3 módszer, hogy frissítsd a rutinjaid és a gondolkodásmódod

2019. január 05. 07:30 - Life Advisor

daily_routine.jpgAz élet unalmassá válhat, ha hagyod. Egész életedben mindent ugyanúgy csinálni, nem túl izgalmas. Az évek során kialakul benned egy rutin, amit mindennap követsz. Napról napra ugyanaz minden, nincsenek kihívások. Úgy éled az életed, mintha mókuskerékben lennél és ez bizony nem jó. 

A konstruktív rutin viszont jó, mert segít produktívvá válni, előre lendítik a napod és az életedet is. Bizonyos rutinok viszont épp ellenkezőleg elvesznek az életedből. Ugyanaz az étkezés, ugyanabban az étteremben ugyanúgy rossz hatással lehet az életedre mint a mindennapi munkavégzés ugyanolyan rutin szerint vagy éppen a hétvégéket ugyanúgy eltölteni. 

Valójában mindenkinek lehetősége van megváltoztatni ezeket a rutinokat. Nem kell hatalmas változásokat eszközölnöd, hiszen már apró lépésekkel előrébb juthatsz. Ahhoz, hogy egy unalmas szokássorozatot megszüntess, erőt kell venned magadon és valami mást kell tenned helyettük. Ez nemcsak gondolkodásra késztet, de motivációt ad a mindennapok során.

Íme 3 dolog, amit már most azonnal kipróbálhatsz : 

1.  Próbálj meg beszélgetni különböző emberekkel

Amikor különböző emberekkel beszélgetsz, az arra késztet téged, hogy az eddig megszokottól teljesen másképp gondolkozz és megtanulj valami újat. Ahelyett, hogy mindig ugyanazokkal az emberekkel beszélgetnél, keress új embereket és csatlakozz új beszélgetésekbe, ahol gondolkodnod kell és válaszokat kell adnod. Részt venni egy teljesen új kommunikációs társaságban bizony számodra is egy újabb érdeklődési szintet fog megnyitni.

2. Nézz valami mást a tv-ben, vagy hallgass valami mást a rádióban

Az elméd nem képes megtanulni, hogy ugyanazt a tv adót nézed-e vagy sem. Próbáld ki, hogy másik tv adást nézel, vagy rádió helyett inkább podcastot hallgatsz. Biztos, hogy az elméd fog tanulni valami újat. 

A szemeid és a füleid is nap mint nap túl vannak terhelve képekkel és hangokkal. Miért ne néznél vagy hallgatnál valami mást, az eddig megszokotthoz képest. Ha még soha nem néztél boxmeccset, akkor kezdj bele és próbáld meg kitalálni a szabályokat. Ha még soha nem hallgattál klasszikus zenét, nézd meg hány hangszert vagy képes felismerni? Engedj be új dolgokat az életedbe.

3. Higgy magadban

Csak azért, mert mindennap ugyanazokat a dolgokat csinálod még nem jelenti azt, hogy nem változtathatsz. A rutinhoz való hozzászokás hátránya, hogy lassan elfelejtesz magadról gondoskodni. Az elméd folyamatosan határozott utasításokra vágyik. Ez az üresség pedig veszélyes lehet. Nemcsak arról van szó, hogy azt fogod csinálni, amit más emberek mondanak neked, de a legvégén elveszíted a teljes irányítást az életed felett. 

Higgy magadban és tudd, hogy megváltoztathatod az életedet és a gondolkodásmódod. Tedd magasra a mércét. Ne félj megtenni olyan dolgokat, amelyeket általában nem csináltál. Fedezz fel új dolgokat és nézd meg, hogy tetszik. Tervezz meg olyan dolgokat, amelyek segítenek közelebb jutni a céljaidhoz és meglátod, hogy közelebb jutsz majd hozzájuk.

Ha frissíted a gondolkodásmódod a lehetetlen egyszerre lehetségessé válik. Annyira megszoktuk, hogy mások mondják meg nekünk, hogy mi a jó és mit csinálunk, hogy elfeledkezünk élni. Elfelejtjük, hogy hatalmunk van olyan naggyá válni, mint bárki más. A potenciál mindenkiben ott van, csak emlékeztetni kell magunkat rá.

Azonban a gondolkodásmód frissítése nem egyszerű dolog. Könnyebb inkább nem törődni vele, de az bizony nem előnyös számodra. 

Ezen feladatok végrehajtása nem lesz könnyű. Időbe telik, amíg minden átalakul, mert valószínűleg sokszor fogsz ellenállásba ütközni. Az elméd azt fogja mondani, hogy semmit sem szükséges megváltoztatni vagy hogy a változás túl nehéz és megterhelő. Ne feledd, hogy a cél az, hogy megtörd az életedben lévő rutint és véget vess az unalomnak. Könnyebb mindent úgy hagyni ahogy eddig, de ezzel nem fogsz fejlődni. 

Javítsd az életed a gondolkodásmódod megváltoztatásával. Legyél az a boldog,sikeres,céltudatos,motivált személy, aki lenni szeretnél. Minden az elmével kezdődik, így teremthetsz magadnak teljes életet.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása