4 ok, amiért a meztelenül alvás egészségessé tesz!

2019. február 04. 07:30 - Life Advisor

naked_sleep.jpgMi lenne, ha azt mondanám, hogy képes leszel több pénz keresni, jobban fogsz tudni aludni, beindulhat nálad a fogyás és csökkentheted a stresszt? A meztelenül alvás mindezt segítheti elérni. Persze számtalan egyéb stratégia van, ami szintén segíthet az említett területek fejlesztésén, de a legegyszerűbb, hogy ledobj minden ruhát mielőtt aludni mész. Mivel az emberek mindössze 8% alszik meztelenül, bizonyára előtted is még titok, hogy micsoda csodás előnyei lehetnek a meztelenül alvásnak. Furcsa dolognak tűnhet, de először olvasd el ezeket a tippeket, mielőtt felhúzod a pizsamád. 

1. Jobban fogsz tudni aludni

Mindig is tudtuk, hogy a minőségi alvás bizony nagyon jót tesz az elménk és az egész testünk számára. Alvás közben az agyunk eltávolítja a neuronokból származó mérgező fehérjéket, amelyek éber állapotban a neurális aktivitás melléktermékei. Az agyad csak akkor képes erre, ha elegendő mennyiségű alvást biztosítasz a számára. Ha nem, akkor ezek az anyagok továbbra is ott maradnak, amelyek később a gondolkodási képességedet is ronthatják. Mindez pedig lassítja a gondolkodást, a kreativitást, a probléma megoldó képességed.

A meztelen alvás következtében viszont a test hőmérsékleted csökkenésének köszönhetően képes leszel mélyebben és pihentetőbben aludni és nem is fogsz annyiszor feleslegesen felébredni. 

2. Csökkenti a stresszt

Mindenki számára ismerős, hogy a folyamatos stressz nagyon rossz számunkra. Gyengíti az immunrendszerünket és növeli a szívbetegségek, a depresszió és az elhízás kockázatát. A stressz hatására a kortizol szintünk az egekbe szökik. A megfelelő pihenés azonban segít helyreállítani a normál kortizol szintet, függetlenül attól, hogy mi történik körülötted. Ahogy viszont az előző pontban említettem, a meztelen alvás segíthet, hogy mélyebb és pihentetőbb éjszakát tölts el.

3. A meztelenül alvás egészségesebbé tesz

A meztelenül alvás számtalan egészségügyi előnnyel jár, köztük a fogyás beindításával. Az alvás közbeni hőmérséklet csökkenés ugyanis gyorsítja az anyagcserét, mivel a szervezeted zsírt éget, hogy hőt termeljen. Az anyagcsere felgyorsulása pedig a nap folyamán is fennmarad. Ezenkívül pedig az izmaidnak és a szívednek is jót tesz a meztelenül alvás, hiszen a vérkeringésed is begyorsul. Akik pedig az öregedéstől félnek, a meztelen alvás segíti a melatonin termelését, amelyek késleltetik az öregedést.

4. Önbizalmat épít

A bizalom nemcsak jó érzés, de ez a siker alappillére is. Arra késztet majd téged, hogy új dolgokat próbálj ki, kihívásokat hajts végre és kitartó legyél. A meztelen alvás segítségével jobban fogod érezni magad a bőrödben. Ahogy pedig jobban elfogadod a tested, az önbecsülésed és az önbizalmad is növekedni fog.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása