhetetlenek fog tűnni, újra az elérhetetlen cél lesz a fejedben és végül azt fogod kapni, amit ez az elérhetetlen érzés kivált belőled.

A célok mindennapi leírása hozzásegít téged ahhoz, hogy mindennap megkapd azt a dózist, amely segít hinni, hogy meg is valósulnak.

3. Dönts!

Ez kulcsfontosságú és tényleg elengedhetetlen módszer. El kell döntened, hogy biztosan megkapod, amit akarsz. El kell döntened, hogy igenis végig fogsz menni a céljaid felé vezető úton.

A legtöbb ember akar dolgokat, de maximum csak egyszer és nem folyamatosan. Elviselik a kevésbé létező életet, sőt meggyőzik magukat arról, hogy eldönteni, hogy igenis akarjuk a vágyott célt, önzőség és mohóság. 

És vannak azok az emberek, akik eldöntötték, hogy sikeresek lesznek, mindennap tesznek a céljaikért és akkor is felállnak, ha esetleg kudarcokat tapasztalnak az út során. Előfordulhat, hogy elgyengülnek, de az elméjük döntésre lett beállítva, soha nem adják fel és bíznak abban, hogy megkapják, amit akarnak.

A siker nem a szerencsén múlik, hanem az elhatározáson. Neked is szükséged van rá, hogy megkapd mindazt, amire vágysz.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása