5 meggyőződés, amelyek téged is sikeres emberré tehetnek

2019. január 11. 07:30 - Life Advisor

joshua-earle-480378-unsplash.jpgSokan azt hiszik, hogy a hatalmas teljesítményt nyújtó és sikeres emberek, mint Michael Jordan, Elon Musk és Michael Phelps csupán kiváló génekkel rendelkeznek. De ez egyszerűen nem igaz. A tény nem más, mint hogy ezek az emberek életük során ragaszkodtak bizonyos meggyőződésekhez, amelyek olyan sikeressé tették őket, mint amilyen napjainkban. Ezekkel szeretnélek téged is megismertetni.

Azok az emberek, akik képesek nagy teljesítményt nyújtani sokkal többet érnek el, mint az "átlag" emberek. Ők lesznek azok, akik a saját területükön híressé, népszerűvé vállnak. Nemcsak a cselekedeteiknek köszönhetően, hanem a meggyőződéseik miatt is.

A jó hír, hogy ezeket a hitrendszereket vagy ha maradunk a meggyőződés szónál, akkor a meggyőződéseket, bárki elsajátíthatja függetlenül attól, hogy eddig milyen éltet élt.

1. Szeretik önmagukat, minden más embernél jobban

Az önszeretet és a magabiztosság a magas teljesítmény elengedhetetlen eszköze. Ha nem szereted magad annyira, hogy higgy önmagadban és abban, hogy eléred a céljaid, akkor nem is leszel sikeres. Ha kevesebbnek látod magad, mint mások, akkor előbb-utóbb ez a valóságoddá válik. 

Az alacsony önbecsülés miatt az emberek félnek a kudarcoktól, ami azt eredményezi, hogy nem leszünk hajlandóak megtenni a szükséges lépéseket a céljaink felé vezető úton. Ezzel szemben a sikeres emberek úgy gondolják, hogy méltóságteljesek és hálásak az életért és a lehetőségekért, ezért nem félnek kockáztatni sem.Jegyezd tehát meg : ha te nem hiszel saját magadban, más sem fog!

2. A "félelem" ad nekik energiát

Azok az emberek, akikről úgy tűnik, hogy semmitől sem félnek valójában csak elfogadják a nyomást és a félelmet tüzelőanyagként használják. Készültél valaha úgy prezentációra, hogy érezted a meeting előtt a gyomrodban a görcsöt? Nos, a sikeres emberek élvezik ezt az érzést. Hasonlóan hat rájuk, mint az adrenalin. 

Az átlag emberek tényleg rosszul kezelik a félelmeiket. Ezzel szemben a sikeres emberek felhasználják a félelmeiket annak érdekében, hogy nagyobb léptekkel tudjanak haladni az álmaik felé.

3. Hajlandóak fizetni

A sikeres embereknek ugyanolyan igényei vannak, mint bárki másnak. Élvezik a szabadidejüket, de tudják, hogy a sikerért áldozatokat kell hozniuk. Az áldozatok pedig attól függnek, hogy mekkorák az álmaid.

A sikeres emberek tehát igenis tudják, hogy a sikernek ára van és ezt hajlandóak is megfizetni.

4. Nem buliznak

Na jó, ez túlzásnak tűnhet, viszont tény, hogy a sikeres embereket nem látod minden egyes pénteken és hétvégén a legkülönbözőbb szórakozóhelyeken. Nem mennek rendszeresen italozni, nem járnak munka utáni sörözésekre, mint az átlag emberek.

Tisztában vannak vele, hogy a hozzájuk legközelebb lévő emberek átlagai. Emiatt tisztában vannak azzal is, hogy a negatív és szegény gondolkodású emberek nem támogatják őket. Bizony itt is igaz a mondás : mutasd a barátaid és megmondom a jövőd!

5. Erősen fókuszálnak

A sikeres emberek néhány dologra koncentrálnak, nem sok dologra. A legtöbb vállalkozó szellemű ember ugyanis képes arra, hogy minden esélyt üldözzön. Habár ezek jó lehetőségek lehetnek, hogy közelebb vigyenek a céljaidhoz, de ha egyszerre próbálod hajtani őket, akkor nem jutsz sehova.

Amikor Bill Gates és Warren Buffet először találkozott egy vacsorán, megkérdezték tőlük, hogy mit tartanak a sikerük kulcsának, mindketten ugyanazt válaszolták : a fókusz. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása