Így nézz szembe a kudarcaiddal és légy magabiztos mielőtt sikeres leszel!

2019. január 02. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-268375-unsplash.jpgBizonyára te is követsz sikeres embereket online. Inspirálnak az eredményeik, ahogy fejlődnek, de néha amikor a helyettük a saját életedre koncentrálsz, kudarcot és csalódottságot érzel. Követed a reggeli rituálékat, a napi szokásokat ugyanúgy, mint ők, de mégsem kapod meg ugyanazokat az eredményeket. Ilyenkor gyakran megesik, hogy úgy érzed, az életed reménytelen.

Csodálkozol és úgy érzed valami hiányzik. Mi lehet a siker titka? Hogyan tudnak ezek az emberek sikeresek lenni, ha folyamatosan küzdeniük kell? A sikerük titka a sok kudarc, amiből képesek voltak felállni. Bizonyára te is tudod, hogy a sikerért tenni kell.

A valódi probléma azonban az, hogy a kudarcokat az egész életünk kudarcaként fogjuk fel, azért mert saját magunk hibájának gondoljuk ezeket és az egónk nem szereti a kudarcokat. De van erre egy egyszerű megoldás.

Nézz szembe a kudarcokkal önostorozás nélkül

Amikor gyerek voltál mindig játszani akartál. Ha valami nem sikerült újra megpróbáltad, mintha misem történt volna. Tovább próbálkoztál nem törődve az előző kudarccal és nem volt semmi szégyenérzeted. Aztán bekerültél az iskolába és a társadalomba, ami rád nyomta azt az érzést, hogy ha valami nem sikerül, akkor úgy kell érezned magad, mint egy vesztes.

Ezt a negatív mintát azonnal szüntesd meg magadban! Ne vedd ilyen komolyan! Adj magadnak engedélyt arra, hogy valamit rosszul csinálj, anélkül, hogy szégyenkeznél és vesztesnek kiáltanád ki magad. A kudarcok nem határozzák meg a karaktered, valójában építik a személyiséged. Ezek a kudarcok felkészítenek téged a közelgő sikerre.

Ha az életed felét a kudarcok miatti nyomorban töltöd, a másik felében pedig a sikert élveznéd, akkor veszíteni fogsz. A legfontosabb, hogy minden egyes pillanatot megünnepelj az életedben.

Hogyan teheted mindezt meg? Íme 6 tipp, ami segíthet :

1. Csukd be a szemed és vizualizáld meddig jutottál el

Dobj el mindent. Lélegezz mélyeket és megláthatod a különbséget aközött, hogy hol vagy most és hol voltál eddig. Érezni fogod a hálát, amikor észreveszed, hogy a kudarcaid valójában a javadat szolgálták. Még ha nem is tettél sok mindent, a személyiséged erősebb lett, ami segít a jövőbeli kihívások megoldásában.

2. Élj a saját értékeid alapján, hogy meghatározod a sikereid

Ha ismered a saját értékeid, akkor elmúlik az állandó rossz érzés, ha valamiben hibázol. A saját életed igazgatójává válsz és az életed igazodni fog minden döntésedhez. Békésnek és boldognak fogod érezni magad, mert nem lesz helye az életedben a vádaskodásnak, panaszkodásnak. A saját értékeink útmutatóként szolgálnak ahhoz, hogy meghatározzuk, mit is jelent számunkra a siker.

3. Hagyd, hogy a vágyaid vezessenek

Bár az alapvető szükségleteink ugyanazok, mindannyian különböző dolgokat akarunk az életben. Tudnod kell, hogy mit akarsz, mert ez az égő vágy fog téged előre vinni. A saját életedet kell élned, hiszen ha mások elvárásai szerint élsz, nem fogsz messzire jutni az életben. Amikor követed a vágyaid, áldozatokat hozol és legyőződ az összes akadályt, majd pedig sikeres leszel.

4. Ne csak egy cél miatt élj

Gyakori hiba, hogy egész életünket egy célnak áldozzuk. Az erős fókuszálás a célunkra nem rossz dolog, de mindig hagyjunk teret más forrásoknak, lehetőségeknek is. Ha több módszerből is megtudod teremteni magadnak az életed kiteljesedését, akkor még ugyanúgy összpontosíthatsz a nagyobb céljaidra. Ha viszont nem így teszel, akkor nem fogod tudni elérni a céljaid, hiszen nem lesz majd aki elérje őket.

5. Határozd meg a céljaid és élj a mának

Sok nehézség származik abból, ha túl sokat fókuszálunk magunkra. Fontos az önmagunkkal és a célokkal való munka, de ha nagyobb célok vezérelnek, akkor a hangsúlyt mások szolgálatára is át kell helyezned. Nem kell várnod arra, hogy segíts másoknak is. Ma már minimális erőforrással is képes vagy mindezt megtenni. Ha a küldetésed nagyobb, mint te, akkor a siker óriási formáját fogod megtapasztalni.

6.Ne hasonlítgasd magad másokhoz

Mindannyian tudjuk, hogy a másokhoz való hasonlítgatás a boldogság tolvaja, mégis megtesszük újra és újra. Ennek az az oka, hogy az emberek hozzászoktak a különböző társadalmi hierarchiák kialakításához, ahogy azt őseink is tették. Át kell állítanod az elméd, hogy ne hasonlítgasson téged másokhoz illetve ne hasonlítsa össze a mostani éned a múltbéli éneddel. Soha nem ismerheted más embertársad teljes élettörténetét, ugyanúgy, mint ahogy mások sem ismerik a tiédet. Írd meg te a saját élettörténeted.

A küzdelem és a szenvedés két különböző dolog. A célokért való küzdelem a siker beteljesüléséhez vezet. Mindeközben a szenvedés nem engedi meg, hogy a céljaidhoz ragaszkodj és hogy megéld az életed. Ne várj nagy sikerre azért, hogy magabiztosnak érezd magad. Keress sikert a kudarcaidban amíg el nem éred a várva várt célod.

Ha abbahagyod, hogy a kudarcaid miatt rosszul érezd magad, akkor sikerülni fog az életedet egy egészen új mederbe terelni. A siker pontosan akkor érkezik el, amikor kell. Viszont az idő, hogy magabiztosnak érezd magad, már most eljött.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása